Кандидатствай Вход
5 урока за живота и финансите от Бил Гейтс

5 урока за живота и финансите от Бил Гейтс

  • Бяла Карта
  • 27.03.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1316

Бил Гейтс става един от най-богатите и популярни хора в света след основаването на компанията Microsoft през 1975 г. Понастоящем неговото богатство се равнява на 86 милиарда долара, а Microsoft е абсолютен лидер в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер. В този смисъл всички ние имаме много какво да научим от Бил Гейтс по отношение на това как се става успял човек и надежден бизнес ръководител. В следващите редове сме ти подготвили няколко важни урока за живота и финансите от американския милиардер, чието правилно разбиране и коректно следване несъмнено ще те изведе по пътя към успеха.

1. Започни колкото се може по-рано – когато започнеш да практикуваш дадена дейност в ранен етап от своя живот, ти имаш достатъчно време да се развиваш и усъвършенстваш в нея. Бил Гейтс е едва на 13 години, когато стартира сериозната си работа с компютри. Разбира се, ти вероятно отдавна вече си минал тази възраст, но докато все още си млад и пълен с енергия, нищо не е изгубено. Помисли в какво си най-добър, прецени как можеш да приложиш съответното знание или умение в практиката и намери верния път към успеха. Когато носиш младежката борбеност и непокорност в себе си, ти си имунизиран срещу хора, опитващи се да ти казват какво да правиш и какво не. А след като натрупаш определен опит в съответното начинание, вече ще си и достатъчно уверен в себе си, за да не допускаш мненията на другите да ти влияят.

2. Не очаквай незабавни резултати – нека все пак да бъдем тясно свързани с реалността. Няма как да завършиш университета и веднага след това да очакваш значително увеличаване на средствата в банковата ти сметка. Също така е абсурдно да си мислиш, че някой може да те назначи за изпълнителен директор на голяма мултинационална компания, само защото имаш диплома по бизнес мениджмънт. Не, нещата в живота не стават толкова бързо, лесно и просто. Пътят до върха е дълъг и стръмен. И за да го изкачиш, от теб се изисква да знаеш какво искаш и да си достатъчно упорит, за да преследваш докрай целта си.

3. Учи се от грешките си – каква е ползата да обвиняваш други хора за своите собствени грешки и провали? Ще повиши ли това професионалните ти знания, умения и способности или напротив – ще те остави в самозаблуждение и в бъдеще грешките ще продължат да се повтарят? Склонни сме да мислим, че вторият вариант е по-вероятен. Всъщност грешките са елемент от живота и бизнеса, който човек не само трябва да признава, но също така и да използва за извличане на нужните поуки. Затова приемай с необходимата доза спокойствие всяка своя грешка и прави съответните заключения и корекции, така че тази грешка да не се повтаря в бъдеще.

4. Телевизията не показва реалността – използвай телевизията, филмите и сериалите, които гледаш само и единствено, за да си доставиш забавата и развлечението, от които всеки човек се нуждае в ежедневието си. Но в никакъв случай не бъркай телевизията с действителността. В реалния живот нещата съвсем не стават като по филмите. Напълно забрави сюжетите, в които главните герои просто си седят в кафенето и говорят с приятели, а успехът ги спохожда изведнъж и без те да са го очаквали. Не, истинските успешни хора не са реализирали постиженията в живота си по този начин. Те са работили и са се борили ежедневно, за да могат да плащат сметките си и с времето да подобрят своето финансово състояние. 

5. Животът не е справедлив – това е една тъжна истина, с която обаче трябва да си наясно. Колкото и да работиш, да се стараеш и да влагаш усилия в съответната дейност, понякога нещата просто не се получават. И причина за това могат да бъдат не само твои грешки, а и фактори извън контрола ти. Въпросът е дори след претърпян провал или понесена несправедливост да си способен да се изправиш и да продължиш напред. Тук ще използваме точния цитат на Бил Гейтс, към който няма какво да добавим. „Животът просто не е справедлив. Свиквай с това“.

Използвай тези пет урока от Бил Гейтс, за да си извлечеш необходимите поуки и да тръгнеш по пътя на успеха. Всяко начало е трудно, а когато става въпрос за старт на бизнес начинание, обикновено се изискват и значителни финансови средства. В случай, че ги нямаш, кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в твоя най-добър помощник. Достъпната и гъвкава кредитна карта ще ти гарантира необходимото финансиране за новата професионална инициатива. Избери кредитна Бяла Карта и вземи съдбата си в свои ръце! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш