Кандидатствай Вход
6 от най-добрите книги, свързани с личните финанси

6 от най-добрите книги, свързани с личните финанси

  • Бяла Карта
  • 31.10.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 760

Четенето на финансова литература е изключително полезна дейност, инвестиция в краткосрочното и дългосрочното бъдеще на всеки един човек. Финансовата литература е способна да обогати твоята обща култура, да те направи по-добър в сметките и изчисленията, както и да ти даде ценни съвети и идеи за подобряване на материалното състояние. За да са факт изброените преимущества, освен да четеш редовно финансова литература, трябва и да си подбираш правилните книги. За да не се луташ излишно между хиляди заглавия, направихме тази специална слеекция от най-добрите книги за лични финанси, които можеш да намериш на пазара към настоящия момент.

„Съседът милионер“ (Томас Станли, Уилям Данкоу) -  започваме с тази книга, защото в нея са изведени доста интересни тези и идеи. „Съседът милионер“ развенчава масовите представи, че всички милионери живеят в луксозни имения, карат най-скъпарските коли и се обличат само с дизайнерски дрехи. Четейки, ще научиш историите на редица богати хора, които вместо в затворени комплекси за „богоизбрани“, живеят в типичните за средната класа квартали. Книгата се спира по-специално на качествата, поведението и навиците на тези хора, извели ги по пътя към успеха и благополучието. 

„Богат татко, беден татко“ (Робърт Кийосаки и Шарън Лектър) – всеки списък на книги за лични финанси обикновено включва тази книга. Една своеобразна класика в жанра, чието първо издание излиза през 1997 година. Забележителното е, че това не е поредната книга, в която се обяснява как да бъдат спестени средства от почивки, излизания с приятели и други развлечения. Напротив, „Богат татко, беден татко“ набляга на методите и начините, чрез които всеки един човек може да си осигури стабилни потоци от доходи, работещи за финансовото му благополучие за доста дълъг период от време. Широко застъпена е темата за инвестициите, включително в реални активи, като например недвижими имоти.

„Твоите пари или твоят живот“ (Вики Робин) – произведението на Вики Робин е интересно заради това, че не се фокусира чак толкова много върху практическите стъпки и методи за натрупване на богатство. Тя по-скоро разглежда мисленето и емоционалността на богатите хора, както и качествата, които ги отличават от останалите. „Твоите пари или твоят живот“ ще те стимулира да промениш своя начин на мислене, така че да се възползваш по най-добрия начин от възможностите и перспективите за финансово благополучие, които ти предлага животът.

„Парите от А до Я“ (Скот Алън Търнър) – книга, чрез която можеш да предадеш знания за личните финанси и на твоите малки наследници. Структурата на „Парите от А до Я“ общо взето е изградена така, че да учи децата на най-важните факти и принципи, свързани с парите, чрез буквите на азбуката. Доста добър и ефективен метод, чрез който това значимо за живота и развитието на всички хора познание достига до съзнанието на малчуганите във вид, в който те ще са способни да го разберат напълно.  

„Автоматичният милионер“ (Дейвид Бах) – авторът представя на своите читатели прост, но ефективен план за извървяване на пътя към богатството. В този план не влизат неща като съставяне на лични или семейни бюджети, затягане на коланите или пък спечелване на лотарията. Пътят към богатството се разглежда през очите на млада двойка, която въпреки скромните си доходи, успява за сравнително кратък период от време да си купи две нови жилища, без да се налага да прави никакви ипотеки.

„Всичките пари на света“ (Лаура Вандеркам) – книга, различна от всичко, което си чел досега. Нейната основна цел е да научи хората как да получат максимална стойност от всеки един похарчен лев. Ако например не се справяш добре с домакинската работа и тя отнема прекалено голяма част от твоето време, опцията е да използваш професионални перални и други подобни услуги, спестяващи ти време. Време, което можеш да използваш за работа, кариерно развитие, както и разработване на лични проекти, способни да ти донесат допълнителни доходи в близко или по-далечно бъдеще.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални промоционални предложения при избиране услугите на ReaderBG - онлайн и ритейл магазин, предлагащ устройства за четене на електронни книги и аксесоари за тях. В него ще откриеш продукти от марките Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx, Nook и много други. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта ще получаваш 5% постоянна отстъпка за всяка извършена покупка. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и получи достъп до нови знания и възможности, отвеждащи те към финансово благополучие и просперитет!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш