Кандидатствай Вход
6 типа покупки, които ще бъде изгодно да направиш през есента

6 типа покупки, които ще бъде изгодно да направиш през есента

Есента вече идва с пълна сила, а с нея и нови тенденции по отношение на пазаруването. 

Във всеки един сезон има типове стоки и продукти, които традиционно се предлагат на по-ниски и изгодни за клиента цени поради фактори като търсене и продажби, производствен цикъл и т.н. 

Добре е да си наясно кои са тези стоки и продукти, за да можеш да се възползваш в пълна степен от изгодните оферти. 

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще ти помогнем да направиш това, като ти представим най-привлекателните продуктови категории през предстоящия есенен сезон.

6 типа покупки които ще бъде изгодно да направиш през есента

Коли 

Колите са типичен пример за продукти, чиито цени спадат през есента поради естеството на производствения им цикъл. 

Новите модели коли обикновено излизат на пазара в края на календарната година. 

И за да освободят място за тях, в ранната есен дилърите започват да предприемат действия за изчистване на старите такива.

 Тези действия са свързани най-вече със специални промоции и намаления в цените. 

През октомври и първите дни на ноември можеш да откриеш престижни марки автомобили, предлагащи се на 25% по-ниски цени от стандартните. 

Една изключително изгодна сделка, за която няма как да ти се отдаде възможност през останалата част от годината.

Самолетни билети 

В сферата на въздушния транспорт цените на услугите се променят доста значително в зависимост от тяхното моментно търсене. 

А есента като цяло е по-слаб сезон за индустрията – все пак това е периодът между летните отпуски и коледно – новогодишните празници. 

Период, в който търсенето на самолетни билети силно намалява, повличайки и цените надолу. 

Така че ако има бизнес пътуване или такова по лични поводи, което от дълго време отлагаш, би била добра идея да го реализираш през предстоящите есенни месеци. 

По този начин можеш да си гарантираш от 25% до 50% по-ниски цени на закупуваните билети за конкретната дестинация. 

И не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лева.

Слънчеви очила 

Вероятно ти звучи необичайно и дори странно да си купуваш слънчеви очила през есента. Това обаче е доста добра идея от финансова гледна точка. 

Търговците предлагат останалите от летния сезон слънчеви очила на значително по-ниски цени с надеждата все пак да ги продадат и да си спестят излишни финансови загуби

Защо да не се възползваш от въпросните намаления в цените? 

В крайна сметка закупените сега слънчеви очила могат да се използват без никакъв проблем следващото лято (и още много лета занапред). 

Колела 

Още едно средство за придвижване, с което можеш да се сдобиеш на изгодни цени през есента. 

По прицип пикът на продажбите на колела и велосипеди е през летния сезон, когато времето навън е слънчево и голям брой хора залагат на карането на колело като начин за извършване на кратки пътувания и ежедневно поддържане на физическата форма. 

С началото на есенните месеци търговците се опитват да се оттърват от останалите колела, за да освободят място за принадлежностите за зимни спортове.

В този смисъл е възможно да откриеш добри оферти не само за колела, но и за свързаните с тях аксесоари – каски, помпи за гуми, детски седалки и т.н. 

Перални и сушилни

Началото на есента е подходящ период и за закупуване на тези толкова важни уреди за дома. 

Обикновено новите модели перални и сушилни пристигат в магазините около средата на октомври. 

Съвсем естествено търговците се стремят дотогава да са се освободили от всички останали стари артикули, предлагайки ги на значително по-ниски цени от стандартните.

Дънки деним 

Дънките деним са отличен избор за хора от всички възрасти и за всякаква обстановка. Те изглеждат елегантно и същевременно носят на човек комфорта, от който той се нуждае в своето ежедневие. 

Препоръчваме ти да си потърсиш подходящи дънки в средата на октомври. Тогава вече ще са приключили продажбите, свързани с началото на учебната и академичната година, и търговците ще са склонни да продадат оставащите бройки на по-ниски цени.

Бяла карта е насреща

Ако трябва да погледнем реалистично, през есента разходите сякаш започват и не приключват.

Точно се връщаш на работа след лятната почивка и трябва да направиш чудеса от храброст, за да разпределиш правилно заплатата.

Да, дойде ли началото на учебната година - заплатата започва да не стига. 

След това идват разходите за екскурзии, още пари за учебници, празници, промоции като тези на „Черен петък“, за да купиш подаръци и в края на това финансово приключение е Коледа. 

Всички знаем какви са разходите там. 

Но ти не се трябва да се притесняваш, защото има възможност да се подготвиш за всички тези моменти. 

Кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне.  

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави необходимите пари точно тогава, когато имаш най-голяма нужда от тях. 

Бяла Карта е международна кредитна карта, призната в чужбина и с кредитен лимит до 3000 лева и без годишна такса за обслужване на картата. 

Освен това - тази гъвкава кредитна карта няма такса при теглене на пари от банкомати в България, при плащане на ПОС и онлайн.

Възползвай се в максимална степен от изгодните оферти с кредитна карта Бяла Карта.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш