Кандидатствай Вход
7 начина за създаване на пасивен доход онлайн през 2018 г.

7 начина за създаване на пасивен доход онлайн през 2018 г.

В днешната статия ще поговорим за това как човек може да си създаде един немалък пасивен доход, използвайки възможностите на онлайн пространството. От изграждане на собствен блог до продажба на различни продукти или инвестиране в своето хоби. Преди всичко обаче нека видим какво точно означава понятието „пасивен доход“. На теория това е доход, който не изисква активно усилие от твоя страна и може да се получава безкрайно. Разбира се, в практиката нещата стоят малко по-различно отколкото на хартия. В този смисъл освен първоначалните средства или усилия, които ще вложиш, вероятно и впоследствие ще ти се налага да извършваш определени действия, за да задържиш темповете на своя пасивен доход. Но при всички случаи въпросните действия няма да са ежедневни. Може да се каже най-общо, че пасивният доход е механизъм за припечелване на допълнителни средства през свободното време на човека. Има множество начини да си осигуриш такъв доход, докато си седнал пред компютъра у дома. Ето седем от най-популярните сред тези начини:

1. Изгради собствен блог – това е може би най-простият и лесен метод за създаване на пасивен доход онлайн. Разбира се, един блог, особено ако не е ориентиран към англоезичния пазар, трудно може да ти донесе някакви особено значителни приходи. Но пък със сравнително малко отделено време и липса на предварителна инвестиция, е възможно да прибавяш известна сума пари към месечните си постъпления. Освен това в редица случаи личният блог служи като трамплин към други доходоносни дейности. А по отношение на тематиката, изборът е на практика безкраен. Така че се насочи към нещо, което те вдъхновява, прецени дали то би представлявало интерес и за други хора, и ако отговорът е положителен, започвай с писането! 

2. Създай курс – на първо място трябва да си наясно в коя област имаш наистина експертни познания, които биха могли да са от полза и за други хора. След това започни да създаваш различни материали, свързани с нея – видео уроци, аудио файлове и информационни пакети. Можеш да продаваш тези неща чрез собствен сайт или някои от популярните онлайн платформи, предназначени за подобни цели. Няма нищо по-хубаво от това да споделяш знанията и уменията си с другите. А ако получаваш и пари в замяна, ситуацията става наистина идеална.

3. Продавай продукти онлайн – възможностите в това отношение също са доста разнообразни. Можеш да продаваш както собствени продукти (ако изработваш някакви изделия в свободното си време), така и чужди. Една добра опция е използването на т.нар. афилиейт (или партньорски) програми на големите търговски платформи. Какво представляват тези програми? При тях сайтът – собственик предоставя връзки или банери на продукти, които трябва да бъдат разположени на страниците на сайта – партньор. Впоследствие първият започва да изплаща комисионна на своя партньор за всяка покупка, извършена от потребител, който е влязъл през съответния сайт. Особено популярна и предпочитана от собственици на малки сайтове е афилиейт програмата на Amazon.com.

4. Разработи софтуер – вариант за хората, притежаващи отлични умения в областта на програмирането. Ако си сред тях, помисли дали е възможно да създадеш софтуер или просто някакво онлайн приложение, което ще е полезно за дадена група потребители. В случай, че идеята ти е добра, със сигурност ще се намерят хора, готови да платят за нея.

5. Пиши срещу заплащане – не, това не е същото като да основеш блог.  В този случай ще пишеш материали, които да се публикуват на популярни онлайн платформи. Обикновено съответните платформи си имат специална схема за разплащане с копирайтърите на свободна практика. В някои случаи плащането става на статия (с определено качество), а в други сумата се изчислява като процент от приходите от реклами, постигнати благодарение на конкретните материали.

6. Давай препоръки – става въпрос за препоръки на продукти, които използваш редовно. Как става този процес? Просто се свържи със съответните фирми и попитай дали имат нужда от подобна услуга. Ако имаш късмет, това също може да се превърне в източник на някакви приходи за теб.

7. Спечели пари от своето хоби – и не на последно място, чудесна идея е да се възползваш от дейностите, които така или иначе извършваш през своето свободно време. Редица сайтове са готови да ти платят за играене на игри, пазаруване онлайн или пък търсене в мрежата. Защо да не си докараш допълнителни приходи по този начин?

Създаването на пасивен доход е начин да се сдобиеш със сигурен източник на пари за месеци или дори години напред. Стига да бъдеш достатъчно креативен и да умееш да реализираш идеите си. А ако ти трябват първоначални средства за стартиране на новия проект, кредитна карта Бяла Kарта винаги е насреща да ти помогне. Избери най-гъвкавия финансов инструмент и тръгни уверено към превръщане на целите и мечтите си в реалност!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш