Кандидатствай Вход
8 начина да спестиш пари тази Коледа

8 начина да спестиш пари тази Коледа

В следствие на COVID-19 много хора останаха без работа и доходи тази година. С наближаващата Коледа и всички разходи, свързани с празничните дни, напрежението дали ще успеят да се справят с всички разходи започва да расте.

Притеснението е излишно, тъй като има и други възможности, освен купуването на скъпи подаръци и препълнени маси. Коледа е времето, в което можем да се насладим на споделени мигове със семейството и приятелите, и да оценим важните неща в живота.

Това не означава, че размяната на подаръци не трябва да бъде част от Коледа. Те са начин да зарадваш някого и да покажеш грижа. Ето защо, в днешната статия блога на кредитна карта Бяла Карта ти даваме няколко креативни идеи как да не натоварваш бюджета и да спестиш пари тази Коледа, без да губиш коледния дух и блясъка на празника.

1. Изпрати коледни картички вместо подаръци

Персонализираната коледна картичка с лично послание показва на хората, че мислиш за тях и си отделил време, за да ги подготвиш. Помисли дали не можеш да направиш картичките у дома – трябва ти малко цветна хартия, лепило, ножичка и желание. Персонализирай и посланието за всяка от тях. Гарантираме ти, че отделеното от теб време ще бъде оценено от близките ти.

2. Пазарувай по списък

Преди да започнеш да пазаруваш за Коледа, направи списък на всичко, което ти е необходимо и не забравяй да определиш бюджет, който да спазваш стриктно. Така ще избегнеш импулсивните покупки.

3. Организирай „Таен Дядо Коледа“

Вместо всеки от семейството да купува подаръци за всички, организирайте си „Таен Дядо Коледа“. Поставете лимит на сумата, която може да бъде похарчена. Така никой няма да остане без подарък и в същото време ще спестите излишни разходи.

4. Пазарувай онлайн

В момента онлайн пазаруването е най-безопасният начин и е по-лесно да следиш намаленията и промоциите. Лесно можеш да сравняваш цените в различните сайтове и да избереш продукта с най-изгодна цена.

5. Планирай онлайн покупките си

Повечето онлайн магазини предлагат безплатна доставка за покупки над определена стойност. Ако планираш всичко, което трябва да купиш и го направиш на един път, ще можеш да се възползваш от тази опция.

6. Направи подаръците у дома

Един от най-добрите начини да спестиш пари тази Коледа е да направиш подаръците у дома. Можеш да приготвиш домашни сладки и сладкиши, ароматни свещи, ако пък можеш да рисуваш, нарисувай картина или да пък оплети шал. Вариантите са много, стига да проявиш креативност. Предимството на домашно направените подаръци е, че те имат сантиментална стойност. Времето, което си отделил, за да направиш нещо хубаво за близък човек, ще бъде оценено.

7. Подари „купон за услуга“

Това е хитър начин, с който ще спестиш пари, но в същото време ще улесниш или усмихнеш ежедневието на близък човек. Вариантите тук са много, но някои от идеите за купони, които биха зарадвали близък човек са: сервиране на закуска в леглото, приготвяне на вечеря, измиване на колата, почистване на дома, романтична разходка в природата, масаж и други. Познавайки човека, на когото ще подаряваш купона за услуга, ще можеш да измислиш най-подходящия и личен вариант. Близките ти ще оценят жеста повече от подарък, купен от магазина.

8. Фокусирай се върху топлината на празничните дни, а не върху подаръците и материалното

Смисълът на Коледа е да имаш повече време със семейството и приятелите си. Подаръците не са най-важното нещо. Ако твои близки са в затруднено финансово положение, кажи им, че най-големият подарък ще е тяхното присъствие. Фокусирай се върху малките моменти и важните неща, вместо да правиш всичко перфектно. Гарантираме, че ако спазваш това правило, това ще бъде най-уютната Коледа.

Ако имаш нужда от допълнителни средства за празниците, заяви кредитна карта Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е без такса за издаване, няма и годишна такса за обслужване, което означава, че не ти струва нищо да я имаш, но е в портмонето ти – за всеки случай. Кандидатстването за Бяла Карта сигурно и безопасно – изцяло онлайн, а при одобрение ще я получиш до посочен от теб адрес. С нея няма да плащаш такси при теглене на пари от банкомати в България и цели Европейски съюз, няма такси и при плащане онлайн и на ПОС. Най-хубавото е, че Бяла Карта може да бъде твоят резервен план винаги, когато не ти достигат пари.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш