Кандидатствай Вход
Финансови решения, за които ще съжаляваш след 10 години

Финансови решения, за които ще съжаляваш след 10 години

  • Бяла Карта
  • 09.06.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 859

Колкото по-рано човек придобие финансова зрялост и започне да използва разумно и отговорно личните си средства, толкова по-добри перспективи ще си осигури в живота. За съжаление младите често се отнасят твърде небрежно към финансовия аспект на нещата и избягват да мислят за бъдещето. Истината е обаче, че част от решенията, взети сега, е възможно да се окажат много значими след време. Поради тази причина трябва да си особено внимателен и да се научиш да планираш и организираш своите финанси. Ето няколко неудачни решения във финансов аспект, за които би могъл да съжаляваш след 10 години:

Избягване правенето на бюджети – като цяло младите хора, необвързаните такива и дори някои нови семейства не осъзнават колко важно и необходимо е изготвянето на редовни месечни бюджети. Месечни бюджети, които да дават възможност за по-прецизен контрол върху личните финанси, както и за поставяне на определени граници във връзка с разходите. Избягването на дейността по правене на месечен бюджет е сериозна грешка, която може да причини доста проблеми и главоболия във финансов план. Дори и към настоящия момент да не усещаш подобни проблеми, бъди сигурен, че след години ще съжаляваш за пренебрежителното си отношение към тази дейност.     

Нередовно плащане на вноските по кредитната карта – кредитната карта е изключително лесен и удобен инструмент за съвременните потребители. Правилното й използване гарантира повишаване на кредитния рейтинг и подобряване на финансовите перспективи в дългосрочен план. Ако не си достатъчно отговорен по отношение на употребата й обаче, може да се получи обратният ефект. При нередовно плащане на вноските по кредитната карта например, ще създадеш впечатления за липса на финансова стабилност и некоректност към партньорите, с които работиш. А това неизменно ще доведе до понижаване на твоя кредитен рейтинг заедно с всички съпътстващи последствия – намаляване шансовете за одобрение за ипотечен или друг тип кредит, изпускане на възможности за намаления при покупка на финансови и застрахователни продукти, и т.н.

Пренебрегване на спестяванията – достатъчно солидните спестявания са един вид гаранция за твоята финансова стабилност и сигурност. Те ще ти помогнат да излезеш възможно най-бързо и лесно от ситуации, свързани с финансови затруднения и извънредни разходи и плащания. Затова е хубаво да свикнеш да си заделяш известно количество средства (колкото и малко да е то) в края на всеки месец. Последната практика в дългосрочен план ще ти позволи да изградиш съвсем приличен спестовен фонд. Препоръчваме ти да не пренебрегваш дейността по спестяване, тъй като в най-трудните ситуации от живота се проявяват най-добре ползите и преимуществата от нея.  

Купуване на неща, които не можеш да си позволиш – множество примери могат да се дадат за такива покупки, които оказват негативно влияние върху личните финанси на човек за доста дълъг период от време. Има немалко хора, които залитат по новите модели коли например. Те са готови да придобият подобен автомобил, дори да им се наложи да правят значителни вноски за него години наред. Съветваме те преди реализирането на покупка от този тип, да оцениш внимателно последствията й върху твоите перспективи във финансов и житейски план. Дали винаги ще имаш възможност да плащаш безпроблемно съответните вноски? И дали въпросните вноски ще се окажат пречка за други професионални и лични проекти? Отговори си на тези въпроси, преди да вземеш решение, за което е възможно да съжаляваш в бъдеще.

Отлагане на важни финансови разговори с партньора – това е грешка, която голяма част от младите семейства допускат. Хубаво е още в самото начало на съвместния живот да бъдат проведени всички важни финансови разговори. Така и двамата ще бъдете наясно кой за какви плащания и сметки отговаря, по какъв начин се разпределят средствата в семейния бюджет, кои разходи са удачни за правене и кои – не. Колкото повече се отлагат подобни разговори, толкова по-трудни за провеждане ще стават те и от толкова повече конфликти ще бъдат съпътствани. Проявяването на смелост и провеждането на важните финансови разговори с партньора сега ще ти донесе спокойствие и сигурност в личен и финансов план в бъдеще.

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб в трудните моменти. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти гарантира получаването на необходимите финансови средства за покриване на всякакви спешни и неочаквано възникнали разходи. Изборът на кредитна карта Бяла Карта означава инвестиция в бъдещето и път към добрите перспективи, успешно реализираните проекти и финансовото благополучие.     

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш