Кандидатствай Вход
Как да инвестираш разумно в малък бизнес?

Как да инвестираш разумно в малък бизнес?

Aко искаш да стартираш свой собствен бизнес, или да създадеш средства за друга значима цел - тук има четири полезни съвета за конкретни действия и оптимизиране на спестяванията. 

Препоръчваме ти да ги вземеш предвид.

Как да спестиш пари за малък бизнес?

Разбери къде отиват парите ти и как точно можеш да намалиш разходите си

Първата стъпка при натрупване, за да започнеш да печелиш пари е да разбереш точно къде се развиват текущите ти приходи – или по-точно за какво биват изхарчени.

Тук препоръчваме да си правиш справки под формата на таблици, а има и специални мобилни приложения. Те помагат да следиш и попълваш всеки похарчен лев и всяка покупка.

Някои предпочитат дигиталния вариант, а други са по-консервативни и залагат на хартиените бележки.

Раздели разходите си по категории и анализирай внимателно всяка категория продукти/услуги, за да видиш откъде има потенциал да бъдат намалени разходите. 

Например, ако изразходваш по 100 лв. месечно повече за вечеря, отколкото би искал, опитай да си спестяваш една вечеря на седмица и да редуцираш по този начин разходите си.

Опитай да намалиш "фиксираните разходи"

Фразата "фиксирани разходи" предполага, че те са точно такива - фиксирани.

Първо, направи списък на редовните си повтарящи се разходи (обикновено таксувани месечно).

Можеш да направиш това, като ги подчертаеш в отпечатан отчет за профила си или изтеглиш приложение.

Ако търсиш начини да намалиш сметките си, направи си „напомняния“ в календара, които на определени дати да ти напомнят да преговаряш с партньорите си за по-добри цени.

В подобни ситуации помага и факторът любезност и лично отношение с партньорите. 

Отдели време - и автоматизирай спестяванията си

Създай специален спестовен акаунт за твоя малък бизнес и го изключи от контролните и други сметки, за да не се изкушаваш да използваш средствата.

Могат да бъдат настроени и автоматични трансфери към новата сметка всеки път, когато постъпват някакви плащания.

Тъй като спасяването не е присъщо на човешката природа, можете да използваш интелигентни мобилни приложения, за да презареждаш спестовния си акаунт.

Например, Digit е инструмент, който се свързва с твоите финансови сметки, анализира твоите модели на разходи и незначително спестява малки суми пари от твое име.

Приложението, което струва 2,99 долара месечно дава възможност на потребителите да задават конкретни цели.

Можеш например да посочиш, че искаш да заделиш $ 3,000 за четири месеца за патент. Digit ще разпредели спестяванията, за да достигнеш за определения период зададената финансова цел. Просто и ефикасно – не пропускай да пробваш.

Друг вариант е приложението "Капитал", който позволява на потребителите да задават "правила" за спестяванията, базирани на техните навици за харчене. Например, всеки път, когато правиш покупка, приложението може да я закръгли до най-близката сума и да депозира остатъка в спестявания.

Ако обозначиш нещо като "виновно удоволствие", можеш да настроиш приложението да запазва определена сума всеки път, когато го купуваш (например, запазвайки X сума за бизнеса си всеки път, когато поръчваш стоки от Китай).

Ако харчиш по-малко от предвиденото в бюджета за една месечна категория, можеш да настроиш Qapital автоматично да премества разликата в спестявания.

Направи така, че твоите пари да работят за теб

Когато създаваш спестовна сметка, важно е да се увериш, че я съхраняваш на правилното място.

Ако знаеш, че няма да имаш нужда от спестовните си депозити в продължение на поне една година, можеш да ги съхраняваш в сертификат за депозит - спестовен сертификат с фиксирана дата на падежа, на който можеш да изтеглиш депозита си и лихвата, която е натрупана.

Тези средства правят парите ти да работят за теб. Разбира се, като за начало, трябва да избереш правилната опция за спестяване на средствата ти.

А коя е правилната опция за правене на покупки – това може да бъде Бяла Карта. Защо да изпозлваш Бяла Карта разбери по-долу.

Използвай своята Бяла Карта 

Веднъж, когато събереш пари и можеш да се впуснеш в реализирането на идеята си, не забравяй, че ще имаш нужда от правилния кредитен инструмент. Какво да правиш обаче, ако нямаш кредитна история? 

Знаеш ли, че има много финансови институции, които искат по-голям капитал или постоянен трудов договор, за да ти дадат одобрение за кредитна карта?

Да, точно така. Това може да бъде пречка пред старта. За щастие, Бяла Карта може да бъде подходяща алтернатива. 

Тя дава шанс за одобрение дори и на хора, които не са на постоянен трудов договор. 

Избери кредитна карта Бяла Карта. Тя може да бъде верен помощник за реализирането на твоята бизнес идея.

С кредитна Бяла Карта можеш да пазаруваш навсякъде онлайн и офлайн – без допълнителни такси, като дори можеш да теглиш пари в кеш от банкомат без такса.

С нея няма да се притесняваш от изненадващи разходи и ще посрещаш ситуациите, които могат да възникнат с готовност. Така ще спестиш пари от такси, без да полагаш допълнителни усилия.

Кредитната карта ти позволява да правиш бързи плащания и транзакции.

Използването на кредитна карта за малкия бизнес има много предимства. Кредитните карти осигуряват достъп до капитал бързо и безопасно, така че при нужда можеш да се довериш на пластиката. 

Реагираш бързо и не чакаш одобрение за кредит. Разбира се, в зависимост от размера на необходимата сума, може да се наложи да теглиш и кредит. 

Бяла Карта е с кредитен лимит до 3000 лева, с които можеш да започнеш да инвестираш в своите идеи за фирма. 

А докато разполагаш с допълнителни средства за извънредни и не толкова извънредни случаи, междувременно градиш кредитна история.

Именно тази кредитна история и надеждността ти пред големите банкови институции, са решаващи, ако имаш малък бизнес и търсиш финансирането за него.

Затова, преди да пристъпиш към основаване на бизнес и към привличане на инвеститори за него, препоръчваме ти да се сдобиеш с кредитна карта Бяла Карта.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш