Кандидатствай Вход
Как да изберем най-подходящата кола според бюджета си?

Как да изберем най-подходящата кола според бюджета си?

  • Бяла Карта
  • 18.09.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1830

Купуването на кола е една от големите инвестиции, които правим през живота си. Затова при всички случаи трябва да подходим към нея с нужното внимание. Първият от множеството въпроси, които трябва да си зададем при избора, е какво превозно средство можем да си позволим с оглед ограниченията на нашия личен или семеен бюджет. И тук нямаме предвид само и единствено цената на колата. Важни са също така разходите, които впоследствие ще ни коства нейното използване и качествена поддръжка. Все пак когато купуваш нова кола, имаш намерение да я използваш пълноценно и за възможно най-дълъг период от време, нали така? Е, това до голяма степен зависи и от способността ти да направиш правилния избор на превозно средство. Ето няколко съвета, които ще ти помогнат за постигането на тази цел:

1. Прецени правилно своите нужди – първия съвет, който можем да ти дадем при избора на нова кола. Когато става въпрос за нови коли, много хора обръщат главно внимание на цвета, обстановката, екстрите и като цяло чувството за престиж и значимост, носено от съответното превозно средство. Ние обаче ти препоръчваме да бъдеш по-практичен и на първо място да помислиш за своите основни нужди и потребности. Например колко души ще возиш в тази кола (партньор, деца, други членове на семейството)? Какъв тип кола би била подходяща за твоя начин на шофиране и ще ти се налага ли да я караш в необичайни условия (дъжд, заледяване). Отговорите на тези въпроси ще са една добра начална стъпка в процеса на избор на нова кола.    

2. Определи бюджет – или с други думи прецени точно колко средства можеш да си позволиш да изхарчиш за нова кола. Това зависи преди всичко от фактори като размер на месечния доход, налични спестявания, финансово положение и т.н.  Разбира се, закупуването на такъв тип превозно средство си е една доста голяма инвестиция, която трябва да направиш. Съответно невинаги е възможно да притежаваш наличните парични средства, за да я изплатиш наведнъж. В подобни случаи можеш да прибегнеш към няколко странични опции. Най-популярните сред тях са използване на лизинговата форма, както и вземането на кредит за финансиране на покупката. И при двете опции обаче трябва да направиш добра преценка относно размера на паричните средства, които имаш възможност да изплащаш на месец. Кандидатстването за Бяла Карта в такива ситуации също е един отличен избор. Бяла Карта е гъвкав финансов инструмент, който ще ти осигури незабавно необходимите финансови средства, избягвайки традиционните банкови процедури и изисквания.

3. Разгледай всички предложения – вече имаш представа точно от какъв тип кола се нуждаеш и колко пари можеш да похарчиш за нея? Това е много добре, но не прибързвай с избора. На пазара непрекъснато се появяват нови и нови модели коли, всеки с определени екстри или преимущества пред предишния. Така че сравни избраната от теб кола с други превозни средства от същия клас. В онлайн платформите например можеш да направиш това като избереш съответния тип кола и зададеш важните за теб параметри. Възможно е да бъдеш приятно изненадан от оферта, която е дори по-добра и изгодна за теб от първоначалния вариант.

4. Помисли за последващите разходи – както вече казахме, изборът на кола не трябва да се определя само и единствено от нейната цена. Препоръчително е също така да се обърне внимание на различните групи последващи разходи в процеса на използването й. Това могат да бъдат разходи за гориво, застраховки, поддръжка и т.н. Съветваме те да не подценяваш подобни елементи, особено ако се колебаеш между превозни средства с приблизително една и съща цена. Правилният избор в повечето случаи ще ти спести значителни количества разходи за години напред.

5. Преглед и тестване – и не на последно място, прегледът и тестването на колата преди нейното закупуване са силно препоръчителни. Дори съответната оферта да изглежда просто идеална, винаги е възможно да има неприятни изненади. Вземи необходимите мерки, за да се предпазиш от подобни ситуации. Как да го направиш? Разбери се със съответния търговец за предварителен оглед на колата и проверка за възможни дефекти, неизправности и т.н. Провеждането на един тест драйв след това също ще ти бъде от голяма полза за преценка работата на колата. По този начин ще си гарантираш покупката на наистина качествено превозно средство, което ще можеш да използваш в пълната му функционалност за дълъг период от време.  

Ако си открил точната кола за твоите възможности и предпочитания, но в момента нямаш необходимите пари за закупуването й, Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на този гъвкав финансов инструмент ще получиш незабавно съответните средства и няма да се налага да преминаваш през обичайните продължителни банкови процедури. Използвай възможностите на Бяла Карта, за да осъществиш една от големите и важни инвестиции в своя живот!  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш