Кандидатствай Вход
Как да изкараш допълнителни приходи през лятото

Как да изкараш допълнителни приходи през лятото

  • Бяла Карта
  • 15.07.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 853

Лятото е сезон, в който харчим повече, особено за почивки, свободно време и пътувания. Най-горещия сезон от годината обаче може да бъде и време, в което да заработиш допълнителни приходи. В тази статия ще ти помогнем да помислиш върху няколко опции за извънредни приходи, а след това можеш да инвестираш спечеленото в релаксираща семейна почивка в края на лятото. Да не губим повече време в празни приказки!

Работа на свободна практика – фрийлансърството става все по-популярно и практикувано в днешно време. И това не е случайно. За да практикуваш на свободна практика е нужно да си специалист в някаква област и тези твои специфични знания и умения да са търсени като аутсорс-дейности. Ако например пишеш добре, или умееш да обработваш изображения, ако си наясно със софтуер за генериране на 3D анимация, или ти се отдава видеомонтажът, можеш да подготвиш свое портфолио и да го публикуваш в някой от сайтовете и фейсбук групите за фрийлансъри. Открий кой е твоят най-голям талант и го използвай, за да си докараш допълнителни приходи.

Създай си блог – днес блогърите и влогърите са под път и над път. Буквално всеки втори младеж списва собствен блог или снима видеосъдържание, което публикува като влогър. За да изкарваш от пари от това, трябва да си наистина добър в тематиката на съдържанието, което ще създаваш. Ако потребителите оценяват твоите страници като място, където да намерят експертен съвет и полезна информация, значи спокойно можеш да изкарваш пари от тази своя дейност. Инфлуенс маркетингът става все по-популярен и не една и две компании използват популярни блогъри и влогъри, за да предложат продуктите си на тяхната аудитория. За да изберат точно теб да презентираш и да правиш ревю на продукти и услуги, първо трябва да привлечеш достатъчно голяма аудитория от редовни посетители чрез интересно и оригинално съдържание, а след това трябва да си проактивен. Свържи се с конкретни компании, опериращи в сфера, близка до темата на твоя блог или влог. Дай им данни за посещаемостта на сайта ти или YouTube-канала ти, предложи им помощ във връзка с представянето на продуктите им или афилиейт партньорство.

Включи се в групи за проучвания – съществена част от маркетинга на всяка една компания са проучванията, свързани със собствения им продукт или услуга. В тази дейност дружествата инвестират огромни средства, а неизменни участници в тези изследвания са обикновените потребители – като теб. Онлайн се появяват непрекъснато специализирани платформи и панели за провеждане на проучвания. Всеки потребител има възможност доброволно да се включи, като съвсем естествено, участието му в тях се заплаща. В зависимост от свободното време, с което разполагаш, и желаните от теб приходи, имаш възможност да участваш в различен брой проучвания.

Стартирай онлайн курсове – тази опция за генериране на допълнителни доходи отново предполага наличието на сериозен експертен потенциал и професионализъм в някаква сфера на дейност. Ако притежаваш знания и умения, които са наистина ценни и желани и от други хора, защо да не ги споделиш срещу заплащане? Стартирай специализирани курсове по темата. Можеш да провеждаш лекциите онлайн, или офлайн. В първия случай има разнообразие от платформи за комуникация, от които можеш напълно безплатно да се възползваш. Във втория – трябва да помислиш за място, където да проведеш заниманията. За да събереш участници, които са готови да заплатят билет и да посещават куровете ти, можеш да използваш интернет реклама.

Отърви се от ненужните вещи – тук говорим за съвсем практично и полезно припечелване на средства. Огледай се около себе си – със сигурност виждаш купища вещи, които отдавна не ползваш. Избери нещата, които повече няма да ти влязат в употреба, снимай ги и публикувай обяви за продажбата им в популярните платформи за вещи втора употреба. Срещу съвсем малко усилия, получаваш ситуация от типа win-win – хем си поразчистил дома си от непотребни вещи, хем си изкарал допълнителни средства, хем някой друг, който има нужда от тези неща ги е купил на добра цена.

Извършване на полезни за други дейности -  лятото, в сезон, в който хората пътуват и отсъстват продължително от града, а това поражда нужда от извършване на най-различни услуги. Можеш да обявиш, че си готов да  наглеждаш домашни любимци, комбинирано с разходка за кучета или смяна на водата на аквариума на рибки, можеш да се грижиш за нечии цветя или пък да припечелваш като в свободното си време почивстваш домове.

И така, виждаш колко разнообразни са дейностите, от които е възможно да си докараш допълнителни приходи през лятото. Ако пък нуждите ти налагат спешно да разполагаш със сума до 3000 лева, кандидатствай за Бяла Карта. Когато веднъж бъдеш одобрен за нея и пластиката ти бъде доставена, всеки месец ще разполагаш с одобрен кредит, без това да ти струва каквото и да е, когато не си ползвал картата.

С кредитна Бяла Карта животът е една идея по-сигурен, спокоен и приятен, така че не се колебай да използваш възможностите, които ти предлага тя.  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш