Кандидатствай Вход
Как да използваме доходите си, за да живеем живота, който искаме?

Как да използваме доходите си, за да живеем живота, който искаме?

  • Бяла Карта
  • 06.11.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1266

Спестовник или прахосник е по-добре да бъда? Вероятно си задаваш често този въпрос, лутайки се между амбицията да си заделиш пари за бъдещи инвестиции или трудни периоди, и желанието да си доставиш веднага удоволствия и незабравими моменти. Всъщност подобна дилема въобще не трябва да стои пред теб. Ще спечелиш много повече във финансов и емоционален план, ако вместо да се движиш между тези две крайности, се научиш да използваш наличните си средства по най-правилния начин. Начин, позволяващ ти да се докосваш до малките радости в живота и в същото време да харчиш разумно своите пари. Възможно ли е това? Да, напълно възможно е, при положение, че следваш съветите, които ще ти дадем в следващите редове.

Залагай на качеството

От досегашния си опит като потребител вероятно си научил, че най-евтината опция невинаги е и най-добрата такава. И, че в много случаи евтиното всъщност може да се окаже изключително скъпо за теб. Ще дадем един прост пример, свързан с избора на нови обувки или маратонки. Каква е ползата да си купиш евтини обувки, ако те ще се износят или повредят в рамките на няколко месеца? Много по-изгодна покупка би била вземането на обувки, които се предлагат на по-висока цена, но и са направени от качествени и устойчиви материали. Така ти ще се чувстваш по-комфортно в тях и едновременно с това ще си спестиш разходи в дългосрочен план. Защото в повечето случаи купуването на обувки, запазващи своето отлично състояние за продължителен период от време, ще ти излезе много по-евтино от вземането на некачествени такива, които ще трябва да смениш само след няколко месеца.

Купувай това, което наистина ти трябва

Според изследвания, направени в САЩ, едно средностатистическо семейство в страната изхвърля почти 50% от закупените хранителни продукти. Което в годишен план се равнява на финансови загуби от над две хиляди долара. Може би числата у нас не са толкова високи, но със сигурност тенденцията върви в същата посока. А ти замислял ли си се колко ненужна храна купуваш и после изпращаш в контейнера? Ако не си, е крайно време да го направиш. Добра идея би била в началото на седмицата да си направиш един списък с хранителните продукти, които ще ти бъдат нужни за готвене, закуска, бързи хапвания и т.н. Придържането към този списък впоследствие ще ти спести редица излишни и неоправдани разходи.

Изчакай подходящия момент 

Не бързай да купуваш веднага всичко, което ти хареса, и спри да мислиш, че няма да имаш други възможности да направиш това. В повечето случаи е точно обратното – във времето не само се появяват нови възможности за закупуване на съответния продукт, но и често те са доста по-изгодни от настоящата. Затова ти препоръчваме първо да проучиш дали даденият търговец пуска промоционални оферти и специални предложения, доколко са изгодни те и в кои периоди обикновено са налични. Максималното използване на подобни промоции е най-добрият начин да се сдобиеш с качествени продукти на сравнително ниски цени.

Сложи край на импулсивните покупки

Често се случва въпреки предварително направения план или дори списък с продукти, по време на самото пазаруване да се поддадем на своите импулси и да си купим неща, които нямат реално практическо приложение за нас. В тази посока голяма роля играят и умелите рекламни и маркетингови похвати на търговците. Как можеш да се предпазиш от извършването на импулсивни покупки? Преди да вземеш набелязаната от теб стока, ти препоръчваме да направиш пауза от една минута. Обмисли през тази минута дали когато си влизал в магазина, съответният продукт ти е бил необходим. Ако отговорът е отрицателен, то ще бъде най-добре да го оставиш обратно на рафта и да продължиш по пътя си.

Търси повече преживявания

И не на последно място, увери се, че похарчените пари наистина ще ти донесат радост и положителни емоции. В това отношение екскурзиите, посещенията на нови и непознати места, както и забавленията с приятели, ще ти свършат много по-добра работа отколкото всяка материална придобивка. Така че заложи на невероятните преживявания, които се запечатват в съзнанието и се превръщат в прекрасни спомени за цял живот. Гарантираме ти, че няма да съжаляваш за подобен избор.

Животът е само един и трябва да го изживееш пълноценно, наслаждавайки се на всеки момент от него. Не се колебай да смяняш обстановката винаги, когато стресът от ежедневието ти дойде в повече и имаш нужда от разнообразие и пълноценен релакс. А ако за това ти трябва допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите финансови средства в най-подходящия за теб момент. Избери кредитна Бяла Карта и си гарантирай поредица от прекрасни преживявания!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш