Кандидатствай Вход
Как да намалиш разходите си с няколко прости, но ефективни съвета?

Как да намалиш разходите си с няколко прости, но ефективни съвета?

  • Бяла Карта
  • 17.07.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1670

Храна, дрехи и жилище обикновено са в списъка на основните човешки нужди и тези, за които даваме най-много пари. Всичко, от нарастващите транспортни разходи до разработването на биогорива, като биодизел, увеличава цената на храната и поставя една идея повече напрежение върху портфейлите на потребителите. Ето няколко полезни стъпки, които можеш да предприемеш, за да поддържаш разходите за храна под контрол:

1. Яж вкъщи

Много от храната, която плащаш в официалния ресторант, може да бъде направена у дома, за част от цената. Дори доброто кафе е по-евтино, ако го направиш сам. Бързото хранене се изключва от категорията. Докато висококалоричните, нискокачествени храни могат да се идват на изгодна цена, въздействието им върху дългосрочното ти здраве отменя предимствата на краткосрочните спестявания.

2. Пазаруване по план

Ако се натъкнеш на магазина за хранителни стоки и напълниш количката си с всичко, което хваща окото ти, ще похарчиш повече, отколкото ако предварително си подготвиш списък за пазаруване. Планирай ястията си за следващата седмица и внимателно отбелязвай какви съставки трябва да подготвиш за тези ястия. След като направиш списъка, купи само артикулите от списъка и избягвай импулсивните купувания.

3. Научи се да игнорираш изкушенията

Магазините за хранителни стоки са предназначени да те накарат да преминеш през лабиринт, за да стигнеш до най-основните неща, от които се нуждаеш, с надеждата, че ще направиш няколко импулсни покупки по пътя. Ако спазваш планирания си списък с храни, няма да се изкушаваш, когато си принуден да нахлуеш в пътеката със сладки изкушения, за да стигнеш до млякото. Повечето неща и основни стоки за готвене се намират по външния периметър на магазина, затова започни от там.

4. Яж преди да пазаруваш

Когато си гладен и влезнеш в сграда, пълна с храна, има голяма вероятност да напълниш количката си с ненужни и скъпи покупки, които привличат повече твоите вкусови рецептори, отколкото твоя бюджет. За да запазиш разходите си, първо яж и пазарувай на пълен стомах.

5. Избягвай приготвени храни

Нашето забързано общество насърчава удобството - и магазинът за хранителни стоки е капитализирал тази тенденция. Готовите ястия са лесни за закупуване. Вместо да купиш готово ястие, просто купи продуктите за него и си го приготви у дома – ще е по-евтино. Същата концепция важи и за замразени предястия, печени стоки и всяка друга приготвена храна.

6. Пропусни бутилираната вода

Ако не ти харесва водата, която излиза от кранчето, купи воден филтър. Цената на чешмяната вода е значително по-ниска от цената на бутилираната вода. И няма да изхвърляш всички пластмасови бутилки, което е по-добре за околната среда.

7. В магазин без децата

Гладните, уморени и отпуснати деца увеличават времето, необходимо за извършване на пазаруването. Всяка допълнителна минута, която прекарваш в магазина, увеличава вероятността да купиш нещо повече - включително играчки и леки закуски, предназначени да запазят тишината на децата, докато се опитваш да се фокусираш върху намирането на някои изгодни оферти.

8. Купувай на едро

Купуването на едро може да спести много. Обърни внимание на цените и вземи пакета за семейните размери, ако цената на единица е по-ниска и имаш място за съхранение.

Цените в големите вериги често не са изгодни в сравнение с отстъпките в други магазини. В допълнение, опаковката на семейния размер в тези магазини може да означава, че купуваш повече, отколкото ти е необходимо.

9. Използвай карти с точки за отстъпки

Ако магазинът, който посещаваш най-често, има карта за лоялни клиенти, регистрирай се. В някои случаи магазините повишават цените си, когато предлагат карти за награда, а без картата, сметката ти ще бъде по-висока. Ако картата ти предлага други предимства, увеличи максимално ползите, като обърнеш внимание на крайните дати и осребриш точките си, преди да изтекат.

10. Използвай купони

Купоните осигуряват лесен начин да спестиш пари. Редица уеб сайтове предлагат и талони с отстъпки. Ако често посещаваш уебсайт с любимите си марки, те често ще предлагат отстъпки на лоялните си клиенти. Няколко минути сърфиране в мрежата мое да ти гарантира най-добрите оферти в интернет, благодарение на които да спестиш не малко парични средства.

11. Купувай от локални магазини

Локално отглежданата или произведена храна често се предлага на по-евтина цена, защото не се плаща за дълги транспортни разходи. Пазарите на земеделските производители, панаирите и местните магазинчета за хранителни стоки често са най-доброто място за сделки с вкусни и пресни храни.

Тези съвети ти се струват полезни? Пробвай да спестяваш пари и да ползваш изгодни оферти и докато пазаруваш с кредитна Бяла Карта. Кандидатствай за нея напълно безплатно и ще я получиш на посочен адрес.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш