Кандидатствай Вход
Как да намалиш разходите във връзка с отглеждане на детето?

Как да намалиш разходите във връзка с отглеждане на детето?

  • Бяла Карта
  • 18.02.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 919

В днешната несигурна от икономическа гледна точка ситуация отглеждането на дете не е никак лесно и просто. Нужни са значителни разходи, отиващи както за храненето и обличането на малчугана, така и за различните аспекти от неговото ежедневие – училище, играчки и развлечения, излизания с връстници и т.н. Разходи, които ако не бъдат планирани внимателно и прецизно, е възможно сериозно да натоварят семейния бюджет. За да избегнеш подобен ефект, в следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да намалиш общите си разходи във връзка с отглеждането на детето.

Създай специален бюджет за тази цел – разходите за отглеждането на детето трябва да бъдат строго отделени от другите такива в семейния бюджет. Така по-добре ще можеш да изчислиш точно колко средства отиват за храната, облеклото и като цяло - за всичко необходимо в ежедневието на твоя наследник. Имайки въпросните разходи черно на бяло, ще ти е по-лесно да прецениш дали сред тях са налице излишни такива, които можеш да премахнеш или ограничиш, без това да повлияе върху качеството на живота на малчугана.

Възползвай се от всички държавни бонуси – в това число детски, бонуси за младите родители и т.н. Изненадващ е фактът, че много съвременни родители пропускат да подадат документи за подобни неща и по този начин пропускат бонусите, които е предвидила държавата за тях. Подобна тенденция се дължи от една страна на неинформираността, а от друга – на апатията и наложеното мнение, че подобни бонуси не помагат кой знае колко на родителя. Не забравяй обаче, че дори най-дребните добавки биха могли да ти бъдат от полза за отглеждането на детето. Дори тези добавки да помогнат за покриването само на едно разходно перо, свързано с твоя наследник (напр. ежедневната храна или облекло), това си е едно малко облекчение за теб.

Потърси правата си и на работното място – редица големи работодатели предлагат на своите служители бонуси, свързани с отглеждането на децата. Това могат да бъдат например специални премии, безплатни здравни услуги и т.н. За съжаление подобна практика все още е сравнително слабо застъпена в нашата страна, особено ако се сравни с тенденциите в другите развити държави. И все пак, нищо не ти пречи да попиташ твоя работодател дали предоставя подобни преференции за работещи родители и ако да, какви са начините и механизмите за получаването им.

Винаги се оглеждай за отстъпки и намаления – както при всички други категории продукти, при детските такива също непрекъснато могат да се намерят отстъпки и намаления. Просто трябва да следиш офертите в различните търговски вериги и специализирани магазини за детски стоки. Подобна практика ще ти спести значително количество разходи в дългосрочен план и ще направи отглеждането на твоя наследник една идея по-лека задача от финансова гледна точка. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват и от допълнителни преимущества в това отношение. Бяла Карта спокойно би могла да ти служи като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш редовни намаления и промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти.

Научи детето си да цени парите – този съвет е може би най-важният от всички и ще има отражение не само върху настоящите ти разходи във връзка с отглеждането на детето, но и върху неговата финансова дисциплина и култура в дългосрочен план. От възможно най-ранна възраст наследникът ти трябва да разбира ролята на парите в съвременния свят и да се научи да ги цени и да внимава за какво ги използва. За целта говори с него относно работата ти и усилията, които полагаш ежедневно, за да му осигуриш съответните удобства и придобивки. Обясни му колко трудно се печелят въпросните пари и защо е нужно да се проявява необходимата зрялост и отговорност при използването им. Така ще спомогнеш за израстването на твоя наследник в личностен план и за изграждането у него на умения за вземане на правилните финансови решения в точния момент. Да научиш детето си как да борави с парите, несъмнено ще подобри бъдещите му перспективи и ще повиши шансовете му за постигане на успех и благополучие в живота.

Кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб, ако имаш нужда от помощ във връзка с отглеждането на малкото ти съкровище. Тази кредитна карта е способна да ти предостави необходимите средства във всеки един момент и във всяка точка от света. С кредитна карта Бяла Карта ти ще си гарантираш пълното финансово спокойствие и сигурност, и ще можеш да се насладиш пълноценно на моментите, прекарани с твоя наследник. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш