Кандидатствай Вход
Как да намалиш разходите за сватбения ден?

Как да намалиш разходите за сватбения ден?

  • Бяла Карта
  • 27.08.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1471

Лятото е сезонът на сватбите.

Даваме ти седем умни идеи, за да спестиш пари на твоята сватба.

Ако се жениш, но не искаш да изплащаш голям кредит за сватба, в продължение на години след голямото събитие, тогава ние имаме някои чудесни съвети, които ще са ти от полза. Прочети, за да разбереш как можеш да отпразнуваш сватбата си по стилен начин, но да запазиш разходите под контрол.

1. Бюджет

Най-лесният начин да контролираш брачните си разходи е да създадеш бюджет за сватбата. Разберете с половинката си, колко точно искате да похарчите. След това използвайте подобни съвети като в статията, за да имате мечтаната сватба, но на нормален бюджет, без да изпадате в дългове.

2. Мястото на провеждане

Сватбата ти може да бъде предизвикателство за бюджета ти, но не и ако мислиш извън рамките и се огледаш за нещо по-различно от традиционните локации за подобни събития. Всъщност много хора избират сватбата им да бъде в екзотично място като местната ботаническа градина например. Локации по плажните ивици също са доста подходящи за малки и романтични сватби. Някои двойки избират да съберат гостите си на поляна в гората или планината, за да имат едно красиво и запомнящо се събитие сред колоритни гледки. Има наистина много места, които можете да използвате, за да се разходите по пътеката към олтара и съвсем не е задължително те да ви струват цяло състояние.

3. Роклята

Това често е едно от най-скъпите неща, които ще трябва да платиш, но на практика не е нужно да харчиш огромни суми, за да изглеждаш ослепително. Ето няколко трика, за да си осигуриш евтина булчинска рокля:

Втората употреба не означава второ качество – понякога в магазините за втора употреба или просто онлайн магазините, можеш да намериш рокля, носена само веднъж, но напълно вписваща се в представите ти.

Друга възможност е да наемеш рокля за големия си ден и това е страхотна идея, ако наистина искаш да имаш луксозна и скъпа рокля, но да не пръскаш много пари. Просто я използвай само за един ден и ще видиш, че този вариант е приемлив и ще ти спести доста големи разходи за закупуване на дизайнерска рокля.

4. Храната и напитките

Храни и напитки често „консумират“ огромна част от сватбения бюджет, но има много начини, по които можете да задържите разходите. Ето няколко идеи, които можете да обмислите с половинката си:

По-оригинална сватбена торта – защо да е традиционна торта, като може да са къпкейкове, подредени във формата на торта – в много случаи това е по-евтината алтернатива.

Донесете си собствен алкохол и други напитки – ако сте резервирали даден ресторант, то може би има вариант алкохолните напитки да не бъдат от ресторант, а вие да се погрижите за тях.

5. Декорациите

Не е нужно да харчите голяма сума за нещо претруфено, което прави сватбата ви да изглежда невероятно, но и малко претрупана откъм декорация.

Проучете нестандартни магазини за декорации и заедно с половинката си изберете стил, в който искате да е сватбата – понякога малките детайли и липсата на огромна украса са много по-добро решение.

6. Снимките

Всеки обича да има професионални снимки на големия си ден, но има и начини да се спестят и тези разходи! Не е задължително да наемате професионални фотографи, ако имате приятели, които са добри с камерата. Така определено ще спестите разходи, но и ще получите желания резултат и красиви снимки.

7. Медения месец

Ако с партньора си подходите разумно, то може да имате невероятен меден месец на добра цена. Предварителните проучвания и сравняване на цените са добра практика и ще ви спестят не малко парични средства.

Използването на подходяща кредитна карта също е добър вариант, върху който можете да помислите.

Бяла Карта е международна кредитна карта, с която можеш да плащаш в чужбина и да правиш резервации онлайн, без да се притесняваш, че няма да приемат картата ти. Бяла Карта може да бъде твой незаменим помощник в организирането на страхотна почивка, дори и извън страната. Лимитът на Бяла Карта е 3000 лв., а кандидатстването може да е напълно дистанционно – по телефон или онлайн. Едно от предимствата на кредитна карта Бяла Карта е това, че можеш да я получиш дори и при влошена кредитна история. Бяла Карта е алтернативното и модерно разплащателно средство. Тя е предназначена за потребителите, които се стремят да изградят добра кредитна история и да докажат своята надеждност пред финансовите институции.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш