Кандидатствай Вход
Как да не се превръщаме в жертва на модата и да не изпадаме в неплатежоспособност заради това?

Как да не се превръщаме в жертва на модата и да не изпадаме в неплатежоспособност заради това?

 • Бяла Карта
 • 06.02.2018
 • Твоите пари
 • Коментари: 0
 • 1326

Жертва на модата е този роб на модните тенденции, който им се подчинява независимо от това как изглежда в тях. Наричат тези хора „жертва“, защото не всяка модна приумица стои добре на всеки и не всичко, което подхожда на твоят приятел би подхождало на теб. Ако съумяваш да адаптираш модните тенденции спрямо собствената си същност и да подчертаваш предимствата на своето тяло, като не допускаш модата да изтъква недостатъците ти, тогава може да си облечен по най-новите модни тенденции, без да носиш етикета „жертва на модата“.

Ако обаче ти е трудно да се справиш с това предизвикателство и модните изкушения се отразяват не само на визията ти, но и на финансовото ти състояние, сега Бяла Карта ще ти даде няколко съвета как да не изпадаш в затруднено положение, заради всяка модна приумица.

1. Съпротивлявай се силно на всяка модна тенденция или тренд.

Знаменитостите може и да изглеждат добре с всеки нов писък на модата, но това далеч не се отнася за теб. Още повече, че за тях се грижат куп стилисти, които подбират най-подходящите модни аксесоари и дрехи за фигурата им. Затова си почини от всички модни списания и сайтове и не се поддавай на всеки добре изглеждащ артикул. Особено ако не смяташ, че ще го облечеш повече от веднъж. Това е не само ненужна покупка, но и безсмислено харчене на пари.

2. Определи си лимит за харчене на нови модни дрехи и аксесоари.

Когато си определиш лимит за нови покупки, които не са ти от основна необходимост, можеш да си помогнеш финансово. Освен това ще успееш да избегнеш онзи момент, в който купуваш всякакви ненужни неща и се превръщаш в модна жертва. Например, ако имаш лимит от 50 лева за модни аксесоари всеки медец, със сигурност ще се съобразяваш повече какво купуваш, ако знаеш, че разполагаш с всичките си налични пари.

3. Превърни тенденциите в твое вдъхновение, а не им се подчинявай сляпо.

Със сигурност не искаш да копираш нечия визия от главата до петите, без да добавиш към нея своят собствен почерк. Затова много лесно можеш да се вдъхновиш от модата и да започнеш да измисляш начини да адаптираш дрехите и аксесоарите, с които разполагаш, към модните тенденции. Това не само ще ти спести пари, но и ще ти помогне да развихриш въображението си.

4. Следвай тези модни тенденции, които ти носят комфорт.

Като имаме предвид не само комфорт, докато ги носиш, но и комфорт от това как изглеждаш в тях. Защото:

 • Изглеждаме най-добре в дрехи, в които се чувстваме самоуверени и се харесваме. Затова никога не забравяй да избираш облеклото, което ти дава самочувствие.
 • Някои модни тенденции могат да нанесат поражения не само върху начина по който изглеждаш, но и върху здравословното ти състояние. Дънките тип „Skinny”, ако са твърде впити, могат да дадат отражение и да затруднят кръвообръщението ти. А твърде високите токчета, които се носят често или постоянно, могат сериозно да увредят краката и стъпалата ти.

5. Инвестирай във вечните класики.

Ако не искаш да имаш проблем с празна кредитна карта или портфейл, и същевременно да не изглеждаш облечен старомодно, тогава инвестирай в покупката на онези никога неостаряващи класики. Те са толкова универсални, че и след 10 години биха изглеждали модерни.

А ако се чудиш кои са тези дрехи, ето няколко примера:

 • Съчетанието на сини дънки и бяла тениска или блуза е винаги на мода. И всяка жена може да изглежда добре и модерна, ако направи това съчетание. Малката черна рокля, подходяща за по-официални случаи също е подобна неостаряваща класика, която може да оцелее през годините и да те накара да изглеждаш добре.
 • Сако или блейзър в черно, бяло или бежово е друга дреха, която може да запази своят чар през годините. Тези дрехи не само могат да те накарат да изглеждаш шик, но и са подходящи като съчетание с почти всички спорно-елегантни дрехи в гардероба ти.
 • Чифт удобни бели или черни маратонки или кецове са друг аксесоар, който можеш да добавиш в гардероба си. Те могат да се съчетаят с дънки или пола.
 • Стилни чанта, обувки или шал са онези аксесоари, които задължително оцеляват във времето и успяват да предадат класа на всяка една дреха. Затова инвестицията в подобни покупки си заслужава.

Бяла Карта ти даде само няколко идеи как да не се превръщаш в жертва на модата и как да спестиш от ненужни модни покупки. Ако обаче има дреха или аксесоар, който нямаш, а знаеш че ще използваш дълго и с удоволствие, тогава вземи своята кредитна карта Бяла Карта и не се колебай да ги купиш. Дългосрочната инвестиция си заслужава. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш