Кандидатствай Вход
Как да пазаруваме по-практично и ефективно?

Как да пазаруваме по-практично и ефективно?

  • Бяла Карта
  • 07.11.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1115

Пазаруването е неизменна част от нашето ежедневие. И от начините, по които го практикуваме, зависи колко време ще изгубим за него, ще намерим ли точните за нас артикули, ще успеем ли да спестим разходи и т.н. Затова в днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим малко повече за това как да пазаруваме по-практично и ефективно. По-надолу в текста ще намериш няколко полезни съвета и практики в тази посока.

На първо място, направи необходимото проучване, преди да влезеш в даден магазин или пък да реализираш поръчка от определена онлайн платформа. Елементите на проучването трябва да включват качеството на стоките и артикулите на съответния търговец, начините на доставка и възможностите за рекламации, наличните промоции и периодите им на действие. За подобни неща би могъл да попиташ приятели и познати или пък да потърсиш мнения в мрежата (особено ако става въпрос за онлайн платформа). Яснотата във връзка с изброените дотук елементи ще ти помогне да откриеш по-качествени продукти на изгодни за теб цени.

Добре е също да си изградиш някакъв бюджет за пазаруване или поне да си поставиш лимити относно разходите, които не бива да се прекрачват. Така ще си гарантираш, че няма да прекалиш с покупките и впоследствие да се окажеш в затруднена от финансова гледна точка ситуация. Разбира се, ако забележиш артикул от типа на мебелите или кухненските уреди, с който имаш възможност да се сдобиеш на много по-ниска цена от стандартната. Не трябва да изпускаш подобна възможност. В случай, че са ти нужни допълнителни финансови средства за незабавно реализиране на покупката, твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти ги предостави без никакъв проблем.       

При пазаруване трябва да бъдеш отворен към нови опции и варианти. Какво всъщност означава това?  Невинаги ще бъде възможно да откриеш точния продукт с всички желани от теб характеристики. В редица случаи може да се натъкнеш на подобни артикули, които обаче се предлагат на пазара на сравнително ниски цени. Ако смяташ, че въпросните артикули са способни да удовлетворят нуждите и изискванията ти, те съветваме да ги закупиш. Защото обикновено не е възможно да знаеш кога ще се появи точно продуктът, който търсиш, и дали неговата цена няма да бъде прекалено висока.

Следващата ни препоръка към теб е да пазаруваш сам. Особено в случаите, в които времето ти е наистина ограничено и не можеш да си позволиш да изразходваш още от него. Разходките с приятели в мола вероятно са приятни, но и също така възпрепятстват цялостния процес по търсене на точната стока или продукт. Унесен в сладки приказки, ти несъзнателно ще удължиш това търсене дотолкова, че да прекараш почти половината си ден в мола. Така че остави разходките с приятели по магазините за дните, в които наистина си свободен и можеш безгрижно да пилееш времето си. През останалите дни заложи на пазаруването насаме, което е много по-практично и ефективно, и ще ти донесе спестено време и повече успешно реализирани покупки.

Когато става въпрос за пазаруване на хранителни продукти, е хубаво покупките да не стават безцелно и на посоки. В противен случай не само ще увеличиш своите разходи, но и е възможно впоследствие да ти се наложи да се върнеш до хранителния магазин, защото не си взел всичко, което ти трябва. Препоръчваме ти предварително да решиш точно какви ястия ще приготвяш вечерта или през уикенда. След като си готов с решението си, просто изготви списък с необходимите продукти и се отправи към близкия магазин или търговски обект.

Друга полезна практика е свързана с подредбата на закупените артикули в количката или чантата за пазаруване. В никакъв случай не оставяй чупливите продукти или тези, които биха могли да бъдат смачкани или повредени по някакъв начин, най-отдолу. Невероятно е колко съвременни потребители все още не могат да изкоренят подобни свои навици. Навици, водещи до необратими повреди по закупените от тях артикули и съответно загуба на средства. Ако не искаш на теб да се случват такива неща, бъди особено внимателен относно подредбата на закупените стоки.

И накрая, използвай възможностите, които ти предлага кредитната карта като финансов инструмент при пазаруване. Повечето компании, издаващи кредитни карти, предоставят на своите клиенти най-различни привилегии, като например отстъпки при покупка на определени артикули и награди при събиране на даден брой точки. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например имат възможност с нея да се разплащат в широка мрежа от партньорски обекти и да получават постоянни намаления и промоционални оферти. В този смисъл кредитна Бяла Карта ще се превърне в твоята клубна кредитна карта, правеща процеса на пазаруване за теб по-бърз, удобен и изгоден от всякога.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш