Кандидатствай Вход
Как да печелиш без да работиш?

Как да печелиш без да работиш?

За да печелиш пари трябва да работиш. Но работата е твърде уморителна. И като доказателство за истината на българската поговорка „Накарай мързеливия да работи, за да те научи на акъл“ съществуват няколко начина за печелене на пари, които изискват съвсем малко усилия. Благодарение на новите технологии и на базови инвестиционни стратегии може да припечелваш допълнителни средства без да правиш почти нищо.

Въпреки, че някои от тези методи, за които Бяла Карта ще ти разкаже, изискват да положиш дребни усилия в началото, в последствие те могат да ти носят едни редовни пасивни доходи.

1. Продавай твои дрехи и аксесоари.

Става въпрос за онези дрехи, които заемат място в гардероба ти, а никога не си носил. Затова, вместо да ги държиш непотребни, ги продай. Намери онлайн апликация или уеб сайт, в който можеш да ги публикуваш. Има хора, които са превърнали това в свое доходоносно хоби. Те купуват дрехи от достъпни марки и ги препродават онлайн. 

2. Продавай всичко, което е в дома ти и не употребяваш.

Можеш да продадеш всички вещи, които са непотребни, но заемат място в дома ти. Ако имаш стар смартфон или кухненски робот, който са ти подарили, но не използваш, то тогава е време да се отървеш от тях. Ако пък си трупал книги през годините и сега заемат само ненужно място в библиотеката ти – продай и тях. E-bay или други онлайн платформи са създадени с тази цел.

3. Напиши книга

Ако обичаш писането, имаш много за разказване и имаш време, то просто излей всичко върху белия лист. Книгите винаги се продават добре. Това изисква определено количество работа, но в последствие носи пасивни доходи, понякога с години. Затова, ако си експерт в дадена област, или имаш безкрайно въображение – сядай пред компютъра и започвай! Защото за всяка продадена книга ще бъдеш възнаграден от издателството.

А ако не ти се занимава с издатели, то тогава можеш сам да публикуваш книгата си в Amazon и да я пуснеш за продажба.

4. Създай платен онлайн курс

Ако си добър в дадена област или владееш чужди езици, не се колебай. Хората искат да надграждат знанията си и черпят информация от всякакви източници. Защо този източник да не бъдеш ти? Можеш да създадеш онлайн курс лесно и достъпно за всички желаещи. Съществуват онлайн платформи за това, които не са скъпи и са изключително удобни за целта.

5. Направи си уеб страница и получавай пари от реклама

Ако обичаш да пишеш и да се ровиш в интернет за различна информация по определена тема, то синтезирай всичко в един сайт и започни да печелиш от трафика на сайта. Използвай платформи като Wordpress, Weebly или други за лесно построяване на страници. Те предлагат и платформа за лесно управление на съдържанието в твоя сайт. Затова не е необходимо да се обръщаш към специалист или дизайнер.

С готовия сайт можеш да печелиш от всяка статия и всеки клик върху рекламните карета.

6. Направи си YouTube канал

Разказахме ти как лесно да си направиш канал в Youtube и как да започнеш да печелиш от него. Не подценявай тази възможност. Колкото повече гледания имаш, толкова повече пари ще печелиш. Така че, ако обичаш да се снимаш и говориш пред камера – действай!

7. Продавай свои авторски снимки онлайн

Ако хобито ти е фотография, можеш да продаваш своите снимки онлайн. Има стотици платформи за онлайн фотографии, в които можеш да се регистрираш. Снимките ти ще бъдат достъпни за хора по целият свят и за всяка продажба ще получаваш пасивен доход в бъдеще.

8. Отдавай под наем свой апартамент или стая в Airbnb

Ако ти се очертава да пътуваш, или имаш етаж от къща или незаета стая, можеш да припечелваш от това.

Платформата Airbnb ти позволява да превърнеш стаята или апартамента си в хотел. Регистрирай имота си в платформата, посочи цената, която очакваш да получиш и всички, които ще пътуват в района на апартамента ти ще могат да го наемат за една, две или повече нощувки. Има хора, които са превърнали това в свой основен бизнес и печелят наистина добре.

Има още много идеи, с които можем да те залеем. Но за сега ще се ограничим с най-популярните. Ако си намерил своето занимание за допълнително припечелване на пари, не се колебай, а действай. Бяла Карта е винаги насреща, за да ти помогне с начален капитал, при необходимост!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш