Кандидатствай Вход
Как да плащаш сметките си, ако си останал без работа?

Как да плащаш сметките си, ако си останал без работа?

Кризата с коронавируса, която настъпи през месец март и се развива до момента, фалира много бизнеси и остави много хора без работа и доходи. Развиващият се пазар на труда в началото на годината рухна и работните места намаляха драстично. Ако в семейството ти или ти си останал без работа и доходи и изпитваш затруднения с покриването на сметките ти, днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта е за теб.

Как да се справиш с финансовите си задължения, ако си останал или останеш без работа?

Дори в момента да нямаш работа, все още можеш да направиш нещо, за да преодолееш трудните времена и да се задържиш на повърхността. Подобна ситуация носи със себе си много стрес и напрежение, но има изход от нея.

Стъпка 1: Опиши подробно финансовите отговорности, които имаш

Дори да смяташ, че това е трудно, преглеждането на месечните сметки и разходи, ще ти помогне да определиш състоянието ти. По този начин ще си наясно колко пари ще бъдат необходимо за следващите месеци, кои задължения трябва да бъдат платени първо и кои разходи могат да бъдат редуцирани или напълно изключени.

Стъпка 2: Определи непосредствените си нужди

Направете списък с най-необходимите неща, без които не можете да живеете – наем за апартамента, вноска по кредита, храна, транспорт. Определи каква е сумата, която е необходима за покриването на разходите по тях.

Стъпка 3: Намали разходите

Въз основа на информацията, която си събрал в стъпка 1 е време да определиш без кои разходи можеш да живееш. Не пренебрегвай месечните абонаменти за телевизия, телефон, музика и т.н., тъй като те добавят немалка сума към месечните ти разходи.

Стъпка 4: Изчисли всички свои приходи и спестявания

Ако имаш спестявания или фонд за спешни случаи, пресметни за колко време ще ти стигнат. Провери дали можеш да получаваш обезщетение за безработица и не спирай да търсиш източници на доход – дори да се наложи да работиш не по специалността ти, на свободна практика или почасово. Провери дали има възможности за безлихвени заеми, които да подпомогнат ситуацията, в която се намираш.

Без трудов договор е трудно да получиш кредит, който да ти помогне в трудната финансова ситуация, в която се намираш. В тези случаи кредитна карта Бяла Карта е до теб. За да кандидатстваш за Бяла Карта, не е необходимо да имаш трудов договор. Бяла Карта дава шанс за одобрение дори и при влошена кредитна история и е без такса за издаване и е без годишна такса за обслужване, което означава, че не ти струва нищо, ако не я използваш.

Кредитна карта Бяла Карта ще бъде твои верен помощник, когато възникнат неочаквани и непланирани разходи.

Не се отчайвай. Потърси най-бързия начин да излезнеш от трудната ситуация. Започни да си търсиш нова работа и бъди гъвкав.

Изправянето пред безработица никога не е лесно, но има възможност да излезете от ситуацията. От теб се изисква спокойствие, увереност и упоритост. Тези три неща ти гарантират, че ще преминеш през тези трудни времена. 

Прочети още: Кои са най-големите разходи за всяко домакинство?

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш