Кандидатствай Вход
Как да правим изгодни покупки онлайн?

Как да правим изгодни покупки онлайн?

През последните години онлайн пазаруването става все по-разпространено и популярно сред потребителите. И в това няма нищо изненадващо. Истината е, че сърфирайки в интернет, човек получава достъп до много по-богат и разнообразен набор от стоки и продукти в сравнение с традиционните обиколки по магазините. В този смисъл онлайн пространството лесно може да се превърне в място, където откриваш голяма част от необходимите в ежедневието ти неща – от дрехи и обувки до мебели и бяла техника. А ако си умел в пазаруването и знаеш как да откриваш добрите предложения, със сигурност ще реализираш изключително изгодни покупки. С днешната статия искаме да ти помогнем точно в тази насока. По-надолу ще прочетеш няколко съвета за това как да получиш максимална изгода като потребител от онлайн пазаруването:

1. Изчисти историята на своя браузър – това ще бъде едно отлично начало на онлайн пазаруването. Изчистването на досегашната ти история онлайн ти помага да намериш нови и непознати за теб платформи за пазаруване, които ще ти предоставят съвсем различни възможности. Вероятно добре знаеш, че след многократни посещения на даден сайт, той се изкачва по-високо при всяко следващо тематично търсене в Google. Тази функция цели възможно най-бързото отвеждане на потребителя до неговите любими места онлайн, но в някои случаи е възможно да има и негативен ефект. Особено когато става въпрос за онлайн пазаруване. Намирайки нови търговски сайтове и платформи, ти имаш голям шанс да попаднеш на изгодни оферти за продукти, които си търсил от доста време. Така че изчисти историята на браузъра си и виж отново какво ще ти предложи интернет пространството. 

2. Използвай собствената си локация като предимство – ако пазаруваш често онлайн, вероятно си забелязал, че при влизане в някои популярни в световен мащаб платформи, се появява прозорче с въпрос за местоположението ти. След като то бъде дадено, сайтът те пренасочва към съответната локална версия. Локализацията също е източник на множество възможности за онлайн потребителите. В случай, че искаш да си купиш самолетен билет например, може да ти излезе доста по-евтино да го направиш през локалния сайт на съответната компания. Самата търсачка на Google предлага опции за допълнителна локализация на резултатите. Използвайки нейните настройки, можеш да стесниш показваните резултати до точно определен регион или език.

3. Избери подходящото време – макар и да говорим за онлайн пазаруване, при него времето на извършване на покупката също е от голямо значение. Ако си активно работещ човек, който е доста зает през седмицата, вероятно предпочиташ да използваш свободния си неделен ден за сърфиране в интернет и търсене на изгодни предложения. Така обаче можеш да пропуснеш множество възможности. По принцип онлайн магазините пускат своите промоционални цени и намаления през работните дни. Различни изследвания дори показват, че по-голямата част от тези оферти се появяват в дните между сряда и петък. Така че ще ти бъде от полза понякога и вечер след работа да хвърляш по едно око на предложенията онлайн. Подобен навик няма да ти коства значително време, но пък може да ти помогне да направиш изключително изгодна покупка.

4. Специални промоции – все по-разширяваща се тенденция сред онлайн магазините е създаването на различни системи за възнаграждаване на лоялните клиенти. Как работят подобни системи? Обикновено при извършване на определено количество покупки от дадена платформа имаш възможност да получиш точки или пък някакъв вид клубна карта. Впоследствие тези елементи ще ти дадат правото да пазаруваш на промоционални цени или да ползваш отстъпки при закупуване на продукти и стоки от съответния търговец. Използвай това свое право, за да си гарантираш повече покупки на изгодни за теб цени.

5. Следи социалните мрежи – не изпускай от поглед и социалните мрежи, защото там също ще попаднеш на доста изгодни оферти. Все повече компании в нашата страна използват активно този канал за рекламиране на своите продукти и услуги, както и за отправяне на специални предложения към верните си клиенти. Така че ако си запален фен на даден бранд (без значение дали става въпрос за дрехи, обувки или някаква друга сфера), задължително последвай неговите страници и профили в социалните мрежи.

6. Стани притежател на кредитна карта Бяла Kарта – Бяла Kарта може да се превърне в най-добрият партньор за теб, когато става въпрос за реализиране на изгодни покупки. Благодарение на нея ще имаш възможност да си осигуриш необходимите финансови средства веднага след попадане на изгодна оферта или предложение. В допълнение, Бяла Kарта ще бъде и твоята клубна кредитна карта, с която ще можеш да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки в обектите от нашата партньорска мрежа. Гордите притежатели на Бяла Kарта имат възможност да се възползват и от специалните промоционални предложения и отстъпки в Белият магазин.

Избери кредитна карта Бяла Kарта и направи своето пазаруване по-лесно, достъпно и изгодно от всякога!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш