Кандидатствай Вход
Как да работиш от вкъщи и да изкарваш пари?

Как да работиш от вкъщи и да изкарваш пари?

Всеки иска да прекарва повече време у дома със семейството си, но за жалост на много хора им се налага да ходят до работното си място, ако искат да печелят пари. Хубавата новина е, че вече не задължително да прекарваш по 8 часа в офис, за да получаваш стабилни приходи. Много потребители залагат на това да работят от дома си, за да си изкарват прехраната. Други пък имат работа на пълен работен ден, но търсят нови начини да печелят пари и извън работа.

Ако и ти се опитваш да спечелиш допълнителни средства към твоето пълно работно време, фрийлансърството е един от най-бързите начини да печелиш пари, наред с това да работиш на непълен работен ден.

Freelancing предоставя услуга независимо. Свободните собственици имат свой собствен бизнес. Те продават услуга, определят цена, търсят клиенти, получават заплащане и повтарят. Услугите на свободна практика могат да се извършват както онлайн, така и офлайн. Ако искаш да работиш от дома си, фрийланс онлайн е вероятно това, което обмисляш.

Ето няколко начина да работиш онлайн на свободна практика, без да си обвързан с конкретно място и офис:

Пиши на свободна практика

Обичаш да пишеш? Има няколко различни начина, по които можеш да печелиш пари онлайн като писател. Можеш да  си гост писател на маркетинг съдържание за бизнеса, можеш да станеш сътрудник за публикуване на онлайн публикации, можеш да пишеш описания на продукти в онлайн магазини, можеш да водиш комуникация по електронна поща, и можеш да пишеш и измисляш съдържание в социални медии.

Важното е да осъзнаеш в какъв тип писане си добър, в какво си специализиран. С този подход клиентите ще знаят защо да те търсят и да те насочват към други клиенти за конкретни умения.

Според ZipRecruiter, писателите на свободна практика правят от 11 000 до 401 500 долара за своята работа.

Графичен дизайн на свободна практика

Подобно на писане на свободна практика, има голям пазар за графичен дизайн, защото всичко, което ни заобикаля е толкова визуално. Фирма или предприемач може да се нуждае от графичен дизайнер, за да проектира етикети на продукти, банери, знаци, съдържание в социалните медии и много други.

Тук важат същите предложения, както по-горе. Трябва да избереш конкретен вид графичен дизайн, за да се специализираш, за да привлечеш желаните от теб видове клиенти.

Уеб дизайн и разработка на свободна практика

Графичният дизайнер също може да направи дизайна на уебсайта, но има и известна разлика. Освен естетиката на уеб сайт, уеб дизайнерът или разработчикът поставя заедно гайките и болтовете. Функционално, уебсайтът е повече от хубави снимки. Може да се наложи да знаеш малко кодиране, включително HTML и CSS, за да създаваш сайтове за твоите клиенти.

За щастие, много от платформите за изграждане на уебсайтове като WordPress са системи, които можеш да научиш онлайн. Има много уроци в YouTube за това как да използваш WordPress и има и уроци за кодиране.

Виртуален помощник на свободна практика

Собствениците на фирми все повече се обръщат за онлайн администрация. Често е по-достъпно от наемането на вътрешно лице, което да управлява ежедневните им дейности.

Виртуалните помощници са необходими за широк спектър от задачи, като управление на графици, изпращане на имейли, изпращане на фактури, поставяне на обаждания, планиране на публикации в социалните медии и др.

Избери какви услуги искаш да предоставяш и започни да търсиш клиенти. Можеш да работиш толкова, колкото искаш.

Управление на социални медии на фирма

Хората, които имат добри социални медии, могат да се пробват именно в тази специалност. Почти всяка компания и бизнес имат някаква форма на присъствие в социалните медии. Някои управляват присъствието си по-добре от други. Тези, които имат по-малко от звездно присъствие онлайн, предлагат възможност да им помогнеш в това начинание.

Freelance Copy Edit или Proofread

Освен действителното писане, редактирането е нещо, от което бизнесът може да се нуждае. Може би ще преглеждаш текстове за продажби, текстове на уебсайт. Може дори да се превърнеш в редактор копирайтър и да редактираш свободно статии и текстове за сайтове.

Определено ще се нуждаеш от някакъв опит и квалификация за тази работа.

Корекцията включва по-малко редактиране на редовете и по-голяма честота на правопис, пунктуация и граматика. Можеш да налагаш малка такса на блогъри, собственици на уебсайтове и други собственици на фирми, за да започнат да дават работа веднъж.

Свободна транскрипция

Видеото е най-модерното нещо в днешно време. Всички правят видеа, но не всеки има време да запише видеоклипа. Транскрипцията може да бъде услуга, която предлагаш както за видео, така и за подкасти.

Ако тези идеи ти се струват интересни, то е време да пробваш поне една от тях, за да разбереш, дали няма наистина да се отрази добре на финансите ти. А ако имаш спешна нужда от пари до заплата, то кредитна карта Бяла Карта е насреща, за да покрие непредвидените ситуации и да ти осигури пари по всяко време на месеца.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш