Кандидатствай Вход
Как да спестиш пари при пролетния ремонт?

Как да спестиш пари при пролетния ремонт?

  • Бяла Карта
  • 12.05.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 854

Пролетта е сезонът, в който най-често се правят ремонти и освежавания на дома. Сегашната ситуация с коронавируса, в която всеки от нас има поне малко повече време, също предразполага към това да искаш да освежиш дома си. Ако и ти планираш извършването на пролетен ремонт, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета, които биха ти помогнали да премнеш през този процес възможно най-леко и гладко, и същевременно да спестиш максимално количество пари. Не забравяй, това сега е важно, тъй като икономичческата ситуация е несигурна.

1. Състави предварителен план и бюджет към него – преди да се захванеш с каквато и да било дейност, трябва да си наясно как точно ще протече тя, какви цели е нужно да бъдат постигнати и колко ще ти струва всичко. Това важи в особена степен при извършването на ремонти и преустройства в дома. Съветваме те предварително да съставиш ясен план за действие с посочени отделни стъпки и конкретни срокове за тях. Добави към въпросния план и бюджет, съставен с необходимата прецизност и показващ размера на разходите, които трябва да се отделят за материали, инструменти, плащания към ангажирани работници и фирми,и т.н.

2. Търси промоции и специални оферти – използването на промоции и специални оферти би могло да ти спести значително количество средства във връзка с предстоящия пролетен ремонт. Редица фирми, занимаващи се с предоставяне на ремонтни услуги, започват усилено да предлагат такива оферти на клиентите си именно в рамките на пролетните месеци. Основните материали, необходими в строителството и ремонтите, също могат да се открият на промоционални цени в определени търговски вериги. Така че внимателно огледай всички налични на пазара оферти за необходимите ти продукти и услуги, и направи възможно най-добрия избор от гледна точка на личния ти финансов интерес.

3. Използвай практиката „Направи си сам“ – не за всички дейности, свързани с ремонта и преустройството на дома, е нужно да наемаш специализирана фирма или работници. Някои от тези дейности съвсем спокойно можеш да ги извършиш и сам, при това със съвсем базови умения в сферата на строителството. Голямо улеснение са полезните съвети и информация за дома, които е възможно да се открият навсякъде в интернет пространството. В днешно време все по-популярни стават и комплектите „Направи си сам“, при които потребителят освен необходимите му продукти и материали, получава и подробни указания за това как да бъде реализиран съответният домашен проект или начинание.

4. Продай стари и непотребни вещи – продажбата на стари и непотребни вещи, които само заемат излишно място в твоя дом, ще те снабди със свежи средства за извършване на желания пролетен ремонт. За какви вещи става въпрос? Стари кухненски шкафове, домашни уреди, които никой вече не използва, трайно деформирани мебели, развалящи цялостната гледка и атмосфера в съответното помещение. Ако не успееш да „пласираш“ съответните артикули в магазини за стоки втора употреба, винаги можеш да ги дадеш за скрап. По този начин ще си осигуриш едновременно повече финансови средства на разположение, както и по-голямо свободно пространство в дома.

5. Не пести от инвестиции за намаляване на разходите в бъдеще – ако имаш отделени средства за по-голям ремонт, не пропускай подобренията в дома, които ще намалят разходите ти в бъдеще. Идеалният пример са инвестиции в изолацията на вратите, прозорците и стените. Подобни инвестиции ще ти се възвърнат многократно във времето посредством редуциране на топлинните загуби и трайно намаляване на месечните сметки за ток.

Кредитна карта Бяла Карта ще бъде неизменно до теб при реализирането на желания пролетен ремонт. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е в състояние да ти предостави допълнителни финансови средства точно тогава, когато най-много се нуждаеш от такива. В допълнение, Бяла Карта може да се използва и като клубна кредитна карта, с която да си гарантираш постоянни намаления при пазаруване в широка мрежа от партньорски обекти. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи дома си мечтаното място за живот!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш