Кандидатствай Вход
Как да спестиш пари в ежедневието? (част 2)

Как да спестиш пари в ежедневието? (част 2)

  • Бяла Карта
  • 09.06.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 975

Има много начини да спестяваш пари, когато ги имаш. Понякога обаче, се налага да намалиш ежедневните си разходи, за да се сместиш в по-малък бюджет. Какво правиш тогава? Първо изключваш ненужните разходи, а след това започваш с малки промени в навиците си на пазаруване. Поради тази причина в днешната статия в блога на Бяла Карта продължаваме със съветите, които ще ти помогнат да спестиш пари в ежедневието си.

1. Използвай разумно кредитните си карти.

Ако не можеш да контролираш кога и за какво харчиш парите си, съветваме те да държиш кредитните си карти настрана. Кредитните карти са инструмент, който да ти помага със средства до заплата и ти препоръчваме да ги използваш само за неотложни нужди, особено имайки предвид предстоящата икономическа криза, която ще бъде причинена в следствие на коронавируса. Друго важно нещо за разумното използване на платежните и кредитните инструменти е навременното погасяване на дълга. Така ще си спестиш разхода за лихви и ще изградиш добра кредитна история. Кредитните карти са полезен инструмент и винаги е добре да имаш одобрен кредит в джоба си, но когато избираш своята, увери се, че няма да плащаш излишни такси за обслужване. Кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб, когато имаш нужда от допълнителни средства. Допълнителен плюс на Бяла Карта е, че няма такса за издаване и преиздаване, няма годишна такса за обслужване, както и можеш да теглиш пари без такса от всеки банкомат в България.

2. Планирай менюто си за седмицата около промоционалната брошура на вашия хранителен магазин.

Планирай храненията си за седмицата спрямо промоциите в супермаркетите. Така ще спестиш пари и няма да се поддадеш на импулсивното пазаруване. Ако следваш тази стратегия, само след месец ще види, че си успял да спестиш пари.

3. Пазарувай от магазини за втора употреба винаги, когато е удачно.

Магазините за втора употреба у нас стават все повече. Човек може да намери разнообразие от запазени артикули на страхотна цена – от дрехи, през стоки за дома до техника. Да, пазаруването от тези магазини изисква време за търсене, но със сигурност ще ти спести пари. Когато имаш нужда от нещо, първо потърси в сайтовете за употребявани вещи или в магазините за втора употреба.

4. Овладей 10-секундното правило.

Всеки път, когато вземеш даден артикул и го добавиш в количката си, спри за 10 секунди и се запитай защо го купуваш и дали всъщност имаш нужда от него. Ако нямаш отговор на въпроса, върни продукта обратно. Това е лесен трик, който ще ти спести пари и ще те предпази от импулсивни покупки.

5. Носи си обяд.

Ако вече си се върнал в офиса, не забравяй да си носиш обяд. В момента домашно приготвената храна, освен, че е по-сигурна, ще ти спести и разхода по заведенията.  С малко подготовка и няколко допълнителни минути, ще си приготвиш вкусен обяд и ще спестиш пари.  

6. Купувай продукти за дома, когато са намалени.

В ежедневието си използваме много продукти, които могат да бъдат купени предварително. Прахът за пране, торбите за боклук, памперсите или дори шампоанът, могат да бъдат купени предварително. Следи за промоциите на продуктите, които използваш и купи за напред. Така няма да плащаш пълната им цена и ще спестиш значителна сума пари.

Това са няколко лесни трика, с които можеш да спестиш пари в ежедневието си. Ако имаш нужда от финансова помощ до заплата Бяла Карта е винаги до теб. Заяви своята Бяла Карта, за да имаш одобрен кредит в джоба си – всеки месец. Не забравяй, че кредитна карта Бяла Карта няма такси за издаване, президаване, годишна такса, както и такса за теглене от банкомат, което ще ти спести излишните разходи на стандартните банкови карти.

Виж как да спестиш пари в ежедневието си - част 1.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш