Кандидатствай Вход
Как да спестиш пари при пазаруването за първия учебен ден?

Как да спестиш пари при пазаруването за първия учебен ден?

  • Бяла Карта
  • 09.09.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 790

Първият учебен ден наближава и спрямо последната информация, децата ще трябва да се върнат присъствено в класните стаи. Този ден е колкото вълнуващ, толкова и стресиращ за родителите. Всичко за детето трябва да бъде подготвено, но разходите за всички помагала, тетрадки, раници, ученически пособия, нови дрехи и обувки не са никак малко.

В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще дадем идеи за оптимизиране на разходите на всички родители, на които им предстои да пазаруват за първия учебен ден.

Няма как да не бъдат похарчени средства за първия учебен ден, но с няколко трика ще можеш да намалиш удара по бюджета ти. Ето ги и тях:

Напиши си домашното

Преди да отидеш да пазаруваш, направи проучване за цените на различните ученически пособия и помагала. Освен това, прегледай дали няма останали тетрадки от миналата година, дали раницата все още е в добро състояние, има ли моливи, бои, а тази година и дезинфектанти и т.н. Така ще избегнеш купуването на излишни количества от всичко.

Повечето магазини имат онлайн сайтове и не е никак лоша идея да направиш сравнение на цените.

Планирай

След като с детето ти сте прегледали какво е необходимо за училище, направи списък, който да те води. Не се притеснявай, ако не успееш да набавиш всичко необходимо преди първия ден в класната стая. Това дори може да се окаже по-добрия вариант.

Когато годината започне, повечето учители дават изискванията си за консумативи, необходими за учебния процес. Ето защо, по-добре изчакай, за да не купуваш излишни пособия. От друга страна, изчаквайки със сигурност ще можеш да се възползваш от намаленията след началото на учебната година.

Определи си бюджет

След като си направил списък за нещата, които трябва да бъдат купени е време да определиш бюджет. Това е може би най-важната стъпка.Определи реалистична сума, с която да можеш да вземеш всичко необходимо.

Когато става въпрос за детето ти, ще искаш да вземеш всички най-хубави неща, които често се оказват и по-скъпи. Бюджетът ще ти помогне да държиш разходите под контрол и да не пазаруваш импулсивно.  

Прецени цената спрямо качеството

Винаги, когато пазаруваш – прави оценка на качеството на продуктите, които взимаш. Например – една раница може да ти изглежда скъпа, но да е много по-качествена, удобна и здрава, а друга, чиято цена е ниска – може да е и много некачествена. Прави разлика между „евтино“ и с „ниска цена“. Следвай същото правило за обувките, за калкулатори и т.н.

Купи нещата втора употреба

Не си мисли, че всичко трябва да бъде чисто ново за новата учебната година. В тематичните групите във Facebook, както и в някои онлайн сайтове, потребителите продават запазени или неизползвани раници, обувки, якета, помагала и други. Възползвай се от тази възможност. Така ще успееш да спестиш средства и дори да подсигуриш качествени продукти за ученика.

И като за финал, не е никак лоша идея да отидеш да пазаруваш без децата си. Ако децата ти са малки, то най-вероятно те ще искат допълнителни играчки, които ще ти струват допълнителни средства. Когато вече си се подготвил със списък ще е лесно, бързо и организирано. Освен всичко останало, по време на разходката до магазина ще можеш да релаксираш, да пиеш кафе под септемврийското слънце и да се насладиш на деня.

Ако имаш нужда от подкрепа, за да осигуриш всичко необходимо на децата си за първия учебен ден, кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е без такси за издаване, без годишна такса за обслужване, без такса за теглене от банкомати в България и не плащаш такса, когато пазаруваш онлайн и на POS.

С кредитна карта Бяла Карта ще имаш пари до заплата всеки месец и готовност да посрещнеш нуждите на ученика без притеснения и стрес. В крайна сметка, първият учебен ден – особено имайки предвид как завърши предната, трябва да бъде изпълнено с усмивка. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш