Кандидатствай Вход
Как да спестяваш ефикасно, докато си млад?

Как да спестяваш ефикасно, докато си млад?

  • Бяла Карта
  • 18.09.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 612

Едно от предизвикателствата на това да си млад е да се научиш да разбираш финансите навреме, за да не срещаш трудности след 10-20 години. Ако не си научил нищо за парите и личните финанси, докато си бил в твоите 20 години, да направиш скок в зряла възраст, когато трябва да управляваш собствените си средства, може да се окаже впечатляващо трудно. За да ти помогнем, тук са няколко съвета и уроци за управление на парите, които трябва да знае един човек в зората на своите 20 години.

Съвет #1. Знай, че сравнението е крадецът на парите ти.

Сравнението е най-лошият ти враг при управлението на пари. Не позволявай на никой друг да повлияе на начина ти на живот и навиците ти за харчене. Това води до безкраен цикъл, от който няма излизане. Вместо това, излагай личните си цели, които имаш за парите си. По този начин няма да правиш ходове, които са в противоречие с това къде искаш да бъдеш. Дали покупката на къща в момента наистина е крачка към целта ти? Трябва да решиш въз основа на собственото си предчувствие.

Съвет # 2. Влюби се в бюджета си.

Бюджетите са като връзката ти с този съвършен човек, с когото сте били приятели в продължение на години. Винаги е в задната част на ума ти. Проблемът често е самата дума бюджет. Той е синоним на бедност. Да казваш, че имаш бюджет, е като да се чувстваш сякаш признаваш, че се бориш срещу нещо.

Бюджетът не е нищо повече от стратегия за управление на парите ти. Милионери и милиардери имат бюджети. Успешните фирми и компании имат бюджети. Повярвай, след като се възползваш от предимствата на бюджетирането, ще попаднеш в щастлива и пълноценна връзка с личните си финанси. В случая кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде добър помощник - виж някои от любимите предимства на пластиката тук.

Съвет # 3. Не се лишавай от всичко, което обичаш

Не е нужно да се лишаваш от всички любими неща, за да спестяваш. Да се ​​откажеш от всичко, за да бъдеш супер пестелив няма да ти осигури щастие в дългосрочен план. Ще получиш умора от бюджета и ще започнеш да се възмущаваш.

Съвет # 4. Дръж плановете си конфиденциални.

Пази намеренията и целите си за себе си. Понякога е добре непрекъснато да казваш на глас целите си, за да се мотивираш да ги следваш. Проблемът идва, когато получиш съпротива, кажеш ли на другите за твоите парични планове. Хората могат да те възпрепятстват да постигнеш напредък. Хората обикновено си мислят, че твоите амбициозни цели са нереалистични и дори глупави, докато не видят някои резултати. Избери няколко доверени, амбициозни и насърчаващи приятели, с които да споделяш парични цели.

Съвет #5. Винаги търси по-евтината сделка

Да, това е напълно възможно - винаги преговаряй за по-добра оферта, по-евтина сделка или отстъпки от абонамент. Когато си в магазина, търси артикули на промоция или преглеждай в супермаркетите за талони с отстъпка. Сайтовете за сравнение на цени също са добър вариант.

Съвет # 6. Помисли за златните години.

Ние наистина не искаме да мислим за старост или смърт, когато сме млади, но това е нещо, което е неизбежно. Трябва да планираме това. Планирането за пенсиониране може да се случи в малки стъпки. Можеш да обмислиш инвестиране или допълнителен пенсионен фонд. Колкото по-скоро започнеш да спестяваш, толкова по-добре.

Съвет #7. Започни да се грижиш за кредитната си история по-рано.

Кредитната история е нещо, на което трябва да обърнеш внимание във всички възрасти. Един от многото фактори за изчисляване на кредитните ти оценки е именно кредитната ти история и дали въобще я има.

Разбира се, за да имаш добра кредитна история, трябва да започнеш не като си на 40 години, а като си на 25. За да знаеш, че имаш време да градиш доверие пред банките. В случая, кредитните карти са идеалните средства за лесно и бързо изграждане на кредитна история. А кредитна карта Бяла Карта ще ти даде шанс да се сдобиеш с нея безплатно и бързо, за да разполагаш ежемесечно с пари до заплата.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш