Кандидатствай Вход
Как да управляваш електронния портфейл?

Как да управляваш електронния портфейл?

Благодарение на технологичния прогрес, в днешни дни можем да се разплащаме по наистина много начини, включително и чрез интернет.

Иновативните методи за трансакции  и ръстът на пазаруването в интернет доведоха до намаляване на плащането в кеш и до набиране на все по-голяма популярност на електронните портфейли

Това модерно средство за правене на разплащания е предназначено за малки суми и гарантира висока сигурност на паричните ти средства. На практика, електронният портфейл е добра алтернатива на плащанията с кредитна карта в интернет.

За да се възползваш обаче от всички предимства на даден електронен портфейл, трябва да знаеш как да управляваш средствата си по него. 

За тази цел е добре да не забравяш да следиш всички направени трансакции с електронните ти финанси, като превантивна мярка срещу злоупотреби.

Разбира се, това е практика, която трябва да се превърне в твой навик още с използването на кредитна карта.

Редовното следене на кредитния баланс и всички извършени плащания е задължително за всеки разумен кредитополучател, който държи да изгражда добрата си кредитна история.

В тази връзка, Бяла Карта ти предоставя специален персонален профил, чрез който можеш да държиш под око всички трансакции и да следиш точния си баланс. Подобна тактика е полезна и за спазването на бюджета, който си си поставил. 

Така че, не пренебрегвай това предимство на кредитна Бяла Карта, което ти дава шанс и да установиш навреме евентуални злоупотреби със средствата си.

По примера на кредитната карта, електронното портмоне също изисква това следене на паричните средства. Затова ти предлагаме кратък поглед върху правилното използване на този способ за разплащания, който ще те улесни значително, за да пазаруваш любимите си стоки и услуги в интернет. 

Как да управляваш електронния портфейл?

В следващите редове ще откриеш нашия наръчник за използване на електронен портфейл с подробно описание стъпка по стъпка.

Регистрирай се

За да стартираш използването на модерното електронно портмоне, първо трябва да изтеглиш мобилно приложение на смартфона си.

Въпросното приложение трябва да е специализирано и разработено от самата компания, която издава електронния портфейл. След като свалиш и инсталираш самото мобилно приложение, вече е ред на регистрирането ти, което се осъществява чрез попълване на личните ти данни, имейл и телефонен номер. 

Разбира се, ще трябва да избереш и парола на електронния си портфейл, за да гарантираш сигурността на средствата и трансакциите си. Подобно на паролата на кредитната ти карта, тук също е строго препоръчително единствено ти да си запознат с въпросния код, за да избегнеш злоупотреби. 

Не забравяй да спазваш и правилата за сигурност, когато създаваш паролата си. Паролата трябва да бъде достатъчно сложна, защото по този начин ще разчиташ на висока защита на картата си.

Зареждане на електронното портмоне

След като веднъж си се регистрирал, ще получиш виртуален IBAN и ще можеш да заредиш портфейла си. Това се случва чрез прехвърлянето на пари в кеш от банковия ти акаунт. 

Разбира се, електронният портфейл може да бъде зареден и по други начини – например чрез дебитна или кредитна карта. Всъщност, един от най-честите методи за трансфериране на парични средства в портфейла, е именно чрез кредитна карта.

Така отново може да се разплащаш в интернет по безопасен начин и да си спестиш риска от достъп до целия ти кредитен лимит в картата.

Тук е добре да ти напомним, че проверката на кредитния лимит е нещо, което не бива да пренебрегваш. С Бяла Карта ще ти е изключително лесно да наблюдаваш всички движения по финансовите си средства и да сравняваш всяка направена трансакция от теб, с упоменатото в персоналния ти профил.

Харчене на средства посредством електронното портмоне

В момента, в който имаш зареден даден баланс в своя електронен портфейл, вече можеш да правиш плащания, в това число и да прехвърляш средства в електронния портфейл на друго физическо лице.

За целта е необходимо само да въведеш телефонния номер на лицето или специален код, който трябва да бъде разпознат, за да се идентифицира въпросният човек. 

Веднъж щом лицето е разпознато, единственото, което има нужда да направиш, за да осъществиш трансакцията е да въведеш исканата сума и да натиснеш „Плати“.

Получаване на пари в електронните портфейли

Очаквано, освен да изпращаш пари мобилния си телефон, ще можеш и да получаваш финансови средства от трети лица с електронни портфейли или банкова карта.

За целта е нужно единствено подателят да въведе мобилния ти номер, за да бъде потвърдено плащането. Получените електронни пари могат да бъдат използвани за извършване на плащания през мобилен телефон по описания по-горе начин.

Следи плащанията в електронния си портфейл

Електронният портфейл е удобен инструмент, с помощта на който да управляваш парите си. Причината е проста - електронното портмоне ти дава възможност да следиш всички получени пари и направени плащания. 

Има обаче едно особено важно правило за сигурно управление на портфейл, което не бива да пропускаш.

След всяко плащане е желателно да проверяваш баланса си, без значение, че рискът от грешка ще бъде минимален. Проверката ще ти помогне да знаеш със сигурност, че твоето плащане е преминало успешно и е отразено коректно. 

Съветваме те, ако вече си решил да се насочиш към тази модерна технология за правене на разплащания, да направиш проучване на пазара. 

Така ще избереш най-правилния електронен портфейл, който осигурява най-лесен начин за управление на парите ти и най-голяма защита в сравнение с алтернативите на пазара.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш