Кандидатствай Вход
Как да увеличиш потенциала си за печелене на пари?

Как да увеличиш потенциала си за печелене на пари?

  • Бяла Карта
  • 22.05.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 886

Едва ли има човек, който не си е задавал въпроса - Как мога да печеля повече пари? За да увеличиш месечните си доходи и следователно спестяванията си, е нужно да положиш усилия. Да се издигнеш в работата си и да заслужиш по-висока заплата е нещо, което отдавна трябва да е цел в плана ти за постигане на финансова независимост. Наред с това следват и стъпки като придобиване на нови знания и умения, с които да си способен да печелиш допълнителни доходи. Не на последно място се нарежда и превръщането на хобито ти в начин за печелене на финансови средства. Ако си добър фотограф и имаш нюх към красивите композиции и вече притежаваш скъп фотоапарат, то е лесно да се възползваш от този твой талант. По този начин ще можеш да печелиш допълнителни пари от нещо, в което така или иначе си добър и харесваш.

Много често обаче въпросът не е само как да изкарваме повече пари, но как да увеличим потенциала си за печелене на финансови средства. Вече знаеш, че притежаването на добра кредитна история е от огромно значение за финансовата ти независимост. Кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне и за лесното изграждане на такава история. Но какво друго не бива да пренебрегваш?

Ето някои неща, които да вземеш предвид, ако искаш да развиеш максимално потенциала си за получаване на печалба.

Никога не е лош момент да “погледнеш назад” и да прегледаш как вървят нещата в кариерата ти: как започна годината, как се справяш след повишение (или липса на такова), какъв е прогресът ти в края на тримесечие или след стресиращ месец. Дори ако имаш изгледи за увеличаване на потенциала за печалба, лесно може да игнорираш важните стъпки към реализиране на пълния ти потенциал.

Запомни, че ти трябва мотивация по отношение на кариерата и размисли върху тези пет съвета, за да увеличиш потенциала си за привличани на доходи през тази година:

1. Поискай повишение

Кога е точният момент да поискаш от ръководството повишение? Как да разбереш, че този момент е настъпил или пък е отминал? Едно е сигурно, ако работиш в сфера, в която има дефицит на квалифицирани кадри, то определено ще е по-лесно да получиш желаното повишение. Причината е, че ти си ценен служител с още по-ценни умения, които трудно могат да бъдат заменени. В случая може да използваш това като един от доводите да ти бъде увеличена заплатата, наред с отговорностите. Задължително трябва да изтъкнеш пред ръководителя си какви знания и умения си доказал, че притежаваш. Добре е да си послужиш и с довод като например - за какви фирмени успехи си допринесъл.

Говорейки с ръководителя си, добре е да подчертаеш опита си в компанията и с какво ще допринесеш, ако те повишат.

Срещата с шефа и искането за повишаване е лесен начин да увеличиш потенциала си за печалба. Не забравяй също така, че наемането и обучението на нови служители изисква не малко разходи на една компания. Поддържането на служителите на по-висока заплата може да бъде по-рентабилно в сравнение с разходите за набиране и обучение на някой, който да те замени, ако решиш да напуснеш.

Освен преговорите за по-висока заплата, има и други методи, за да увеличиш потенциала си за печалба.

2. Изследвай нови възможности

Не малко служители смятат, че най-бързият начин за увеличаване на потенциала им за печелене на пари, е да сменят работата си. И това често се оказва самата истина, водейки ги до по-добри и високоплатени позиции. Въпреки че няма гаранции, че заплатата ти ще се увеличи, понякога е по-добре просто да поемеш риска, за да постигнеш нещо повече.

Когато става въпрос за търсене на нова работа, незабавното повишаване на заплатата може да не е единственото финансово съображение. Проучване на Gallup установява, че най-важната причина американските работници да обмислят ново работно място е, за да „правят това, което вършат най-добре”. Или с други думи - търси се напредък и способност за учене и растеж в кариерата, а не просто плащане на висока заплата всеки месец.

3. Намери си ментор

Да имаш представа къде искаш да отидеш в кариерата си - това тримесечие, следващата година или през следващото десетилетие - може да е ключът към успеха ти, но не е нужно да правиш тези планове съвсем сам. Добрият наставник може да предостави съвет, основан на собствения си опит, и да ти помогне да постигнете целта си да увеличиш потенциала си за печалба.

Добре е и ти самият да си наясно как върви кариерата ти и как се справяш с ежедневните си задачи. Така ще можеш да споделяш с ментора си всичко, което е важно да се знае. За да избереш правилния ментор, задължително трябва да разпиташ приятели и познати за организация, която се фокусира върху такива услуги. Защото все пак искаш да имаш професионалист до себе си.

4. Започни работа на свободна практика

За да си сигурен, че правиш всичко възможно, за да увеличиш приходите си, е нужно да правиш пари не само от 9 ч. до 17 ч. Тоест - добре е да си намериш страничен източник на доходи - както вече споменахме, може да е твое съществуващо хоби, но може и да експериментираш и да се впуснеш в ново начинание.

Има много начини за печелене на пари извън основната ти работа - дори започването на страничен бизнес може да бъде печеливш вариант.

Важно е да прегледаш плюсовете и минусите на даден страничен източник на доходи - дали си заслужава да влагаш време и пари в това, каква печалба ще имаш, колко точно е дългосрочно начинанието. Не бива да губиш баланса между кариера и свободна професия, за да не останеш без стабилни доходи, преследвайки хобито си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш