Кандидатствай Вход
Как онлайн пазаруването да бъде по-безопасно? /част 2/

Как онлайн пазаруването да бъде по-безопасно? /част 2/

Онлайн пазаруването е лесно, бързо и удобно. Истината обаче е, че когато пазаруваш в интернет, има възможност да попаднеш на измама. Продължаваме да те запознаваме с най-първостепенните правила за безопасно онлайн пазаруване. 

Спазването им ще те улесни максимално и ще ти гарантира не само сдобиване с желаната стока или услуга, но и защита на личните ти данни и кредитната карта, която използваш.Най-голяма гаранция за безопасно онлайн пазаруване имаш, когато си информиран. 

Поради тази причина, даваме ти още няколко полезни препоръки от нас как онлайн пазаруването да бъде по безопасно.

Избягвай сделките, които изглеждат твърде добри, за да са истина

Колкото и да не ти се вярва, много често прекалено хубавите и изгодни оферти, на които попадаш в сайтовете, всъщност може да са измамни. Истината е че, всеки сайт, който предлага прекалено добри сделки на съмнително ниски цени, трябва да се провери внимателно, преди да започнеш плащане с кредитна Бяла Карта. 

В първа част на статията те запознахме с показателите, които е добре да провериш, преди да пазаруваш – ако сделките ти изглеждат твърде хубави, не се колебай да бъдеш малко по-скептичен към автентичността на съответния онлайн магазин, с цел да гарантираш сигурността си.

Пазарувай с кредитна карта

Използвай своята кредитна карта за плащане онлайн.  Кредитните карти са много по-сигурни и удобни, когато става въпрос за онлайн пазаруване. Навярно вече си запознат с това, но ние искаме да ти напомним кои са предимствата на използването на кредитна Бяла Карта за купуване на стоки и услуги онлайн.

Плащайки с Бяла Карта различни суми онлайн и погасявайки ги в срок, ти можеш да подобриш своя кредитен рейтинг и градиш добра кредитна история. Ако досега никога не си използвал кредитна карта, то ще ти кажем, че Бяла Карта е ефикасното решение да създадеш кредитна история лесно и бързо.  

Ключът към финансовата ти независимост и бъдещото ти одобрение за нови кредити или кредитни карти зависи в голяма степен именно от кредитната ти история. 

И плащайки с Бяла Карта, докато пазаруваш онлайн, градиш профила си на сериозен картодържател, който умее да използва разумно кредитната си карта. Разбира се, това включва и способността ти да внасяш дължимите вноски в уречения срок.

Ако предпочиташ да платиш при доставка в офис на куриер с наложен платеж, Бяла Карта отново ти върши чудесна работа. Можеш да изтеглиш пари в брой от банкомат без такса и да платиш необходимата сума. Това е друг вариант да защитиш данните си, ако не познаваш сайта за пазаруване и не искаш да въвеждаш лична и банкова информация.

Проверявай редовно баланса по кредитната си карта

Отново те съветваме да не чакаш края на месеца, за да провериш баланса по кредитната си Бяла Карта. При всяко закупуване на продукти по интернет, е добре след това да се увериш, че си направил точната транзакция.

С кредитна Бяла Карта имаш възможност напълно безплатно да следиш транзакциите си, чрез персоналния ти акаунт мениджър. Така виждаш кога е направено плащането и дали не са ти начислени някакви допълнителни такси при самото пазаруване, за които може да не си уведомен.

Следи за промоции и отстъпки

Разбира се, ако си истински почитател на пазаруването в интернет, не пропускай да следиш сезонните намаления и промоции в любимите ти онлайн магазини. 

За тази цел Бяла Карта ти предоставя чудесна възможност да се сдобиваш редовно с изгодни оферти. Така ще пазаруваш и успоредно с това, ще спестиш пари. Използването на кредитна Бяла Карта ти подарява безброй бонуси и изгодни сделки, от които да се възползваш и можеш да се увериш на момента в това. 

Ако все още не си заявил своята Бяла Карта, то можеш безплатно да кандидатстваш за нея, без да е нужно да предоставяш специална документация. Просто звънни на телефон 0700 20 140 или попълни формата онлайн и след оценка и одобрение ще получиш Бяла Карта абсолютно безплатно, при това – чрез доставка до посочен от теб адрес.

Не попълвай излишна лична информация в сайта

Действай разумно, а не емоционално и не се поддавай на провокации от страна на някои онлайн магазини. Помни, че те фактически нямат нужда от прекалено лична информация, с изключение на данните, които са необходими за плащане. 

Така че, в случай, че забележиш, доста въпроси, които нямат пряка връзка с твоята покупка, препоръчително е да преустановиш пазаруването в дадения сайт и да потърсиш различни изгодни оферти от други сигурни търговци. Тук е моментът и да ти напомним, че пазаруването от познати и популярни сайтове е най-сигурно и ти гарантира защита на лична информация.

Не пренебрегвай тези лесни правила и винаги използвай кредитната си Бяла Карта, ако искаш да не пропускаш най-ниските цени и изгодни сделки.

Ако търсиш още съвети за безопасно пазаруване с кредитни карта, разгледай блога на Бяла Карта и се абонирай за нашия нюзлетър.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш