Кандидатствай Вход
Как родителите могат да помогнат с финансови съвети на децата си?

Как родителите могат да помогнат с финансови съвети на децата си?

Днешните милениали изглежда, че имат доста предимства пред поколенията преди тях. Те са уверени, технически грамотни и разбират значението на баланса между работата и живота далеч по-добре от много от родителите им.

Според някои проучвания обаче, голяма част от младите хора на възраст 20 - 30 години срещат трудности в управлението на личните си финанси и като цяло отношението си към парите.

Затова е полезно родителите да помогнат на децата си с финансови съвети, за да ги предпазят от бъдещи провали във финансов аспект. 

Няколко технологични компании наскоро публикуваха проучване, според което 69% от милениалите искат да преодолеят притесненията си с парите.

Най-интересното и изчерпателно изследване е проучването на "Уелс Фарго" от 2017 година, в което 1771 човека, спадащи към поколението милениали се оценяват като ниво щастие и финансови познания.

По време на проучването 98% от изследваните казват, че чувството за финансова сигурност е най-важният аспект от техния живот, 32% заявяват, че са доволни от финансовия си живот, а 69% искат да преодолеят тревогата си за парите.

Студентските заеми и милениалите

В проучването на Wells Fargo, 40 на сто от милениалите твърдят, че имат значителен размер студентски дълг. 

Как младите хора се справят с дълговете си, свързани с образование? Отговорът на този въпрос е показателен за бъдещето на финансите им.

Много от децата осъзнават, че харчат повече за ненужни вещи, отколкото за наложителните неща в ежедневието им. 

Сметките, наемът, погасяването на заема – тези неща остават назад в класацията на приоритетите.

Разходите са вечният проблем

Лекотата, с която можеш да ползваш дебитни карти или мобилни платежни услуги се явяват основна причина за проблемното озаптяване на огромните разходи на децата и младите хора. 

Редовното използване на пластики, плащането чрез интернет, ПОС терминалите - всичко това ни лишава от усещането, че практически харчим пари.

Това, от своя страна, улеснява темпа на харчене и прави още по-трудно намаляването на разходите. 

И порасналите ни деца или милениалите се изправят точно срещу подобно предизвикателство – как да осъзнаят кога преминават границата с множеството си разходи.

Как помага технологията?

Разбира се, младите хора търсят технологичната помощ във всяка сфера на живота си, включително и в личните финанси.

Те са доста по-склонни да се доверят на технологичните новости, когато става въпрос за управлението на финанси.

Голяма част от милениалите използват онлайн приложения, за да следят банковите си акаунти.

В проучване на Varo Money, 47% от младите заявяват, че се интересуват от мобилни приложения от обслужващите ги банки, които биха им позволили автоматично да плащат сметки и да анализират своя паричен поток.

Очаквано, всеки търси начин да улесни максимално банковите процеси, които го заобикалят. 

Онлайн проверката на парични потоци също се нарежда сред предимствата, които младите хора искат да притежават при управлението на парите си.

Затова и Бяла Карта е създадена като иновативно средство за разплащане, което позволява на кредитополучателя да следи чрез персоналния си онлайн акаунт всички направени трансакции. 

Така можеш да виждаш баланса по сметката си, следващите вноски и целия паричен поток – това е и превантивна мярка срещу злоупотреби.

Можеш да следиш всичко по кредитната си карта онлайн, директно през смартфона си. Освен, че пасва на нарастващите нужди на децата (младите хора), кредитна Бяла Карта привлича вниманието им и с това, че не е банков продукт.

Бяла Карта е пластика, издадена от небанкова финансова институция, което означава, че ще си спестиш много от познатите, но не дотам обичани, банкови процеси. 

Бяла Карта ти позволява да теглиш пари в брой от АТМ, без да плащаш допълнителна такса, което е предимство, пред повечето подобни пластики на пазара. 

А най-хубавото е, че не е нужно да плащаш банкови такси и да чакаш по гишета, за да получиш кредитната си карта Бяла Карта, защото за нея се кандидатства онлайн или по телефона. И всички е напълно безплатно.

Как родителите да помогнат с финансови съвети на децата си?

Родителите не бива да пропускат да напомнят на детето си, че е необходимо да се спестява за пенсиониране. 

Колкото и да не мислят за тази част от живота си, младите (децата) трябва да вземат съдбата си в свои ръце и да се погрижат за спокойствието и щастието си след години.

А един от най-сигурните начини за това е спестяването още в училище, както и влагането на пари в пенсионните влогове. На родителите именно се пада честта да вдъхнат не само увереност, но и знания на децата си.

Важно е също така винаги, когато децата срещат затруднения да се справят с управлението на парите и финансите си като цяло, родителите да се опитват да помогнат на децата си не като се справят с проблема вместо тях, а като дадат съвет, който детето или децата да разберат и да следват.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш