Кандидатствай Вход
Как спестяването води до забогатяване?

Как спестяването води до забогатяване?

  • Бяла Карта
  • 17.04.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1006

Ако искаш богатство, трябва да се пребориш за него и да “влезеш” в настъпателен режим. Или с други думи - да започнеш да действаш, а не просто да чакаш да излезне от някъде добра и изгодна възможност.

Повечето потребители прилагат в личните си финанси стратегия, която може да се нарече "защитна стратегия за финансите". Какво означава това? Според някои, това е да се страхуваш да харчиш или да инвестираш. Съответно - да пропускаш печеливши възможности и инвестиционни такива. Всичко това най-вероятно ще те направи нещастен. Поне така смята един от експертите по продажби, който е споделил пред медията Entrepreneur съветите си за забогатяване. Наравно с това е изтъкнал и стратегиите, които повечето потребители бъркат, когато искат да натрупат парични средства.  Според експерта,  не можеш да спечелиш боксов или футболен мач, без да излезнеш да играеш на терена. За да спечелиш, трябва да предприемеш действие за нокаут или за гол.

Някои потребители са твърдо убедени, че ако държат на защитната си стратегия спрямо парите, ще забогатеят по-бързо и лесно. Смятат, че ще могат наистина да спестяват и да харчат само за нужните неща, докато парите им стоят на сигурно в спестовната сметка. Колко правилно обаче е това и дали не води след себе си други последствия? Такива, които ще повлияят пагубно на личните ти финанси като цяло. Страхът от инвестиране и от поемане на риска за печелене на пари едва ли са помощници на милионерите.

Отношението на финансова защита спрямо финансите ти, ти спестява пари, а не разходи. Стратегията на “финансова атака” е харченето на пари правилно, инвестирането им.

Истината е, че не можеш да постигнеш богатство само с пестене на пари. Парите трябва да се използват, да се инвестират, а не да се съхраняват. Или с други думи - парите трябва да правят други пари. И точно това е предназначението, за което трябва да ги ползваш, поне ако си мечтаеш да забогатееш.

Понякога дори поставянето на пари в банкова сметка не е достатъчно. Това е просто съхраняване на средства, при това с плащане на такса за „услугата“.

Ето как да забогатееш със спестяване, но прилагайки друга стратегия - тази на атакуването: 

Постави си и определи конкретната си финансова цел.

По отношение на приходите - разпредели ги по различни направления, а не само към спестовна сметка и за стандартни разходи.

Инвестиции - Намери нещо, в което да инвестираш и което ще възпроизвежда пари. Тоест - задели една част от парите си, която да има за цел да прави още пари и да мултиплицира заделената вече сума.

Прилагане на правилото 95/5: 95% от времето, усилията и енергията ти трябва да бъдат посветени на намирането и печеленето на пари; 5% от твоето време, енергия и усилия трябва да бъдат изразходвани за правене на разходи.

Използвай Правилото на 40: Правилото на 40 е, че трябва да стигнеш онзи момент в живота си, когато 40% от всеки спечелен долар ти носи свободен паричен поток. Цялата енергия, време и пари се инвестират в увеличаване на доходите ти.

Използвай дълговете си за подобряване на твоето финансово състояние: Да, точно така - това е абсолютно възможно, ако си разумен кредитополучател. Ако имаш дългове към кредитори, постарай се да бъдат добре обмислени и с цел, която си заслужава. Разбира се, понякога имат ситуации, в които ти трябват спешно пари и прибягваш до помощта на кредитната карта. И това всъщност е добро решение, защото докато харчиш средства от кредитната си карта, градиш кредитната си история. А както знаеш, добрата кредитна история ще ти бъде от голяма полза вбъдеще. Точно тя ще е фактор, благодарение на който може да получиш одобрение за голям размер заем за стартиране на бизнес например.

Понякога възползването от кредити и кредитни карти е добра алтернатива, когато искаш да инвестираш в образованието си или в малък бизнес. И при два случая, правиш добра инвестиция, за нещо, което ще ти се възвърне многократно след години. За тази цел кредитна карта Бяла Карта е създадена специално за твоите индивидуални нужди - тя не е банков продукт и имаш шанс за одобрение, дори ако нямаш никаква кредитна история. Мисията на кредитна карта Бяла Карта е да бъде достъпното кредитно средство, с което нямаш познатите такси и комисионни на банковите продукти. Кредитна карта Бяла Карта може да бъде заявена както по телефон, така и онлайн, а при одобрение - ние я доставяме директно до желан адрес. Може да се възползваш от средствата по кредитна карта Бяла Карта, когато сметнеш за нужно, до тогава нямаш никакви разходи по нея - просто може да стои в портфейла ти, като средство, което да ти осигури пари в извънредна ситуация.

Фокусирай цялото си време, енергия и пари върху увеличаването на доходите.

Намери неоползотворен потенциал за доходи, правейки бюджет за домакинството, който да ти регулира разходите, да реинвестираш в себе си - всичко това трябва да бъде съобразено с доходите, които получаваш.

Винаги имай дневна цел, седмична цел, месечна цел, годишна цел и цел за живота. Това те държи фокусиран върху важните цели и тяхното постигане.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш