Кандидатствай Вход
По кое време от годината са най-изгодни покупките на различните категории продукти?

По кое време от годината са най-изгодни покупките на различните категории продукти?

  • Бяла Карта
  • 09.12.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1058

Почти всеки съвременен потребител се опитва да си набави нужните продукти и артикули на възможно най-ниски цени, спестявайки известно количество средства в личния или семейния бюджет. Един от най-добрите начини да направиш това е като закупуваш точните категории продукти в подходящото време от годината. Истината е, че за отделните продуктови категории си има периоди, в които те се предлагат на значително по-ниски цени и съответно стават доста по-достъпни за множество хора. В следващите редове ще разгледаме накратко на какъв тип артикули е удачно да залагаш през всеки един месец.

Януари – през януари могат да се намерят на значително ниски цени всякакви останали коледни стоки – от дрехи до украси и декорации за дома. Макар Коледа вече да е минала, винаги можеш да си вземеш нещо удачно за следващата. Също така са по-евтини билетите за круизи и най-различни пътувания и екскурзии (вкл. със самолет).

Февруари – веднага след Свети Валентин  са доста изгодни цените на всички шоколади, бонбони и други подобни лакомства. В допълнение, ще откриеш и намаления на модели телевизори от предходната година, от чиито серии са останали определен брой артикули.

Март – месец март се намира в един период точно между зимните и летните ваканции. Поради тази причина почти всички артикули, предназначени за носене на багаж (куфари, хладилни чанти и т.н.), са значително намалени. Препоръчваме ти да използваш момента, за да се заредиш с подобни артикули за следващата си почивка или екскурзия.

Април – през април вече ще сме излезли от активния период за домакините, в който те готвят ежедневно и като цяло прекарват много време в кухнята. А това означава, че множество кухненски артикули ще се предлагат на пазара на намалени цени. В това число готварски печки, микровълнови, шкафове и т.н.

Май - въпреки че в цените на матраците като цяло няма чак толкова голямо движение през годината, изследвания показват, че май е един от най-подходящите месеци за закупуване на продукт от тази категория. Също така през май можеш да потърсиш принадлежностите за офиса, които ти трябват. Ще откриеш добри оферти най-вече за офис столове и бюра.

Юни – в началото на летния период повечето хора се ориентират към правене на физически упражнения на открито и съответно клиентите на фитнес центровете намаляват. Поради тази причина те са готови да предложат отстъпки по отношение на абонаментите и като цяло на запазването на часове за използване на различните уреди. 

Юли – месец юли се намира доста далеч от Свети Валентин и другите празници, по време на които мъжете обикновено купуват скъпи подаръци на своите половинки. Което съвсем логично води до намаление в цените на артикулите от категория „Бижута“. От друга страна, през следващия месец на пазара излизат повечето нови серии мебели за дома и това кара производители и търговци да се освобождават от старите артикули, предлагайки ги на по-ниски цени.

Август – през август започват промоциите на различни стоки и артикули за новата учебна година. От подобни оферти можеш да се възползваш и ако имаш нужда от някои провизии за офиса – химикали, бели листове, принтери, лаптопи и т.н.

Септември – септември пък е месецът, в който производителите и търговците на коли се освобождават от старите си модели такива. В този смисъл могат да се намерят превозни средства, принадлежащи към каталозите на престижни марки, на изключително изгодни за потребителя цени.

Октомври -  общо взето поради същите причини през октомври са налице намаления на множество артикули от категория „Колела и велосипеди“. Също така в периода между началото на учебната година и коледните празници е добре да провериш моловете за дънки, джинси и други дрехи, предлагащи се на добри цени.

Ноември – след Хелоуин цените на повечето видове бонбони падат значително. В допълнение, по време на традиционните за ноември „Черни петъци“, които стават все по-популярни и в България, могат да се открият промоционални оферти за най-разнообразни електроники – телевизори, мобилни телефони, лаптопи, таблети и т.н.

Декември – вероятно ще ти се стори абсурдно да инсталираш домашен плувен басейн в къщата или вилата точно през декември. Поръчвайки си го през този месец обаче, ще си гарантираш доста по-ниска цена. Освен това през декември имаш възможност да се възползваш от коледните промоции на хранителни продукти, декорации за дома, шампанско и др.

Е, вече знаеш какви типове продукти ще ти е изгодно да си купиш през различните месеци от годината. А ако искаш да получиш допълнителни намаления и промоционални оферти, заложи на твоята кредитна карта Бяла Карта. Тя ще се превърне за теб в клубна кредитна карта, с която можеш да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. Гарантирай си по-бързо, удобно и изгодно пазаруване с кредитна карта Бяла Карта!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш