Кандидатствай Вход
По кое време от годината са най-изгодни покупките на различните категории продукти?

По кое време от годината са най-изгодни покупките на различните категории продукти?

Почти всеки съвременен потребител се опитва да си набави нужните продукти и артикули на възможно най-ниски цени, спестявайки известно количество средства в личния или семейния бюджет. 

Един от най-добрите начини да направиш това е като закупуваш точните категории продукти в подходящото време от годината. Истината е, че за отделните продуктови категории си има периоди, в 

които те се предлагат на значително по-ниски цени и съответно стават доста по-достъпни за множество хора. 

В следващите редове ще разгледаме накратко на какъв тип артикули е удачно да залагаш през всеки един месец.

По кое време от годината са най изгодни покупките на различните категории продукти?

Януари 

През януари могат да се намерят на значително ниски цени всякакви останали коледни стоки –дрехи, аксесоари и украси и декорации за дома. Макар Коледа вече да е минала, винаги можеш да си вземеш нещо удачно за следващата. Също така са по-евтини билетите за круизи и най-различни пътувания и екскурзии (вкл. със самолет).

Февруари 

Веднага след Свети Валентин  са доста изгодни цените на всички шоколади, бонбони и други подобни лакомства. В допълнение, ще откриеш и намаления на модели телевизори от предходната година, от чиито серии са останали определен брой артикули.

Март 

Месец март се намира в един период точно между зимните и летните ваканции. Поради тази причина почти всички артикули, предназначени за носене на багаж (куфари, хладилни чанти и т.н.), са значително намалени. Препоръчваме ти да използваш момента, за да се заредиш с подобни артикули за следващата си почивка или екскурзия.

Април 

През април вече ще сме излезли от активния период за домакините, в който те готвят ежедневно и като цяло прекарват много време в кухнята. А това означава, че множество кухненски артикули ще се предлагат на пазара на намалени цени. В това число готварски печки, микровълнови, шкафове и т.н.

Май 

Въпреки че в цените на матраците като цяло няма чак толкова голямо движение през годината, изследвания показват, че май е един от най-подходящите месеци за закупуване на продукт от тази категория. Също така през май можеш да потърсиш принадлежностите за офиса, които ти трябват. Ще откриеш добри оферти най-вече за офис столове и бюра.

Юни 

В началото на летния период повечето хора се ориентират към правене на физически упражнения на открито и съответно клиентите на фитнес центровете намаляват. Поради тази причина те са готови да предложат отстъпки по отношение на абонаментите и като цяло на запазването на часове за използване на различните уреди. 

Юли 

Месец юли се намира доста далеч от Свети Валентин и другите празници, по време на които мъжете обикновено купуват скъпи подаръци на своите половинки. Което съвсем логично води до намаление в цените на артикулите от категория „Бижута“. 

От друга страна, през следващия месец на пазара излизат повечето нови серии мебели за дома и това кара производители и търговци да се освобождават от старите артикули, предлагайки ги на по-ниски цени.

Август 

През август започват промоциите на различни стоки и артикули за новата учебна година. От подобни оферти можеш да се възползваш и ако имаш нужда от някои провизии за офиса – химикали, бели листове, принтери, лаптопи и т.н.

Септември 

Септември пък е месецът, в който производителите и търговците на коли се освобождават от старите си модели такива. В този смисъл могат да се намерят превозни средства, принадлежащи към каталозите на престижни марки, на изключително изгодни за потребителя цени.

Октомври 

Общо взето поради същите причини през октомври са налице намаления на множество артикули от категория „Колела и велосипеди“. Също така в периода между началото на учебната година и коледните празници е добре да провериш моловете за дънки, джинси и други дрехи, предлагащи се на добри цени.

Ноември 

След Хелоуин цените на повечето видове бонбони падат значително. В допълнение, по време на традиционните за ноември „Черни петъци“, които стават все по-популярни и в България, могат да се открият промоционални оферти за най-разнообразни електроники – телевизори, мобилни телефони, лаптопи, таблети и т.н.

Декември 

Вероятно ще ти се стори абсурдно да инсталираш домашен плувен басейн в къщата или вилата точно през декември. Поръчвайки си го през този месец обаче, ще си гарантираш доста по-ниска цена. 

Това е така, защото логично това не е сред най-продаваните продукти през зимата. Освен това през декември имаш възможност да се възползваш от коледните промоции на хранителни продукти, декорации за дома, шампанско и др.

Кои категории продукти е най-изгодно да купим с кредитна карта?

Е, вече знаеш какви типове продукти ще ти е изгодно да си купиш през различните месеци от годината. Има обаче и още един трик да направиш пазаруването по-изгодно, а именно да притежаваш кредитна карта.

Вероятно се чудиш как притежанието на кредитна карта може да ти спести пари при пазаруване на различни категории продукти. 

Всъщност, под „изгодно“ имаме предвид не само отстъпки в цената и промоции, но и допълнителни услуги като удължена гаранция, плащане без такси, безплатна доставка и други. Да, в зависимост от условията на кредитната ти карта можеш да получиш тези изгодни бонуси. 

Нека обаче разгледаме за кои категории продукти си заслужава да използваш кредитната си карта.

Техника

Преди да закупиш каквото и да е с твоята кредитна карта, трябва да знаеш, че можеш да си позволиш да направиш този разход. Е, ако си решил, че имаш нужда от нов лаптоп, хладилник, телевизор или друго и можеш да си го позволиш, довери се на своята кредитна карта. 

Когато пазаруваш техника или домакински уреди с кредитна карта може да получиш по-дълга гаранция на закупената стока с допълнителна застраховка. Това е изгодна сделка, макар и да не се изразява пряко в цената. При удължена гаранция - твоята техника може да бъде защитена за по-дълго време, което потенциално може да ти спести пари в бъдеще. 

Разбира се, това важи само за някои кредитни карти. Запознай се добре с условията на твоята. 

Почивки и пътувания

Това може би е най-подходящата категория услуги, които да плащаш с кредитната си карта. Според типа кредитна карта, който имаш, може да трупаш точки за бъдещи отстъпки, да получиш достъп до бизнес салони на летищата или друго. 

Освен това, някои хотели, авиокомпании и тур оператори предоставят отстъпка, ако предплатиш с кредитна карта. Това може да направи почивката ти по-изгодна. 

Друго, което почти задължително трябва да плащаш с кредитна карта са колите под наем. Рент-а-кар компаниите често изискват резервацията да бъде направена с карта на шофьора. Ето защо, ако искаш да ползваш тази услуга, трябва да си осигуриш кредитна карта. 

Онлайн пазаруване с кредитна карта

Пазаруването с кредитна карта онлайн не е задължително да ти предоставя отстъпки, но може да бъде по-сигурно. Особено, когато пазаруваш за пръв път от някой онлайн магазин. 

Това е така, защото кредитните карти имат много добра защита, а и в случай на измама, няма да бъдат откраднати парите от дебитната ти карта, където вероятно е заплатата ти. 

В интернет има много капани и инструмент като кредитната карта може да ти бъде наистина полезен. 

А ако искаш да получиш допълнителни намаления и промоционални оферти, заложи на твоята кредитна карта Бяла Карта. Тя ще се превърне за теб в клубна кредитна карта, с която можеш да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. Гарантирай си по-бързо, удобно и изгодно пазаруване с кредитна карта Бяла Карта!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш