Кандидатствай Вход
Когато настолната игра учи детето на финанси

Когато настолната игра учи детето на финанси

В ранна възраст e трудно децата да се научат на изкуството на парите. Ученето идва много по-лесно, когато е забавно и когато не се усеща, че всъщност е урок.

Вечерите, посветени на настолни игри, са идеална семейна традиция в много домакинства и някои от тези настолни игри могат да съчетаят забавлението с малко, но изключително полезно финансово образование.

Настолните игри предоставят основната концепция за това, което повечето хора се опитват да направят в живота финансово. Разбира се, играта печели този, който има най-много "пари" и пребори конкуренцията, но методите за спечелване на тези игри са идентични с това как получаваме богатство в реалния живот.

Monopoly – класическата игра, която и малки и големи обичат да играят с часове. Купувайте, продавайте и търгувайте с това, което трябва да спечелите от другите играчи, с надеждата, че те ще загубят всичко, което имат – това е една от най-отличаващите се страни на тази интересна игра. Уроците на играта обаче включват познаване на това, какво е правилно да купувате, продавате и търгувате. Друг важен урок е как да управляваш парите си, така че да имаш достатъчно да направиш някои неща, като например да построиш къщи или да плащаш наем. Настолната игра е перфектно средство и да научиш изкуството на преговорите.

LIFE - Целта на играта LIFE е да преминеш през многобройни решения за живота, така че като играч да завършиш с най-много пари. Tака ставаш  и победител. Тук играчите могат да научат значението на избора между кариера и образование. Играта има интервали на дъската, където се появяват събития на живота, спонтанни и очаквани, които след това водят към различни пътища. LIFE ще научи детето, че решенията, които избира още в началото на живота си, ще окажат голямо влияние върху далечното бъдеще. Изключително полезна настолна игра за всички подрастващи, която ще им втълпи някои ценни уроци за реалния живот, без дори и да усетят това.

Pay Day - Без съмнение тази забавна настолна игра е идеална за практикуването на лични финанси и добро управление на парите. Играта има календарна дъска и играчите печелят пари и изживяват различни събития всеки ден, което може да им позволи да печелят или губят пари. Тъй като има спестовни сметки и заеми в играта, играчите могат да научат изкуството на бюджетиране и опасностите от заемането на пари, които са най-обсъжданите теми в личните финанси. След като играете тази игра, би било добра идея да разкажете малко повече за паричните средства на децата си, докато концепцията за спестяване на пари е свежа в съзнанието им.

Заедно със забавни и парични уроци, игрите могат да подобрят математическите умения и да насърчат зрелостта. Много родители, на които им е трудно да въведат децата си в света на финансите, но усещат че е време да го направят, могат да използват тези класически игри. Тези настолни игри не са просто страхотно учебно средство за по-младите поколения, но и могат да служат за същата образователна цел и за по-възрастните.

А ако и ти обичаш настолни игри, ти препоръчваме да се запознаеш с точно тези, които освен забавни, са и наистина образователни за финансовите процеси. Запомни, че научаването на нови неща и познаването на банковите процеси и всички останали такива, свързани с парите, ще ти донесе само позитиви за в бъдеще.

А за да помислиш за финансовото си бъдеще, не се колебай и да кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта, с която ще изградиш кредитната си история и ще подобриш кредитния си профил. Защо? Защото с кредитната карта и редовното погасяване на вноски по нея, ти доказваш на кредитните институции, че умееш да управляваш парите си и в това число – заемните средства. Плащайки разумно належащи сметки и покривайки навреме задълженията си, ти създаваш кредитната си история, която може да ти е необходима в бъдеще. Aко искаш да изтеглиш голям кредит за кола, къща или пък бизнес, кредитната ти история е от първостепенно значение за одобрение на тези средства.  Затова помисли отрано за стабилното си финасово състояние след години.

Бяла Карта ти предлага безброй предимства, като дори можеш да я получиш напълно безплатно, до адрес. Нужно е само да я заявиш по телефон или онлайн, а одобрението е абсолютно безплатно. Затова не се колебай и се свържи с нас още сега.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш