Кандидатствай Вход
Колко пари трябва да имаш, за да бъдеш богат?

Колко пари трябва да имаш, за да бъдеш богат?

  • Бяла Карта
  • 12.01.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1520

Знаеш ли колко пари трябва да имаш, за да си богат? Може би това е прекалено относително понятие и всеки има собствено разбиране за богатство. Ето нещо интересно за милиардерите по света и истинската стойност, която те прави богат: изглежда, че притежаването нетно богатство от 1 милион долара не означава, че си богат човек. В ежегодното проучване на „Шарл Шваб”, анализираната от тях сума, с която хората са смятани за богати, е достигнала средно до  2,3 милиона долара. Това, според компанията, е „повече от 20 пъти действителната средна нетна стойност на американските домакинства“.

Също така, има много малък спад от средната стойност от 2,4 милиона долара в двете предишни издания на проучването.

Сред бейби-бумърите (приблизително на възраст от 55 до 73 години), средната нетна стойност, която трябва да се счита, за да е богат човек, е 2,6 милиона долара, което е с 35% по-високо от това, което милениалите предвиждат като цена за приемане на плутокрацията.

За да се смята, че някой е просто финансово стабилен, необходимата нетна стойност се свива значително. Средната сума възлиза на 1,1 милиона долара и само поколение Z (на възраст от 9 до 22 години, въпреки че извадката на Schwab е била от 18 до 22 години), посочват под 1 милион долара (909 600 долара).

Проучването на Schwab, което взима национална извадка от 1000 американци на възраст между 21 и 75 години, също разкрива, че повечето американци наистина жадуват за недвижими имоти. Повече от 50% от респондентите от всички поколения казват, че ако получат неочаквано 1 милион долара, ще ги изхарчат, а най-популярната покупка ще бъде място за живеене - особено сред милениалите (приблизително от 22 до 37 години).

Тези милениали също се противопоставят на предпоставката на проучването. Повече от три четвърти от тях заявяват, че личната им дефиниция за богатство се отнася по-скоро до начина, по който те живеят, отколкото от конкретна сума в долари.

Въпреки това, 60% от тях не са толкова притеснени, тъй като планират да забогатеят в рамките на една до 10 години. Резултатите от проучването предполагат интересна стратегия, която да им помогне да стигнат дотам - пренебрегвайки публикациите в социалните медии на техните приятели.

Как така? Е, изглежда виртуалната алчност е поела свой собствен живот за дигиталното поколение. Според проучването прекаленото харчене заради това, което виждат в социалните медии (заедно с лекотата, с която се вземат пари), е най-голямото „лошо” влияние върху начина, по който милениалите управляват парите си.

И негативното влияние на социалните медии върху разходите само ще расте. През март Instagram обяви, че тества търговска функция, наречена Checkout, която позволява на потребителите да купуват неща директно в приложението, вместо да бъдат насочени към уебсайт на търговец.

59% от анкетираните американци казват, че живеят от заплата до заплата, тъй като незабавното удовлетворение идва с висока цена. Докато силната икономика и ниската безработица помагат на потребителите да успяват да правят плащанията си по кредити, най-големите американски банки виждат загуби от кредитните карти, които надхвърлят тези на автомобилните и жилищните кредити при темп, който не се е наблюдавал най-малко от 10 години.

И когато най-накрая стигнат дъното, последното нещо, за което повечето американци ще мислят, е дали се квалифицират като богати.

И докато някои потребители разчитат само на заплатата си, за да покрият всички разходи, нямат спестявания и живеят месец за месец, то ние имаме опция за теб. Кредитна карта Бяла Карта ще ти даде възможност да бъдеш независим и да разполагаш с пари до заплата всеки месец. За да можеш да посрещаш непредвидените разходи и да се радваш на всеки един хубав момент от живота. Кредитна карта Бяла Карта няма такси за издаване и обслужване, като можеш да кандидатстваш за нея онлайн или по телефон.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш