Кандидатствай Вход
Курс по управление на личните финанси – полезно начинание или загуба на време?

Курс по управление на личните финанси – полезно начинание или загуба на време?

  • Бяла Карта
  • 07.04.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 821

През последните години курсовете по управление на личните финанси стават все по-популярен вариант за младежи, нови семейства и въобще хора, които искат да се научат да разпределят по-добре парите си, както и да се радват на финансова сигурност и благополучие. Дали обаче въпросните курсове са наистина толкова полезни за теб или водят само до загуба на и без това ценното ти време? В следващите редове ще се опитаме да ти представим накратко всички преимущества и слаби страни на идеята за записване на подобен курс.

Курс по управление на личните финанси – ползи и преимущества

Умения за съставяне на бюджет – уменията за съставяне на личен или семеен бюджет са изключително важни в днешно време. Те ще ти помогнат да направиш оптимален баланс между месечните си приходи и разходи, така че в края на периода да нямаш никакви проблеми във финансов план. Последните дни от месеца могат да ти донесат доста финансови главоболия, ако не си преценил добре харчовете си и не си си заделил достатъчно средства за покриване на всички пристигащи сметки. Прецизно изготвеният бюджет и неговото следване обаче ще те предпазят от подобни грешки и ще ти дадат възможност да стабилизираш личните си финанси и да си осигуриш по-добри бъдещи перспективи.

Избягване на дълговите спирали – освен умения за съставяне на бюджет, курсът по управление на личните финанси ще ти донесе и такива за контрол на дълговете. Невъзможността да контролираш и редуцираш своите дългове ще те вкара в една безкрайна спирала, от която няма измъкване. Всеки надежден курс е способен да ти предостави ценни знания и методи за това как да приоритизираш изплащането на задължения по заеми, ипотеки и др., така че всяко едно плащане да бъде извършено навреме и да не си създаваш излишни проблеми с твоите кредитори или финансови партньори.

По-добро планиране на бъдещето -  когато е налице необходимата стабилност и сигурност в личните ти финанси, ще ти е много по-лесно да планираш своето бъдеще. В това число всички инвестиционни и бизнес инициативи, които биха могли да ти донесат успех и благополучие в професионален и житейски план. Погледнато от такъв ъгъл, е напълно възможно курсът по управление на личните финанси да се превърне в първата стъпка за теб към значително подобряване на качеството ти на живот.

Повече приятни емоции с близките хора – финансовата сигурност и стабилност несъмнено ще донесат спокойствие в личен план за теб и най-близките ти хора. Когато липсват притеснения относно материални неща, е значително по-лесно човек да се съсредоточи върху ценните моменти със семейството и да им се наслади по възможно най-добрия начин. В този смисъл успешното изкарване на курс по управление на личните финанси не само ще ти помогне в чисто финансов аспект, но и ще ти гарантира повече приятни емоции с хората, които са най-скъпи за теб.

Курс по управление на личните финанси – проблеми и слаби страни

Възможност за попадане на некачествени курсове – попадането на недостатъчно качествен курс по управление на личните финанси ще означава, че напразно си вложил пари в нещо, което няма да ти донесе никаква полза в бъдеще. Затова ти препоръчваме внимателно да проучваш фирмите, предлагащи подобни курсове. Прегледай сайта им за нужните сертификати, свържи се по телефон или имейл за информация относно провеждането на курса, потърси отзиви от приятели, познати или просто потребители на различни форуми и социални мрежи. Важно е да знаеш, че фирмата, организираща курса, е надеждна, а преподавателите й са опитни и висококвалифицирани.

Объркване на ежедневния график – действително в днешното натоварено ежедневие, изпълнено с куп професионални и лични ангажименти, дори 1-2 часа, отделени за курс по управление на личните финанси, могат тотално да объркат графика ти и да увеличат още повече стреса и напрежението. За да не се получава подобен ефект, ти препоръчваме предварително да поговориш с представители на съответната фирма относно часовете, които биха ти били удобни за посещение на курса напред във времето. Запиши се само и единствено ако отсрещната страна ти гарантира, че ще се съобрази с твоите лични нужди и ангажименти, и курсът по никакъв начин няма да се превърне в допълнителна тежест за теб.

Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящият финансов инструмент, когато става въпрос за гарантиране на сигурност и стабилност в личните финанси. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще направи всички твои покупки и разплащания по-бързи, лесни и удобни и ще ти предостави свежи средства винаги когато имаш нужда от такива. Заложи на Бяла Карта и създай спокойствие, комфорт и добри бъдещи перспективи за теб и твоето семейство!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш