Кандидатствай Вход
Къде са евтините семейни дестинации това лято?

Къде са евтините семейни дестинации това лято?

  • Бяла Карта
  • 10.07.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1143

Когато си мислиш за семейна почивка в Европа, може би се сещаш за луксозните хотели във Франция или скъпите гръцки курорти с чисто бели къщи. Истината обаче е, че семейните почивки не е задължително да бъдат на най-актуалните дестинации във всяка държава, а напротив. Когато едно семейство иска да си изкара добре почивката, включително и с децата, то е най-разумно да избере удобна и изгодна дестинация, а не популярна такава.

Всъщност, можеш да имаш незабравимата лятна семейна ваканция, дори и да не вечеряш в най-скъпите ресторанти и да не пътуваш с яхти около Френската Ривиера. В тази статия ще ти представим накратко незабравими и прекрасни летни местенца, на които може да си отдъхнеш през летния отпуск. Най-хубавото при тях е, че не са скъпи и са идеални за почивка със семейството, далеч от огромните и шумни тълпи туристи.

Разбира се, не забравяй, че е добре да вземеш със себе си и своята кредитна карта Бяла Карта, за да можеш да разполагаш навсякъде и по всяко време с парични средства. Винаги може да изникне ситуация, която да изисква спешно плащане, при което кредитна карта Бяла Карта ще помогне на момента. Кандидатствай онлайн и вземи своята кредитна карта Бяла Карта бързо и лесно.

А ето кои са едни от най-добрите евтини семейни ваканции в Европа, които да обмислиш това лято:

1. Qawra, Малта

Малта е на няколкостотин мили от бреговете на Сицилия. Този град е пълен с исторически забележителности като Хал Сафлиени Хипогеум, 5 000-годишен подземен некропол, както и много музеи, което означава, че децата и родителите могат да се насладят на древни уроци по история, докато са на почивка. За малко по-малко автентичен урок по история, можеш да посетиш някои от местата, където са заснети сцени от известния сериал “Игра на тронове”. Qawra е популярна курортна зона, която е добре оборудвана, за да посреща семейни туристи. Националният аквариум се намира тук, а има много безплатни или много евтини местни дейности като проучване на рибарски селища, гмуркане с шнорхел и проучване на естествени пещери с малка лодка. Каква по-идеална ваканция от тази на тропически остров!

2. Коста Адехе, Тенерифе, Канарските острови

Тенерифе е най-големият от Канарските острови, които принадлежат на Испания, но са разположени по-близо до Африка. Costa Adeje е в близост до парк Сиам (вероятно един от най-вълшебните водни паркове на планетата), планината Тейде и някои вулканично-черни плажове. Семействата могат да направят сравнително евтини обиколки, за да видят китове например или да се гмурнат с шнорхел с костенурки или да пътуват един час на север до зоопарка Loro Parque. Едно от най-прекрасните предимства на Тенерифе е целогодишното топло време.

3. Кирения, Северен Кипър

Пристанището на Кирения (Girne) е прекрасно място за посещение в търсене на турско-кипърска храна. Има много евтини ресторанти и кафенета, заедно с магазини за пазаруване на какво ли не. Изгледът на Кирения е замъкът Св. Иларион, за който се казва, че е вдъхновение на Уолт Дисни за емблематичното му лого. Ако бюджетът ти се простира до това, помисли за наемане на кола и опаковане на неща за пикник за еднодневна екскурзия до полуостров Карпаз. До голяма степен, недокоснати от модерността, семействата могат да се отпуснат в ритъма на златистите плажове, селските райони, цветята и земеделските земи.

4.Природен парк Кабо де Гата-Нихар, Испания

Части от Андалусия са спечелили репутацията си на шумни и пълни с високи хотели. Природният парк Кабо де Гата-Нихар е антидот на всичко това. Паркът е красиво и евтино място за семейни ваканции в Европа за семейства, които искат да се отпуснат в природата или да изпълнят пътуването си с дейности на открито. Някои от къмпингите са добре оборудвани почти като хотели, дори с плувни басейни и ресторанти. Ако не искаш да си взимаш палатка, резервирай дървена колиба в гората, за да се прибереш в истинска къща след цял ден на колоездене, катерене по планини и посещение на съседна Алмерия.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш