Кандидатствай Вход
Могат ли парите да носят финансовото щастие

Могат ли парите да носят финансовото щастие

 В своята книга "Всички пари в света: какво най-щастливите хора знаят за приходите и разходите", Лаура Вандеркам казва, че много хора са недоволни от себе си във финансов план, защото имат грешна представа за парите.

За тях от ранна възраст ни се казва, че не могат да купят щастие. Всички сме чували истории за победители от лотарията, чиито огромни печалби са им донесли много повече нещастие, отколко щастие. 

Трябва да добавим и десетки, ако не и стотици примери за знаменитости, които след като са станали известни и богати са се самоунищожили, отдавайки се на зависимости и пороци. Според някои обаче, всички тези истории са само капка в морето и всъщност парите могат да носят щастие. 

Така ли е наистина? Парите имат ли значение за това колко ще бъдем щастливи?

В един свят с милиарди души, можеш да намериш много истории, които да подкрепят всяка теория. Фактът е, че парите са основно средство за обмен. А това означава, че когато имаш пари, няма да се тревожиш за сметките за отопление през зимата, за доброто образование и обучение на децата си или пък за резервацията за така мечтаната почивка.

Онова мъничко условие, което ще определи дали парите ще ти донесат щастие, или нещастие, е умението да ги управляваш правилно. 

Ключът към използването на парите

Да се върнем на Лаура Вандеркам и нейната книга "Всички пари в света: какво най-щастливите хора знаят за приходите и разходите".  Авторката на книгата е прекарала години в интервюта с финансово успели хора, за да разбере какво отличава милионерите от хората, които не умеят да управляват добре финансите си. И намерила отговор на този въпрос! 

Ключът към използването на парите е просто да промениш начина, по който мислиш за тях. Грешка е да мислиш за парите само като количество и да ги сравняваш с това, което другите притежават. 

Парите нямат стойност сами по себе си. Правилното възприятие за парите е като инструмент, като средство за придобиване, развитие и грижа за нещата, които ти носят радост.

Трите предпоставки на богатството

Според Лаура Вандеркам, че най-щастливите хора действат чрез принцип, известен като Трите предпоставки на богатството. 

Ето и какво е важно да знаете за трите предпоставки :

  • Първата предпоставка за богатство: Имам достатъчно. Има хора, които имат повече, но и много, които имат по-малко.
  • Втората предпоставка на богатството: Ако искам повече пари, отколкото сега, за да постигна големи цели, мога да разбера как да ги постигна.
  • Третата предпоставка за богатство: Всеки лев е избор. Как го печеля и го харча зависи от мен.

Според изследвания, човешкото щастие в повечето случаи се измерва в сравнение с другите хора. Чувстваме се богати, ако имаме по-голяма къща или по-хубава кола от нашите съседи или познати. Практически обаче, ти избираш групата, с която да се сравняваш.

Важно е да настроиш собствените си цели

Никой не може да посочи точен списък с целите, към които всички трябва да се стремим. Както за един основна цел в живота би могло да бъде да си купи дом и да изгради здраво и 

щастливо семейство, така за друг най-важната цел на света би могла да е да пътешества колко може повече. 

Всеки човек сам подрежда приоритетите си и онези цели, чието постигане биха го направили щастлив.

Каква е ролята на кредитните карти в използването на парите и предпоставка ли са за богатство?

А за да сбъднеш целите си, трябва да мислиш за парите като инструмент за постигане на щастие. Те са у теб само, за да ти помогнат да си купиш твоите цели. Отвори съзнанието си за всякакви опции и способи за генериране на пари за постигане на щастието си. 

Ето защо, важно е да се фокусираш и да подобриш уменията си да управляваш личните си финанси. Разумното бюджетиране и използването на правилните финансови инструменти може да ти помогне да се приближиш с поне една крачка по-близо до финансовото щастие. 

Такъв инструмент би могла да бъде кредитната карта, която отговаря на твоите нужди и начин на живот. Защо това е така?

Нека бъдем честни – парите имат значение. Понякога, липсата им в точния момент е ограничаващ фактор. Имаш предложение за работа, но нямаш подходящи дрехи за интервюто, точно преди заплата те канят на събитие, на което знаеш, че ще можеш да създадеш контакт с правилните хора или просто имаш нужда от почивка - сега и веднага, която ще те направи по-продуктивен? 

Без достатъчно средства в правилния момент можеш да пропуснеш много възможности. Не позволявай това да се случва. С правилната кредитна карта може да имаш шанса да се възползваш максимално от всяка възможност, която имаш пред себе си.  

Освен това, използването на кредитни продукти и карти, може да те научи да следиш стриктно парите си и да постигнеш финансово щастие. Ако умело се справяш с управлението на дълга си и си изряден кредитополучател, ще имаш възможността да изградиш добра кредитна история. Това от своя страна може да отвори вратите ти при нужда от по-голяма сума да финансираш идеите и мечтите си. 

Подходящата кредитна карта за целите ти може да се окаже Бяла Карта. Тя е международна кредитна карта Mastercard и без такса за издаване, без годишна такса за обслужване, както и без такса при теглене на пари от банкомати в България и Европа. 

Максималният Бяла Карта лимит е 3000 лева – напълно достатъчна сума, за да можеш да посрещнеш нуждите си преди заплата. Едно от големите предимства на Бяла Карта е възможността да кандидатстваш за нея дори и да нямаш постоянен трудов договор. 

Така, дори и да не си в най-добрата работна ситуация в момента или пък работиш нещо свое, ще имаш шанс да получиш кредитен инструмент, с който да разчиташ на парите, които могат да ти донесат спокойствие и щастието, което търсиш. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш