Кандидатствай Вход
Мотивацията в дългосрочното планиране на финансово свободния човек

Мотивацията в дългосрочното планиране на финансово свободния човек

Ако една от важните цели в живота ти е да станеш финансово свободен човек, то ще ти е нужна сериозна мотивация, за да го постигнеш.

Много често обаче, по една или друга причина, губим вяра в себе си и това ни демотивира да продължим напред към постигане на поставените цели.

За да постигнеш това, към което се стремиш, а именно финансова свобода, разбери от Бяла Карта каква е тайната зад мотивацията в дългосрочното планиране на финансите.

Намери пътя

Като начало ще е необходимо да промениш пътя, по който се движиш и който трябва да изминеш. Но това е задължително, ако целта ти е да станеш финансово свободен човек.

Второ и много важно правило е да си много добре мотивиран

Трябва да постигнеш онова вътрешно емоционално състояние, което да те буди сутрин и да се те кара да усещаш своята мотивация за придобиването и трупане на финанси и постигането на нов социален статус.

Ако искаш да си финансово успял човек, гаранция за постигането на това можеш да дадеш само и единствено ти самия, съвместно с твоята мотивация за успех.

Мотивацията, сама по себе си, не е достатъчна

Освен мотивация ти е необходимо и много вдъхновение и стремеж да постигнеш своята цел. Трябва ти и неизчерпаем заряд от енергия, с която можеш в дългосрочен план с лекота да станеш финансово свободен човек.

Мотивацията е свързана с отговорите на въпросите "Защо трябва да правиш всичко това?" и "Защо трябва да станеш това, което искаш?" С енергията, стремежа и дългосрочната мотивираност заставаш на своя път на финансово свободна личност.

Счита се, че за да се постигне успех в дадена област е необходимо инвестиране на 10 000 часа от твоето време. Готов ли си за това? Готов ли си да платиш цената на твоята финансова независимост?

Достатъчно мотивиран ли си, за да изградиш своята финансова култура, да изучиш пътя на финансовите потоци, да откриеш своите най-добри инвестиционни ниши, да подобриш организацията на финансите си, да подобриш управлението на приходите си и да се самообразоваш, за да станеш свидетел на своите върхове?

Със силната ти мотивация, вдъхновение и стремеж започни да изграждаш тези цели в името на всички останали години от живота ти.

И не забравяй, че дългосрочните ти цели за финансова свобода са неминуемо свързани с другите ти лични цели.

Тоест, ако в личен план целите ти в бъдеще не съответстват с тези в професионален и финансов план, то тогава може да се сблъскаш с неразрешим проблем.

Полагането на целите в дългосрочен финансов план навярно ще премине през различни периоди от живота ти – дом, семейство, деца, образование, пенсиониране.

Всеки един от тези етапи има своите специфики и трудности, и точно заради това е необходимо да си силно мотивиран и да вярваш в себе си. 

Защото, веднъж постигната, стабилността във финансовия ти свят ще ти помогне във всеки един аспект от развитието ти като личност.

Успешните хора могат и постигат своите цели без видими трудности. Те просто си поставят цели и посвещават голяма част от времето си на своето дългосрочното финансово планиране и постигане на целите си. 

Ако в дългосрочен план искаш собствен бизнес или да станеш успешен инвеститор е необходимо да натрупаш първоначалния и нужен за това капитал.

А ако нямаш никакъв капитал, но имаш идея, в която вярваш, просто трябва да започнеш веднага със своя бизнес, с наличните ти ресурси.

Така ще направиш своята първа крачка към финансовите ти успехи. И никога не забравяй, че ако не опиташ няма как да успееш.

Определи си сумата, която трябва да спестяваш, както и краен срок за натрупването й. Това ще определи и мотивацията ти.

Сега вече имаш цел, имаш мотивация, имаш срок – отделните малки части от големия пъзел, който трябва да подредиш по пътя към финансовата ти свобода.

Като мислещ, мотивиран и силно вярващ в потенциала си човек и опирайки се на дългосрочната си перспектива, без особени трудности ще събереш необходимия капитал и нишата, в която да го вложиш.

Твоята мотивация е моторът и движещата сила да спестяваш, да се откажеш дори и от някои твои вредни навици в полза на постигане на приоритетните ти цели.

Твоите спестявания са реализацията на мотивацията по пътя към дългосрочната цел - финансовата стабилност и свобода.

Бяла Карта вярва в теб и в твоите перспективи. Затова повярвай и ти. А ако ти трябва начален капитал или още малко финансова сигурност, то вземи твоята кредитна карта Бяла Карта. Тя може да отговори на нуждите ти в зависимост от това, което имаш нужда. 

Бяла Карта няма такса за издаване, няма и годишна такса за обслужване на картата. Освен това, можеш да я използваш на ПОС и онлайн без такса, както и да теглиш пари от банкомати в България.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш