Кандидатствай Вход
Нашите лични финанси: какво се промени през последните години?

Нашите лични финанси: какво се промени през последните години?

  • Бяла Карта
  • 11.12.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 660

Личните финанси са аспект от нашето ежедневие, който също не бива подминаван от непрекъснатите промени и динамика в съвременния свят. Някои от тези промени ни улесняват и гарантират финансовата ни стабилност, докато други изискват повишено внимание и още по-отговорно поведение. Така или иначе, измененията на личните финанси през последните години са свързани преди всичко с няколко процеса – развитието на технологиите, повишената интензивност и същевременно гъвкавост в работното ежедневие, усъвършенстването и популяризирането на определени финансови инструменти, и т.н. В следващите редове ще научиш по какъв точно начин всеки един от споменатите процеси влияе и върху твоите лични финанси.

Дигитализация на плащанията – дигитализацията на повечето ежедневни плащания е съвсем естествено следствие на цялостното развитие на технологиите през последните няколко години. Разбира се, въпросната дигитализация предоставя значително удобство на потребителя, позволявайки му да извършва своите покупки и разплащания по-бързо и лесно отвсякога. Но това далеч не е нейното единствено преимущество. Благодарение на дигитализацията вече имаш възможност чрез лаптопа или мобилното си устройство да реализираш редица полезни стъпки за гарантиране на стабилност и сигурност във финансов аспект. Сред тях са следене на крайните срокове за дадени плащания или вноски по кредити, контрол на потребителското поведение и направените харчове, както и предпазване от различни измами и непочтени схеми. Технологиите действително могат да се превърнат в твоя най-добър приятел, ако ги използваш по правилен начин.

Повече интензивност и гъвкавост в работното ежедневие -  всички добре знаем, че ежедневието на съвременния работещ човек става все по-интензивно и натоварено. В същото време обаче хора и фирми успешно усвояват способността за гъвкавост и намиране на нестандартни решения за справяне с множеството задачи за деня. Става въпрос най-вече за опции като гъвкаво работно време или пък работа от разстояние. Подобни опции дават възможност на човек да вмести в своя график и лични бизнес проекти, инвестиции или почасова работа, също носещи му приходи. Уверено можем да кажем, че напоследък все повече хора освен основния си източник на доходи (най-често постоянна работа), се ориентират и към допълнителен такъв, позволяващ им при нужда да попълнят дупките в личния или семейния си бюджет.

Употреба на различни финансови инструменти – различните финансови инструменти играят доста значима роля в живота на днешния потребител. С най-голяма популярност към настоящия момент можем да откроим кредитната карта. Освен че спестява време и прави покупките и разплащанията доста по-лесни и удобни, кредитната карта има още няколко важни функции. Тя дава възможност на човек да получи необходимите му финансови средства точно тогава, когато се нуждае най-много от тях, за да покрие дългове, спешно възникнали разходи или пък да направи инвестиция в своето бъдеще. В допълнение, подходящата международна кредитна карта ще ти гарантира напълно финансовата сигурност и спокойствие, независимо в коя точка от планетата се намираш. Отличен пример за последното е кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и достъпна за използване на всякакви места и търговски обекти.

Цялостно повишаване на динамиката в житейски аспект – няма как да не отбележим отново, че в днешно време динамиката в живота и ежедневието ни е много по-голяма отпреди. Тази динамика се наблюдава буквално навсякъде – от работа и образование до личен живот и местожителство. Вече съвсем не е толкова рядко срещана промяната на местожителството и преместването в друго населено място, а смяната на работата си е редовна практика. Подобни явления водят до по-малка сигурност и стабилност във финансов план, защото във всеки един момент е възможно източникът на основните ти доходи да изчезне или пък да се появят нови и неочаквани разходи. Последното означава, че всеки потребител трябва да отделя значително внимание на планирането на своя личен или семеен бюджет. Само така ще може да предвиди потенциалните изненади и нежелани процеси във финансов план, както и да вземе мерки за предотвратяване на носените от тях последици.

Кредитна карта Бяла Карта е кредитната карта, която винаги ще бъде до теб в трудни ситуации. Тази кредитна карта ще ти осигури нужните средства, за да си стъпиш отново на краката и да поемеш контрол върху съдбата си. Освен това тя може да бъде използвана като клубна кредитна карта, с която да получаваш постоянни отстъпки и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти. Избери кредитна карта Бяла Карта и гарантирай по-добро бъдеще за себе си и своето семейство!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш