Кандидатствай Вход
Най-лошите финансови съвети, които ще срещнеш онлайн

Най-лошите финансови съвети, които ще срещнеш онлайн

  • Бяла Карта
  • 18.03.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1087

Всички търсим информация в интернет, но там можеш да откриеш и много лоши финансови съвети. От “остарели” съвети до такива, прочетени в съмнителни форуми и несериозни блогове - онлайн пространството е пълно с разнообразие от уж разбиращи финансови съветници.

Ето и няколко финансови съвета, които на практика са грешни и вместо да ти помогнат да затвърдиш финансовото си състояние, ще направят точно обратното.

Дългът е ужасен и винаги трябва да го плащаш възможно най-бързо.

Този лош съвет често се предлага от онлайн финансови експерти, особено когато се обсъждат студентски заеми, казва Чарлс Ади, сертифициран финансов планьор и основател на Blueprint 360 LLC в Хюстън. Докато изплащаш дълга си е важно това да не става за сметка на други, по-належащи финансови цели. "Трябва да обмислиш личните си цели и да си припомниш къде се намираш", съветва Ади.

Изплати ипотеката възможно най-бързо

Това е доста често срещан съвет в интернет, но всъщност не толкова полезен, според Ian Aguilar, сертифициран финансов плановик в Джаксънвил, Флорида. Може би не си във възторг, че имаш дълг, но често има много добри начини да разпределиш средствата си, които ще генерират по-висока възвращаемост в дългосрочен план.

Търговските акции с краткосрочен фокус са начина, по който ще победим пазара.

Финансовите медии са изградени на базата на краткосрочен план, казва Джонатан Суанбург, сертифициран финансов анализатор и консултант по инвестиционни консултации за Tri-Star Advisors в Хюстън. Финансови списания, бюлетини, блогове и други източници може да претендират, че имат тайни стратегии за търговия, които надминават пазара. Но инвеститорите не трябва да използват тези стратегии, за да финансират дългосрочни цели или да засенчат изпитани във времето финансови стратегии. "Краткосрочните инвестиции са хазарт, а резултатите не са заместител на дългосрочното планиране", казва Суанбург.

Трябва да вземеш ипотека върху даден имот и да го инвестираш в нещо с по-висока възвръщаемост.

Тази стратегия не само, че може да се сблъска с финансови правила, но и не би генерирала висока възвръщаемост. "Бяха ми показани информационни бюлетини в Интернет, че някои потребители получават съвети именно с тази идея," казва Леви С. Брандирис, сертифициран финансов анализатор в Ameriprise Financial Services в Бетезда, Мериленд. Тези бюлетини често препоръчват да се вземе нова ипотека или втора ипотека, за да се възползваш от ниските лихвени проценти, като същевременно инвестираш парите в нещо с по-висока възвращаемост. Подобен подход обаче е твърде рискован и поради това може да е лош финансов съвет.

Имаш нужда от поне шест месеца “разходи за поддържане на стандарта ти на живот” в спестовната сметка.

Проблемът с този съвет е, че може да не работи за хора, които могат да съхраняват парите си в активи, казва Денис Нолте, сертифициран финансов експерт и вицепрезидент на Seacoast Investment Services в Winter Park, Флорида. "В действителност, ако можеш да получиш достъп до твоите активи по евтин, бърз начин, понякога даден фонд, който не носи възвръщаемост, е далеч по-неефективен", казва Нолте.

Какви други финансови съвети си срещал онлайн? Знаеш ли, че кредитните инструменти като кредитната карта, също често присъстват в митовете, витаещи из интернет. Истината е, че блоговете и форумите са пълни с хора, убеждаващи ни, че кредитните разплащателни средства не са добър помощник за установяване на стабилно финансово бъдеще. Дали това е факт или просто поредният мит? Можеш да прецениш сам, като се запознаеш подробно с многообразието от ползи, които кредитните карти предоставят.

В днешни дни има кредитни карти, предназначени за различни потребителски групи и стилове на живот. Именно това гарантира предимствата, които всеки би могъл да извлече от употребата на кредитното разплащателно средство. Бяла Карта също се нарежда сред пластиките, които са създадени, за да задоволят твоите нужди - без излишни такси, без чакане по опашки, без тежка документация. С Бяла Карта теглиш пари в кеш от банкомат, без да заплащаш допълнителни такси за това, а единствено лихвата по изтеглената сума. По този начин можеш да използваш кредитната си карта не само за онлайн пазаруване, но и за разплащания в брой - при това без да ти коства излишни средства. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш