Кандидатствай Вход
Най-сериозните финансови грешки, които младите хора правят

Най-сериозните финансови грешки, които младите хора правят

  • Бяла Карта
  • 16.10.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1309

Нормално е младите хора, които нямат чак такъв опит в планирането на своите приходи и разходи, както и създаването на адекватен личен бюджет, да допускат повече финансови грешки от своите родители например. Ситуацията обаче може да стане по-неприятна, ако въпросните грешки са твърде сериозни или често повтарящи се, и застрашават финансовата сигурност и като цяло бъдещето на младежа. Независимо дали си човек, намиращ се в 20-те си години, или пък си родител на такъв човек, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще бъде изведена полезна информация относно това кои са главните финансови грешки, правени от младите хора, и как е възможно те да бъдат избегнати.

Споменахме още в първото изречение неспособността на младите хора да съставят адекватен личен бюджет, на база на който да контролират изразходването на личните си финансови средства. Истината обаче е, че по-голямата част от тях дори и не се опитват да изградят такъв бюджет. За съжаление, младото поколение днес обвързва ежедневието си по-скоро с моментните удобства и удоволствия, с неспазването на никакви правила и с живеенето за мига. Нещата биха стоели по съвсем различен начин, ако младежите поне правеха усилия за съставянето на бюджет, който да следват през съответната седмица или месец. Един такъв бюджет (дори и не съвсем прецизно направен) ще предотврати доста неразумни харчове и до някаква степен ще им помогне да не изпадат в кризисни от финансова гледна точка ситуации.

Нежеланието за планиране и внимателно управление на финансовите средства съвсем логично води и до следващата често допускана грешка от младите хора. А тя е свързана именно с липсата на лични спестявания, които да могат да бъдат използвани в извънредни ситуации. Спестяванията са ключов фактор, гарантиращ финансовата сигурност и спокойствие на всеки един човек. Защото винаги в живота могат да възникнат ситуации, изискващи правенето на спешни и непредвидени разходи. Независимо дали става въпрос за медицински, бизнес или някакъв друг тип разходи. Ако нямаш налични спестявания, ще ти бъде много трудно да излезеш от подобни ситуации и проблемите е възможно да се задълбочат още повече. Един от вариантите за по-бързо и уверено стъпване на крака е да използваш възможностите, които ти предлага кредитна Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави необходимите финансови средства точно тогава, когато имаш най-голяма нужда от тях.

Понякога младите хора не разбират как наглед малки покупки и разходи могат да се натрупат и във времето да окажат силно негативно влияние върху личните им финанси. От кутията цигари до традиционното вечерно излизане с приятели в бар или дискотека – всичко това несъмнено изисква разходи от твоя страна. И ако например разходите за едно посещение на дискотека не ти се струват чак толкова големи, то положението става по-различно при регулярно повтаряне на въпросното излизане за сравнително кратък период от време. Докато забележиш негативната тенденция, вероятно вече ще си изразходвал значителна част от наличните си средства за месеца. Когато си доставяш подобни малки удоволствия, ти препоръчваме предварително да преценяваш колко точно ще ти струват те и дали можеш да си ги позволиш в настоящия момент.

Необръщането на внимание на възможностите за промоционални покупки и специални намаления е друга грешка, която младежите правят. Истината е, че около теб има толкова много възможности за покупки на изгодни цени, че ако се възползваш максимално от тях, би могъл да ограничиш дори двойно своите разходи. Редовни промоции на артикули в големите търговски вериги, специални намаления за определени празници и поводи, карти за намаление в обществения транспорт и т.н. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта пък получават още повече преференции в ежедневното си пазаруване. Защото Бяла Карта е и твоята клубна кредитна карта, с която имаш възможност да се разплащаш в редица партньорски обекти, използвайки страхотни намаления и промоционални оферти.

В днешно време младите хора често са обвинявани, че прекалено дълго живеят в домовете на своите родители. Макар подобно обвинение да има сериозни основания, нерядко се среща и обратният случай. А именно прекалено самоувереният младеж да се премести в самостоятелно жилище, без реално да е готов за това. Преди предприемането на такава стъпка трябва да си напълно сигурен, че можеш да се справиш от чисто финансова гледна точка. В противен случай вероятно отново ще ти се наложи да прибегнеш до помощ от родителите, поставяйки тях (а и себе си) в много по-сложна ситуация от досегашната.

Разбира се, всеки един човек в определен момент е възможно да допусне грешка във финансов план. И нашата цел не е да съдим, а да помагаме на младите хора с каквото можем. Именно затова създадохме кредитна Бяла Карта – най-достъпната, гъвкава и удобна за използване кредитна карта на пазара. Кредитна карта, която ще е до теб в най-трудните моменти и ще ти помогне да си стъпиш на краката. Избери кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай максимални дози финансова сигурност и спокойствие!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш