Кандидатствай Вход
В очакване на наследник – за какви нови разходи трябва да се подготвиш?

В очакване на наследник – за какви нови разходи трябва да се подготвиш?

Сдобиването с наследник е едно от най-щастливите събития в живота на всеки човек. Събитие, което осмисля съществуването му, което го прави горд и изпълнен с чувство на удовлетвореност. 

Освен чисто житейските аспекти на това събитие обаче трябва да се обърне внимание и на финансовите такива. Защото отглеждането на дете е едно начинание, което ще ти донесе редица нови разходи

Добре е достатъчно време предварително да съставиш план и да се подготвиш за посрещането на въпросните разходи. В следващите редове ще разбереш точно за какви типове разходи става въпрос.

В очакване на наследник – за какви нови разходи трябва да се подготвиш?

Разходи за дома

Какво количество ще са тези разходи зависи от настоящата структура и особености на къщата или апартамента ти.

Бъдещите родители, в чиито домове няма предвидено пространство за нови членове на семейството, тепърва ще трябва да правят разширения, ремонти, преструктурирания и още дейности, които несъмнено ще погълнат доста средства. 

От друга страна, дори да е налице стая, подходяща за малкото съкровище, е нужно тази стая да бъде обзаведена

Хубаво е да разпределиш въпросните разходи за обзавеждането на отделни периоди във времето, за да не натоварваш наведнъж семейния бюджет. 

Например би могъл първоначално да закупиш бебешкото легълце, а след известно време шкафчета и гардероби. Впоследствие може да преминеш към подходящи източници на светлина, килим и т.н. 

Разходи за храна

Храната е сред най-сериозните източници на разходи, когато става въпрос за отглеждане на дете

Последното важи с пълна сила дори при новородените, независимо дали се хранят с бутилки с мляко или посредством кърмене. В единия случай са нужни средства за ежедневното закупуване на бебешко мляко, а в другия – за специални сутиени и всички останали принадлежности за кърмене. 

След като бебето поотрасне и започне да се храни с каши и традиционни бебешки храни, разходите ще се увеличат още повече.

Здравни разходи 

С добавянето на нов член на семейството е възможно да се увеличат значително и здравните разходи. 

Организмът на новороденото по принцип е много крехък и податлив на настинки, вируси и всякакви други неблагоприятни външни влияния. В допълнение, доста често са нужни специални витамини и добавки към храната, които да подпомогнат правилното израстване и развитие на малкото съкровище.

Дрехи и облекло

Не забравяй, че гардеробът на бебето трябва да бъде обзаведен с подходящи дрешки за всички сезони. Топли и плътни материи за по-студения есенно-зимен период, както и леки и комфортни дрешки за слънчевите летни дни. 

Играчки 

Със сигурност би искал ежедневието на твоето мъниче да преминава в среда, изпълнена с приказни герои, смях и весели игри, нали? В такъв случай е необходимо да отделиш средства за подходящи бебешки играчки. 

Разбира се, съвсем не е нужно тези бебешки играчки да бъдат закупувани наведнъж. Попълването и обновяването на колекцията на наследника ти може да става постепенно във времето. 

Важно е да имаш предвид, че играчките са важни не само за развлечението на малчугана, но и за правилното му физическо и психологическо развитие. Така че ти препоръчваме да залагаш на т.нар. образователни играчки, които са специално разработени за тази цел. 

Като примери за такива играчки можем да посочим различни музикални играчки, фигурки на животни и заобикалящи ни предмети, формички за сортиране и т.н.

Хигиенни продукти 

Разбира се, няма как да пропуснем хигиенните продукти, които са особено важни при отглеждането на наследници в бебешка и ранна детска възраст. В тази категория слагаме памперсите, мокрите кърпички, разнообразните бебешки сапуни и шампоани.

Задължително подбирай качествени хигиенни продукти, защото в повечето случаи те имат пряк контакт с кожата на мъничето и не трябва да крият никакъв риск от възникване на обриви и други нежелани реакции.

Ако имаш нужда от допълнително финансиране във връзка с покриването на разходите за отглеждане на твоя наследник, кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне.

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта може да ти предостави необходимите средства на всяко място и по всяко време, когато имаш нужда от тях. Защото кредитна карта Бяла Карта е твоята кредитна карта, която се грижи за твоите нужди и тези на семейството ти. 

Избери кредитна карта Бяла Карта и си подари поредица от щастливи мигове заедно с любимото ти малко съкровище.

Кои са разходите с кредитна карта, които можем да направим, когато ни се роди дете?

Кредитната карта може да ти помогне да посрещнеш спешни разходи. Това ти дава спокойствието, че твоето дете ще бъде подсигурено дори при изненадващи ситуации. Когато имаш това спокойствие, можеш да се наслаждаваш на радостните моменти без притеснения.  

С кредитната си карта можеш да платиш почти всичко - адаптирано мляко, памперси, мебели, дрехи и други. Не забравяй обаче да спазваш бюджет с кредитната си карта

По този начин ще можеш да изплащаш задълженията си и ще можеш да изградиш добра кредитна история

Последното може да отвори вратите към по-голямо финансиране, подходящо за нов дом, нов автомобил или друго. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш