Кандидатствай Вход
Няколко трика за изгодно пазаруване през цялата година

Няколко трика за изгодно пазаруване през цялата година

Освен всичко друго, 2020-та със сигурност е и година, в която всеки от нас си мечтае да реализира доста по-качествени и изгодни покупки. За да постигнеш тази цел обаче, трябва да си отговорен по отношение на своето потребителско поведение и да вземаш разумни решения при избора и закупуването на различни артикули. В днешната статия от блога на Бяла Карта ще обърнем внимание именно на добрите практики в шопинга, носещи на клиента максимална добавена стойност. Ето няколко трика, които ще ти помогнат да пазаруваш изгодно през цялата настояща година:

Проучи кои са дните за промоции – промоциите напоследък се превърнаха в най-силното оръжие на търговците за привличане на клиенти. Те вече не се правят само по специални поводи (Коледа, Великден и т.н.), а са постоянно и целогодишно явление. Редица физически и онлайн търговци дори определят един ден от седмицата, в който пускат значителна част от водещите си стоки и продукти на по-ниски цени от обикновено. Съветваме те да провериш дали такъв ден за промоции не е налице и при търговците, от които предпочиташ да пазаруваш. Защо да осъществяваш регулярните си покупки точно във въпросния ден от седмицата? В дългосрочен план тази практика ще ти спести голямо количество разходи и ще остави повече средства в твоя портфейл.

Опитай групово пазаруване – сериозна скорост набира тенденцията за т.нар. групово пазаруване или колективно пазаруване. У нас през последните години успешно се развиха редица платформи, предлагащи възможности за групово пазаруване. Можем да дефинираме понятието „групово пазаруване“ като тип пазаруване, осъществяващо се през онлайн платформа, която играе ролята на посредник между доставчика на продукта или услугата и крайния клиент. Обикновено въпросните продукти са със значително намалени и атрактивни цени. Посредством колективно пазаруване се генерират ползи за всички страни. Търговецът успява да увеличи своите продажби и да се възползва от солидна реклама, платформата получава комисионна, а потребителят се сдобива с желаната стока на много изгодна цена.

Използвай сайтовете за сравнение на цени – неведнъж сме коментирали преимуществата от използването на платформите за сравнение на цени. Тези платформи бързо и лесно ти показват най-изгодните, от финансова гледна точка, оферти в мрежата за желаните от теб продукти. Само трябва да въведеш критериите, на които е нужно да отговарят те – цвят, размер, модел и т.н. Редовното използване на сайтовете за сравнение на цени ще ти помогне да си изградиш реална представа за моментните пазарни тенденции и да се предпазиш от некоректни търговци, които излишно раздуват цените.

Потърси информация за производствените цикли – изключително полезно за теб като потребител би било да потърсиш информация за производствените цикли на различни типове продукти (бяла техника, дрехи и др.). Разбери през кои периоди от годината производителите пускат на пазара своите нови модели и серии продукти. Последното ще ти бъде доста добър ориентир при търсене на изгодни възможности за пазаруване. Обикновено в месеца преди пускането на въпросните модели, търговците се опитват да се изчистят от останалите стари продукти, за да освободят място за новите такива. През този период ще можеш да закупиш съответните артикули на значително ниски цени и да си оставиш повече средства на разположение за други пoкупки и разходи.

Проверявай за безплатна доставка – безплатната доставка е едно от предимствата при онлайн пазаруване, които носят голяма финансова изгода за клиента. Понякога дори е по-добре да си закупиш артикул на малко по-висока цена, ако не се налага да плащаш за доставянето му до посочения от теб адрес. Зa щастие все повече онлайн търговци разбират колко важен е този елемент и предлагат на своите клиенти безплатни доставки поне в случаите, в които стойността на поръчката им надвишава определена сума.

Получаване на известия – и не на последно място, има редица начини, по които можеш да получаваш известия, когато предпочитаните от теб търговци пуснат определени стоки на изгодни промоции или имат някакви други специални оферти. Най-популярните и удобни за потребителя е следването на съответния търговец в социалните мрежи, както и абониране за електронен бюлетин (при наличие на такъв).

Заложи на възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта за максимално бързо, сигурно и изгодно пазаруване.  Кредитна карта Бяла Карта – верният избор за реализиране на желаните покупки на приемлива за теб цена!   

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш