Кандидатствай Вход
Обичаш да пазаруваш онлайн – ето няколко съвета

Обичаш да пазаруваш онлайн – ето няколко съвета

 • Бяла Карта
 • 24.01.2018
 • Твоите пари
 • Коментари: 0
 • 2624

Онлайн пазаруването се превръща в слабост на много хора, предвид ниски сделки, които всеки може да намери в огромното разнообразие от уеб сайтове.

Ако до преди 10 години, пазаруването почти не се свързваше с интернет света, то в днешни дни повечето потребители, преди да закупят стока от магазин, първо я проверяват онлайн в сайта на търговеца. Много често там я намират на по-ниска цена и направо я поръчват до адреса си – всичко това само с няколко клика на мишката.

Лесни, бързи и удобни – това са онлайн магазините в момента, или поне това се стремят да бъдат, за да оцелеят в жестоката конкуренция. Спецални оферти, промоционални цени, бонус точки – онлайн търговците предлагат всевъзможни предимства за клиентите си, само и само да ги задържат и да ги превърнат в лоялни купувачи.

Как да умееш да се възползваш от най-добрите сделки онлайн при толкова много предлагане? Ето няколко съвета, които ще са ти от полза:

 • Търси в интернет кодове за отстъпки – много често можеш да намериш, докато сърфираш в мрежата, специални кодове, които ти дават процент отстъпка в определен сайт за пазаруване. Освен в интернет, подобни кодове можеш да намериш и във физическата търговска мрежа. Не пропускай да се възползваш от подобна привилегия – така ще си спестиш пари, особено ако пазаруваш няколко неща едновременно.
 • Запиши се за нюслетъра на сайта, за да получаваш периодично най-новите оферти – много хора гледат с пренебрежение на нюслетърите в сайтовете и предпочитат да не получават допълнителни мейли в пощата си. Това може да се окаже грешка, ако държиш да получаваш най-новите и промоционални оферти от даден сайт. Много често големите промоции и отстъпки са за ограничен брой артикули и потребителите трябва да побързат, ако искат да се възползват от ниските цени. Клиентите обаче често, дори не разбират, че има страхотни промоции в любимия им онлайн магазин – това е защото не са абонирани да получават мейли с актуална информация. Затова, ако искаш да следиш най-ниските цени и да улучиш добра оферта, те съветваме да дадеш мейла си на търговеца, за да може брандът да те информира периодично за промоции и нови артикули. Така няма и да е нужно да посещаваш сайта толкова често, а ще можеш просто да преглеждаш бързо мейла си за нещо интересно.
 • Търси стоки с безплатна доставка – когато пазаруваш онлайн, много често артикулите, които си харесваш идват различни точки на света. Разбира се, това важи за пазаруването от чужди онлайн сайтове, а не от български. И все пак, без оглед на онлайн магазина, съветваме те да подбираш артикули, които имат безплатна доставка. Със сигурност ще намериш такива, а това ще ти спести доста допълнителни разходи.
 • Опитай се да пазаруваш в магазини, които имат политика за връщане на стоки – не са малко търговците, които прилагат такава политика. Дори в България можеш да намериш онлайн магазини, на които можеш да върнеш закупена стока, ако не ти допада. Все пак едва ли има потребител, който да не е искал да върне обратно поредната ненужна дреха, закупена импулсивно от онлайн разпродажба. Това съвсем не е лукс, а право, от което можеш да се възползваш винаги, стига да се запознаеш с условията на ползване на уеб сайта, от който пазаруваш. Запомни обаче, че много от световните лидери в онлайн търговията имат точно такава опция и дори можеш да върнеш закупения продукт, без да плащаш разходите за транспорта обратно.
 • Годишните разпродажби винаги крият добри сделки – не изпускай годишните разпродажби на любимите си онлайн магазини. В повечето случаи ще откриеш наистина изгодни оферти и много намалени артикули, които са от предни колекции.
 • Възползвай се от намаленията, които ти дава кредитната ти карта – някои кредитни карти ти дават определен процент намаление в някои търговски вериги. Това може да важи и за онлайн магазини. Така че, не пропускай да пазаруваш с кредитната си пластика, за да си спестиш пари и да натрупаш бонус точки.

Още един ценен съвет, който можеш да ти дадем е да използваш кредитната си Бяла Карта за покупки в онлайн магазините, за да градиш добрата си кредитна история, докато се забавляваш. С Бяла Карта получаваш множество отстъпки в партньорската ни мрежа, за да можеш да спестяваш пари по всяко време от годината. Отстъпките, които ти дава кредитна Бяла Карта са постоянни и важат само за притежателите на Бяла Карта. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш