Кандидатствай Вход
Пазаруване след празниците – полезни съвети и практики

Пазаруване след празниците – полезни съвети и практики

Повечето хора имат практиката да изразходват голяма част от наличните си средства през празничните дни и след това за известен период от време да занижават активността си като потребители. Тази практика обаче би могла да се окаже доста погрешна от финансова гледна точка. Истината е, че след празниците е твърде възможно да се натъкнеш на невероятно изгодни оферти в редица физически търговски обекти и онлайн платформи. Причината за последното е много проста. Останалите след празниците стоки са в тежест на търговците, които правят всичко възможно да се освободят от тях, включително рязко намаляване на цените. В следващите редове ще научиш как да се възползваш по най-добрия начин от така описаната ситуация.

На първо място, трябва да си отлично информиран за наличните промоции и намаления, които биха могли да са ти от полза. Препоръчваме ти докато се възстановяваш от купоните и веселбите по празниците, да прегледаш сайтовете на онлайн търговците, от които обикновено пазаруваш. Също така ще е мъдра идея при прибиране от работа или през уикенда да посетиш добре познатите магазини и търговски обекти в квартала. По този начин ще си наясно с офертите, които са налице в следпразничния период и ще прецениш внимателно какви точно покупки да направиш.

Не се притеснявай да си вземаш дори и артикули, които по никакъв начин не ти трябват към настоящия момент. Именно такива артикули обикновено се предлагат на пазара на най-ниски цени. Добър пример в това отношение са великденските украси и декорации, както и всички други стоки, които най-често купуваме покрай този празник. Вероятно си мислиш, че няма защо да вземаш продукти от тези категории, след като великденското веселие вече е отминало. Но може и да не си съвсем прав. Какво ти пречи например да закупиш празнични костюми за децата или пък нова украса за следващата година? Това са трайни неща, при които няма опасност от износване или повреждане. Купувайки ги сега, ще се възползваш от максимално ниските им цени. Впоследствие просто ще ги поставиш на подходящи места за съхранение и когато Великден отново наближи, ще имаш възможност да ги използваш подобаващо.

 

Сега е перфектното време и за закупуване на продукти, правещи атмосферата в дома по-уютна и комфортна. Като примери можем да дадем килимите, пътеките, завесите, покривалата за легла и т.н. В крайна сметка всеки иска по време на светлите празнични дни къщата или апартаментът му да бъдат в идеално състояние. Удачен вариант обаче е и да изчакаш празниците да минат и тогава да потърсиш на пазара необходимите ти артикули от въпросните категории.  По този начин ще имаш възможност да спестиш значително количество средства, същевременно набавяйки си най-качествените продукти, които се предлагат в момента.

Определени храни и лакомства също могат да бъдат закупени на намалени цени след празниците. Ако си любител на шоколада и сладките неща като цяло, имаш възможност да се възползваш максимално от този период от годината. Шоколадови зайчета, козунаци и сладкиши – всичко това може да бъде намерено с отстъпки. Веднага след Великден и яйцата обикновено са най-евтини. Така че най-добре отложи малко диетите за време, в което освен сваляне на килограми, те ще ти донесат и спестяване на значително количество финансови средства.

Добре е да се отбележи, че за да се възползваш от промоционалните оферти, в повечето случаи няма да ти се наложи да обикаляш търговски вериги и обекти, които се намират на твърде голямо разстояние от дома или офиса ти. По всяка вероятност в кварталните магазинчета също са останали стоки от празниците, които съответните търговци ще направят всичко възможно да продадат в максимално кратки срокове. При това положение е напълно излишно да предприемаш пътувания до далечни търговски обекти. Подобни пътувания ще ти костват не само загуба на време, но и разходи, които биха неутрализирали положителния във финансов аспект ефект за теб от следпразничните намаления.

И накрая, важен принцип за следпразничните намаления е да действаш бързо. Защото ако са останали единични артикули от дадена серия, те могат да бъдат взети във всеки един момент. В случай, че се нуждаеш от допълнителни финансови средства за покупките след празниците, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти ги предостави. Тази кредитна карта не само ще ти гарантира бързо, лесно и сигурно разплащане, но и ще ти донесе промоционални оферти и отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка всеки един ден е празник, съпътстван от безгрижие, добро настроение, специални подаръци и преживявания.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш