Кандидатствай Вход
Пенсиониран и разорен: как да избегнеш подобна ситуация

Пенсиониран и разорен: как да избегнеш подобна ситуация

За съжаление на прага на своето пенсиониране много хора се оказват в неприятна от финансова гледна точка ситуация. Без почти никакви спестявания, с дългове, които трябва да се изплащат във времето и с все по-ограничени възможности за набавяне на свежи средства. За да не изпаднеш и ти в подобно положение, от което ще е наистина трудно да излезнеш, ти препоръчваме да вземеш необходимите мерки достатъчно рано. В следващите редове ще изведем различните стъпки, които трябва да извървиш, за да си подсигуриш спокойни старини.

Не харчи всичко, което заработваш – това е една от най-сериозните грешки, които повечето работещи хора в днешно време допускат. Те имат навика да прахосват докрай всички свои приходи в рамките на съответния месец. Подобна практика, продължаваща години наред, има изключително негативни послледствия върху личната финансова стабилност и сигурност. Поради тази причина ти препоръчваме да промениш нещата колкото е възможно по-скоро. Започни да заделяш известни средства  в края на всеки месец в банкова сметка, спестовен фонд или друго сигурно място. Дори въпросните количества да са много малки, с времето ще се натрупа една съвсем прилична сума, която ще можеш да използваш при нужда след своето пенсиониране.

Направи разумни инвестиции - хубаво е при пенсионирането си вече да разполагаш със солидно инвестиционно портфолио, което да ти носи постоянни допълнителни приходи. За да е наистина стабилно и сигурно въпросното портфолио, обърни внимание на елемента „диверсификация“. По същество тя означава инвестиране в различни типове активи, чиито позиции на пазара по никакъв начин  не са свързани помежду си. Една такава комбинация би била например ценни книжа – благородни метали. През годините се е доказало, че пазарът на златото не се влияе от възходите и спадовете на фондовите борси. Диверсификацията ти носи сигурност, тъй като при нейното наличие дори дадена инвестиция да потъне, тя няма как да повлече със себе си цялото портфолио.

Погрижи се винаги да бъдеш осигурен – спестяването е хубаво нещо, но не и когато става въпрос за осигуровки. Независимо дали работиш за себе си или за някой друг, трябва да си сигурен, че във всеки един момент осигуровките ти биват плащани в пълен размер. Дори пенсионирането все още да ти изглежда като доста далечна перспектива, не забравяй, че годините си минават неусетно и няма как да бъдат компенсирани впоследствие. Всяко неплащане на осигуровка или пък осигуряване върху доход, по-малък от реалния ти такъв, ще се отрази негативно върху размера на твоята пенсия, която ще бъде основният ти източник на приходи след една определена възраст.

Обръщай внимание на своето здраве – здравето е най-ценният ти капитал и трябва да се грижиш за запазването му във времето. Прави си профилактични прегледи, консумирай здравословни храни, спортувай редовно и контролирай нивата на стрес и напрежение в твоето ежедневие. Съхранението ти в отлично здравословно състояние ще ти позволи да си работоспособен и да можеш да си докарваш доходи благодарение на своя труд за възможно най-дълъг период, в това число и след пенсионирането. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще те подпомогне в постигането на така описаната цел. При разплащане с кредитна карта Бяла Карта имаш право на специални отстъпки в цените на определени здравни заведения, както и центрове за спорт, отдих и релаксация.

Заложи на сигурността при разплащанията – редица изследвания показват, че хората в предпенсионна и пенсионна възраст най-често стават жертви на финансови измами и непочтени схеми. Подобни финансови измами и схеми могат да бъдат задействани при извършване на наглед обикновени ежедневни неща –  покупки, плащане на сметки и т.н. Така че бъди особено внимателен по отношение на начините и инструментите, с които се разплащаш, особено когато става въпрос за търговци, в чиято надеждност и коректност не си напълно убеден. Дебитната карта не е добър вариант за разплащане при сделки с такива търговци, тъй като е директно свързана с твой банков акаунт и крие риск от източване на средства от него. Много по-мъдра опция би било използването на кредитна карта, при която споменатите притеснения отпадат напълно.

Кредитна карта Бяла Карта е подходящият избор за теб, ако искаш да си гарантираш финансово спокойствие и сигурност във времето. Освен че е способна да ти предостави необходимите финансови средства лесно, удобно и по всяко време, тази кредитна карта предлага и допълнителни мерки за безопасността на твоите покупки и разплащания. Всеки един притежател на кредитна карта Бяла Карта получава достъп до собствен потребителски профил, в който може да влиза винаги от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил се виждат пълната история на извършените от него транзакции, както и друга важна информация във връзка с кредитната карта. Избери кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ще е изцяло на твое разположение и ще се съобразява само и единствено с твоите навици, интереси и желания!  

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш