Кандидатствай Вход
5 начина да се поглезиш, без да натоварваш бюджета си

5 начина да се поглезиш, без да натоварваш бюджета си

  • Бяла Карта
  • 09.07.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 809

В тези несигурни времена стресът и тревожността са огромен проблем за много хора, дори ако са физически здрави и не попадат в рисковите групи при заразяване с коронавирус. Допълнителен страх създава предположението на много икономисти и финансови експерти, че ни чака тежка икономическа криза, чийто размери все още не могат да бъдат предвидени.

Вече е ясно, че хиляди хора загубиха работата си и след края на летния сезон (когато бъдат освободени сезонните работници) се очаква ръст на безработицата. Ако и твоите финанси вече са засегнати от коронавируса, със сигурност трябва да помислиш за начини, с които да намалиш огромното напрежение върху себе си.

Ето пет идеи как да се погрижиш за себе си и да намалиш стреса, без да навредиш на семейния си бюджет. Можеш да ползваш своята Бяла Карта, за да ги осъществиш.

Направи си нова прическа

Доскоро фризьорските салони бяха затворени и на всички ни се наложи да се гледаме с избуяли и зле оформени прически. За щастие, поетапно фриьорите се върнаха на работните си места, а ние имаме щастието да се почувстваме отново красиви. Подари си минути спокойствие в сигурните ръце на любимия си коафьор – ще ти струва само десетки левове, но удоволствието и разтоварването, които ще получиш си струват. Ако сред близките си имаш сръчни и смели хора, можеш да си подариш нова прическа дори съвсем безплатно. Ножица, гребен и евентуално – машинка за подстригване е всичко, което е необходимо. Е, ако този твой близък подстригва за пръв път, ефектът за разтоварване от стреса може да се изгуби и дори да се получи точно обратното.

Купи си нова дреха или обувки

Търговските центрове сега са отворени. Работят всички магазини. Освен това летният сезон е в разгара си и няма нищо по-естествено от това да си купиш нещо ново за него. Сандали, лятна дреха или нов бански – каквото и да си подариш, ще те накара да се почувстваш малко по-добре. Стойността на това „поглезване“ ще е минимална, а терапевтичният ефект на шопинга е доказан и сигурен.

Организирай си домашна киновечер

Много от киносалоните все още са затворени, както и театрите. Това са забавления, които със сигурност липсват на много от нас. С малко въображение, можеш да си организираш домашна киновечер и тя да не е безкрайно далеч като емоция от истинското изживяване. Какво е нужно? Хубав филм, достатъчно голям екран или проектор, пуканки и приятна компания. Почти никаква инвестиция, а антистрес ефектът е гарантиран.

Превърни терасата си в 5-звезден ресторант

За наше щастие, заведенията на открито вече работят. Да се поглезиш с вечеря навън е един от начините да прекараш приятно време с добра компания. Но ако не разполагаш с достатъчно средства или просто те е страх да посещаваш заведения, можеш да се погрижиш терасата ти да заприлича на луксозна градина. Извади най-хубавия си сервиз и купи хубави салфетки. Извади лампичките за коледната елха и ги ползвай за декорация. Имаш ли свещи? – чудесно! Добави цветя, почисти и подреди – готово. Остава да напазаруваш и да приготвиш вечеря или можеш да поръчаш храна за всъщи. Стойността на цялото мероприятие едва ли ще надмине 50 лева, но спомените ще си струват.

Организирай си СПА у дома

Да се поглезиш с масаж, домашна маска и мързелуване има невероятно отпускащо въздействие върху организма. Да посветиш един цял ден на такива процедури, при това споделени с любимия човек е безценно изживяване.

Дори и в най-трудните ситуации от живота си, е хубаво да бъдем позитивни за бъдещето и да не позволяваме на стреса да ни прави нещастни. И това е нещо, което важи за всякакви житейски кризи. Повярвай, със съзнание, освободено от стреса, ще намериш много по-верни ходове за изход от трудностите.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш