Кандидатствай Вход
Пролетната равносметка на личните финанси

Пролетната равносметка на личните финанси

Можеш ли да повярваш, че месец май е в разгара си? Всеки се радва на този слънчев и зареждащ сезон.

Това, че месец май е в разгара си обаче означава и че краят на второто тримесечие на годината чука на вратата и е добре да погледнем назад към годишните цели и да се съсредоточим върху това, което е важно. За да ти помогнем да разчистиш не само дома си, но и финансовите си проблеми, ето един списък, който може да ти помогне да разтребиш живота си във всички области. Желаем ти щастливо почистване:

Почисти финансите си

Това е задължителна стъпка. Трябва да намалиш разходите за ненужни неща - това е критичен момент в почистването на финансите ти. Ако не знаеш как да контролираш лошите харчове - посъветвай се с професионалисти. Може да използваш и приложения за бюджетиране. Важно е да намалиш излишните си разходи и да започнеш да бюджетираш, за да можеш да поставиш повече пари в сметката си.

Можеш да се разровиш из интернет и за експерти, които дават съвети и ръководства за Decluttering на финанси.

А успоредно с това, ще е добре и да се замислиш за бъдещото на финансите си - дали имаш добра кредитна история и дали имаш нужда от кредити в скоро време, например за стартиране на собствен бизнес или купуване на нов дом. Препоръчваме ти да започнеш да ползваш кредитни инструменти, за да свикнеш да управляваш парите си и да градиш добър кредитен рейтинг, използвайки например кредитни карти. Кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде верен помощник в създаването на добра кредитна история, стига да ползваш пластиката разумно и да изплащаш вноските си навреме.

Разчисти мисленето си и нагласата си

За да се случват положителни неща в живота ти, трябва да имаш положителен начин на мислене. Пролетта трябва да е перфектно време да промениш светогледа си. Намери наръчници, които да те мотивират с вдъхновяващи истории и цитати. Научи се да четеш блогове на финансисти - те са полезни и дават чудесни съвети, включително и вдъхновяващи такива. Имай предвид, че позитивното отношение привлича положителни неща. Усмихвай се и се радвай на живота, за да привличаш успехите.

Почисти дома си

Няма как да се пропусне тази стъпка, колкото и неприятна да е. Почистването на дома е почистване и на мислите. Интересен съвет, който ще ти дадем е да се запознаеш с новите инфлуенсъри в социалните мрежи, които са специализирани именно в разчистване на домове и подреждане - те са домакините-мечта. Всяка жена се учи от тях и навярно всеки човек може да открие нещо полезно за себе си и дома си във видеата на тези актуални личности.

Организирай дрехите и гардероба си

Да, дрехите и гардероба заслужават да им обърнеш специално внимание - подреждането и сгъването на дрехите е разчистване на ума. По-лесно ще е, ако прочетеш за лесните и хитри начини да се справиш с тази тежка и бавна задача.

Пролетно почистване на твоята кариера и бизнес

Пролетно почистване може да приложиш в биографията си, в социалните си мрежи, дори и в съдържанието, което публикуваш в интернет. Почистване на мейлите, на стари задачи, чакащи точния момент да се случат и т.н. Що се отнася до бизнеса - разчистването на стари дългове е идеалния способ да се чувстваш по-добре през новия сезон.

Пролетно почистване на отношенията ти с любимия човек

Да - това също е необходимо, за да се чувстваш добре. И колкото и да е неприятно понякога, изясняването на отношенията в домакинството е крачка към пълноценния финансов живот.

Предизвикай себе си да ядеш чиста храна за две седмици

Под ядене на чисти храни имаме предвид основно пресни храни, които не са предварително опаковани. Това може да направи чудеса с тялото ти. Все пак, организмът ти има нужда да се пречисти за лятото и какво по-добре от това да се ограничаваш откъм некачествена храна. Това е моментът да потърсиш заведения, предлагащи добра и качествена кухня. Също така, да презаредиш хладилника си със зеленчуци и здравословни храни, да ограничиш сладките изделия и захарта. Разбира се, задължително е да си сложиш дневна доза вода, която трябва да изпиеш - за целта можеш да ползваш специални шишета, а дори и приложения за напомняне.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш