Кандидатствай Вход
Шопинг маниаци: как бързо и лесно да идентифицираме изгодните оферти?

Шопинг маниаци: как бързо и лесно да идентифицираме изгодните оферти?

  • Бяла Карта
  • 04.09.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1060

В днешно време опциите за шопинг стават все повече и по-разнообразни. Традиционните физически търговски обекти вече се допълват от възможностите на интернет мрежата, даващи достъп до стоките и продуктите на неограничен брой местни и чуждестранни търговци. Разбира се, подобна богата палитра от варианти е способна да задоволи изискванията и предпочитанията на всеки един потребител. От друга страна, е възможно тя да доведе до объркване и загуба на значителни количества време. Именно поради тази причина трябва да си наясно с начините за бързо и лесно идентифициране на изгодните оферти, независимо за кaква продуктова категория става въпрос. В следващите редове ще изведем няколко съвета и практики, които биха ти били полезни в процеса на търсене.

Абонирай се за нюзлетъри – ако редовно пазаруваш онлайн, със сигурност си си набелязал няколко любими търговци, в чиито платформи често намираш изгодни и отговарящи на нуждите ти оферти. Нужно ли е обаче всеки път да посещаваш поотделно въпросните платформи, за да разглеждаш най-новите им предложения? Много по-бързо и удобно за теб би било да се абонираш за нюзлетърите им и да получаваш въпросните предложения по имейл. По този начин в рамките на няколкоминутната проверка на своята поща, ще научаваш дали съответните търговци са пуснали на пазара нещо, чиито характеристики и цена могат да те заинтригуват.

Заложи на сайтовете за сравнение на цените – сайтовете за сравнение на цените са много полезни, тъй като ти дават възможност да видиш цените на един и същи продукт при различни търговци, както и да прецениш откъде ще ти бъде най-изгодно да си го закупиш. Как се работи с въпросните сайтове за сравнение на цени? Всъщност процесът е изключително прост и лесен. Обикновено е налице поле за търсене, в което да въведеш наименованието на желания от теб продукт заедно с най-важните негови характеристики (напр. цвят, размер и т.н.). След като направиш това, пред теб ще се покаже класация, насочваща те към най-изгодните предложения по зададените критерии.

Търси в режим „инкогнито“ – една стъпка, която ще ти донесе доста повече преимущества, отколкото си мислиш. Истината е, че редица онлайн магазини показват различни цени на различните потребители. Това е така, защото те са въвели динамичен модел на ценообразуване, зависещ от твоето местоположение, последни преглеждани стоки и още няколко фактора. Възможно е дори ако живееш в по-голям град или в по-богат квартал да ти излязат по-високи цени за търсените стоки и продукти. За да не допуснеш да бъдеш ощетяван по подобен начин, ти препоръчваме да минеш в режим „инкогнито“ преди стартиране на шопинг сърфирането в мрежата.

Не подминавай малки и нови онлайн магазини – много често потребителите избягват да влизат в онлайн платформи, различни от тези, от които обичайно пазаруват. Подобна практика е напълно погрешна и може да те лиши от намирането на неочаквано изгодни предложения и оферти. Защото един нов онлайн търговец, който търси развитие и разрастване, ще се стреми по всякакъв начин да се конкурира с наложените онлайн магазини и да привлече клиентите към себе си. В този смисъл, е много вероятно той да залага на по-ниски цени, както и на специални бонуси и награди при извършване на покупка.

Идентифициране на безплатни доставки – доставката е аспект от процеса на покупко – продажба, от който действително можем да спестим средства. Огромната конкуренция между онлайн търговците кара редица от тях да предлагат безплатни доставки на своите клиенти в опит да изпъкнат. Ако става въпрос за едни и същи продукти с приблизително еднакви цени, ти препоръчваме да заложиш на търговеца, който ще ги достави до посочения адрес, без да изисква допълнително заплащане.

Използвай възможностите на социалните мрежи – социалните мрежи така или иначе са платформи, които посещаваш почти всеки ден. Защо тези посещения да не ти послужат и по отношение на шопинга? За целта трябва само да последваш страниците или профилите на търговците, от които обикновено пазаруваш. Така, докато преглеждаш публикациите на своите приятели или други интересуващи те неща, можеш съвсем неочаквано да попаднеш на изгодната оферта, която си търсил от дълго време.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта получават допълнителни преимущества, когато става въпрос за изгодни оферти за пазаруване. Можеш съвсем спокойно да употребяваш Бяла Карта като клубна кредитна карта, с която да се възползваш от постоянни намаления и отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи редовния си шопинг по-бърз, лесен и изгоден отвсякога!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш