Кандидатствай Вход
Шопинг маниаци: как бързо и лесно да идентифицираме изгодните оферти?

Шопинг маниаци: как бързо и лесно да идентифицираме изгодните оферти?

В днешно време опциите за шопинг стават все повече и по-разнообразни. Традиционните физически търговски обекти вече се допълват от възможностите на интернет мрежата, които предоставят достъп до стоките и продуктите на неограничен брой местни и чуждестранни търговци.

Разбира се, подобна богата палитра от варианти е способна да задоволи изискванията и предпочитанията на всеки един потребител. От друга страна, е възможно тя да доведе до объркване и загуба на значително количество време. 

Именно поради тази причина трябва да си наясно с начините за бързо и лесно идентифициране на изгодните оферти, независимо за кaква продуктова категория става въпрос. 

В следващите редове ще изведем няколко съвета и практики, които биха ти били полезни в процеса на търсене. Тази статия ще даде идеи на всички шопинг маниаци как бързо и лесно да идентифицират изгодните оферти.

Абонирай се за нюзлетъри

Ако редовно пазаруваш онлайн, със сигурност си набелязал няколко любими търговци, в чиито платформи често намираш изгодни и отговарящи на нуждите ти оферти. 

Нужно ли е обаче всеки път да посещаваш поотделно въпросните платформи, за да разглеждаш най-новите им предложения? Много по-бързо и удобно за теб би било да се абонираш за нюзлетърите им и да получаваш въпросните предложения по имейл. 

По този начин в рамките на няколкоминутната проверка на своята поща, ще научаваш дали съответните търговци са пуснали на пазара нещо, чиито характеристики и цена могат да те заинтригуват.

Заложи на сайтовете за сравнение на цените 

Сайтовете за сравнение на цени са много полезни, тъй като ти дават възможност да видиш цените на един и същ продукт при различни търговци, както и да прецениш откъде ще ти бъде най-изгодно да си го закупиш. 

Как се работи с въпросните сайтове за сравнение на цени? Всъщност процесът е изключително прост и лесен. 

Обикновено е налице поле за търсене, в което да въведеш наименованието на желания от теб продукт заедно с най-важните негови характеристики (напр. цвят, размер и т.н.). След като направиш това, пред теб ще се покаже класация, насочваща те към най-изгодните предложения по зададените критерии.

Търси в режим „инкогнито“ 

Една стъпка, която ще ти донесе доста повече преимущества, отколкото си мислиш. Истината е, че редица онлайн магазини показват различни цени на различните потребители. 

Това е така, защото те са въвели динамичен модел на ценообразуване, зависещ от твоето местоположение, последно преглеждани стоки и още няколко фактора. Дори е възможно да ти излязат по-високи цени за търсените стоки и продукти, ако живееш в по-голям град или в по-богат квартал.

За да не допуснеш да бъдеш ощетяван по подобен начин, ти препоръчваме да минеш в режим „инкогнито“ преди стартиране на шопинг сърфирането в мрежата.

Не подминавай малки и нови онлайн магазини 

Много често потребителите избягват да влизат в онлайн платформи, различни от тези, от които обичайно пазаруват. 

Подобна практика е напълно погрешна и може да те лиши от намирането на неочаквано изгодни предложения и оферти. Защото един нов онлайн търговец, който търси развитие и разрастване, ще се стреми по всякакъв начин да се конкурира с наложените онлайн магазини и да привлече клиентите към себе си. 

В този смисъл е много вероятно той да залага на по-ниски цени, както и на специални бонуси и награди при извършване на покупка.

Идентифициране на безплатни доставки 

Доставката е аспект от процеса на покупко-продажба, от който действително можем да спестим средства

Огромната конкуренция между онлайн търговците кара редица от тях да предлагат безплатни доставки на своите клиенти в опит да изпъкнат. Ако става въпрос за едни и същи продукти с приблизително еднакви цени, ти препоръчваме да заложиш на търговеца, който ще ги достави до посочения адрес, без да изисква допълнително заплащане.

Използвай възможностите на социалните мрежи 

Социалните мрежи така или иначе са платформи, които посещаваш почти всеки ден. Защо тези посещения да не ти послужат и по отношение на шопинга

За целта трябва само да последваш страниците или профилите на търговците, от които обикновено пазаруваш. Така, докато преглеждаш публикациите на своите приятели или други интересуващи те неща, можеш съвсем неочаквано да попаднеш на изгодната оферта, която си търсил от дълго време.

Как да използваме кредитната си карта в онлайн шопинга?

Изгодният онлайн шопинг е като спорт - за да се представяш добре, трябва да използваш правилните инструменти. Такъв инструмент е кредитната карта

С карта имаш възможността да не пропускаш оферта онлайн, защото имаш пари дори преди заплата. Освен това с помощта на кредитната карта можеш да повишиш сигурността си при пазаруване. Ако случайно забележиш неправомерна трансакция по картата си, можеш да предявиш претенция, сигнализирайки на финансовата институция издател.

Когато обичаш да пазаруваш, трябва да се въоръжиш с правилната за нуждите ти кредитна карта. Такава може да бъде Бяла Карта, защото е с кредитен лимит до 3000 лева, с който можеш да пазаруваш.

Освен това тя няма годишна такса за обслужване на картата, няма такса за теглене на пари от банкомати в България и, разбира се, е без такса при плащане онлайн и на ПОС. С Бяла Карта няма да натоварваш бюджета си с излишни такси за обслужване, а при нужда можеш да пазаруваш на воля. 

За какъв вид онлайн продукти е най-изгодно да използваме кредитната си карта?

Няма ограничения какви продукти онлайн да плащаш с кредитната си карта. Можеш да поръчаш всичко, което е на стойност до отпуснатия ти кредитен лимит

Когато имаш международна кредитна карта, можеш да пазаруваш от България, но и от международни уебсайтове. Това ти дава възможност да имаш по-голямо разнообразие на продукти и да се възползваш от различни намаления. 

Не забравяй, че независимо дали пазаруваш онлайн с кредитна карта или във физически магазин, трябва да го правиш разумно и с мярка. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи редовния си шопинг по-бърз, лесен и изгоден отвсякога!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш