Кандидатствай Вход
Как да си гарантираш спестяването на разходи за ток през предстоящата зима?

Как да си гарантираш спестяването на разходи за ток през предстоящата зима?

  • Бяла Карта
  • 04.11.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1356

Зимата наближава все повече, а с нея и предизвикателствата за всеки личен или семеен бюджет. Най-сериозното сред въпросните предизвикателства са разходите за ток и отопление. Разходи, които в някои случаи могат да се удвоят или дори утроят по време на най-студения период от годината. За да избегнеш подобни неприятности, е нужно да вземеш мерки за повишаване на енергийната ефективност на дома си. По-надолу в текста ще ти дадем няколко добри идеи за това как да направиш последното.

На първо място, е важно къщата или апартамента да имат надеждна изолация, която да ги защитава максимално от елементите на външната среда. Сред факторите за такава изолация е наличието на качествена дограма за вратите и прозорците. Качествената дограма от една страна спомага за запазване на топлия въздух вътре в стаята или помещението, а от друга – предотвратява навлизането на върлуващия навън студ. Така че определено е добра идея от финансова гледна точка да инвестираш в дограма преди началото на зимата. Ако имаш нужда от допълнителни финансови средства за инвестицията, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти ги предостави.

LED лампите са друга инвестиция, която ще бъде от полза за повишаването на енергийната ефективност на къщата или апартамента ти. Особено през зимния период, когато денят е по-кратък и съответно изкуственото осветление се използва много по-често. Можем уверено да кажем, че LED лампите имат редица преимущества пред традиционното осветление, което все още е налице в редица съвременни домове. Те са енергоспестяващи и намаляват в пъти количеството на използваната електроенергия при включено осветление. Освен това са значително по-устойчиви и със сигурност няма да ти се налага да ги сменяш за дълъг период от време. Да, цените на LED лампите са по-високи от тези на обикновените крушки. Нямай никакви съмнения обаче, че направената в тях инвестиция ще ти се възвърне многократно във времето поради преимуществата на LED осветлението, които споменахме дотук в текста.

Плътните завеси са сред аксесоарите, които определено ще са ти необходими през зимата. Те представляват допълнителна преграда пред навлизането на студен въздух в къщата или апартамента през прозорците. Препоръчваме ти още отсега да посетиш най-близкия тематичен магазин или търговски обект, и да потърсиш завеси, които ще бъдат подходящи за така поставената цел. В днешно време завесите се предлагат в множество разнообразни цветове и дизайни, и няма да ти е трудно да откриеш модела, отговарящ по най-добрия начин на изискванията и предпочитанията ти. Само не забравяй, че завесите трябва да бъдат спуснати единствено тогава, когато времето навън е студено и мрачно. В случай, че зимата те изненада с няколко слънчеви дни, не пропускай възможността да вкараш малко естествена светлина и топлина в своя дом и да си спестиш още разходи във връзка с отоплението. 

В никакъв случай няма нужда отоплението ти да работи толкова силно, че да можеш да се разхождаш в къщата или апартамента по къси гащи и лятна тениска. Все пак зимата си е зима и трябва да съобразиш домашното си облекло с нея. Така че си напазарувай още отсега топли, плътни и комфортни дрехи за най-студения период от годината. Кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в твоят пръв помощник и приятел за пазаруването. Можеш съвсем спокойно да използваш Бяла Карта като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни намаления и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти.

И накрая, още една важна препоръка, която не бива да пропускаме. Сред най-сериозните грешки на съвременните потребители е, че допускат излишни загуби на топлина от помещенията, в които работи отоплителен уред (независимо дали става въпрос за климатик, някакъв вид печка и т.н.). Когато държиш отворени вратите към помещения, които никой не обитава и не използва за нищо, топлиш и тях, вместо да пестиш енергия. Нашият съвет към теб е преди включване на отоплението да затвориш въпросните врати. Последното ще бъде още една важна стъпка към намаляване на топлинните загуби и редуциране на месечните сметки за електроенергия в дългосрочен план.

Инвестирането сега в енергийната ефективност на дома ще ти осигури спестяване на значителни разходи впоследствие. Използвай възможностите, предлагани от твоята кредитна карта Бяла Карта, за да поставиш качествена дограма, LED осветление и всякакви други елементи и аксесоари, които биха помогнали за повишаване на енергийната ефективност на дома ти.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш