Кандидатствай Вход
Стотинка по стотинка до лятната почивка

Стотинка по стотинка до лятната почивка

  • Бяла Карта
  • 10.01.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1354

Непосредствено след новогодишните фойерверки повечето хора започват да се замислят за това, къде ще прекарат лятната си почивка. На всеки му се иска да отиде на място, където не е бил, да посети чужди държави, да се докосне до различни култури, да прелети океани и морета и да достигне до далечни и екзотични земи или просто да се излежава с коктейл в ръка на плажа. Но повечето си казват: “Не мога да си го позволя, много е скъпо! Имам много разходи.“  Истината е, че колкото и бюджетно да е едно пътуване, то се нуждае от известна сума спестени пари, за да бъде финансирано. А всички ние имаме разходи, които със сигурност дори и не усещаме, че правим. Сега Бяла Kарта ще ти предложи няколко прости, но ефикасни трика, благодарение на които да намалиш своите разходи, да спестиш пари за твоето мечтано пътуване и да потеглиш колкото се може по-скоро.

Намали кафетата – сигурно обичаш кафе, а то със сигурност обича твоите пари. Ако пиеш повече от едно кафе на ден, може да опиташ да намалиш броя им. Или изпий едно вкъщи сутрин, а после си купи едно следобедно, което да изпиеш в компанията на колеги или приятели. А какво по-хубаво от това да пропуснеш следобедното и да пиеш едно кафе на ден – здравословно и спестовно решение.

Снаксовете между храненията – онези вкусни вафлички, които продават в магазинчето до офиса ти, хрупкавият чипс, който похапваш докато пътуваш в колата, добре изстудената газирана напитка на път за някоя среща - те само правят талията ти по-дебела, а банковата ти сметка по-тънка. Ако толкова ти липсва похапването между храненията, може да си носиш ябълка или друг плод от вкъщи, да си направиш здравословни курабийки с овесени ядки или да си носиш домашно приготвен студен чай.

Намали храненията навън – цените в ресторантите вървят на горе за разлика от твоите спестявания. За това можеш да си носиш за обяд в офиса храна от вкъщи. Ако имаш останала порция от вечерята предишния ден, защо не я оползотвориш като обяд на следващия? Или си приготви от вкъщи любимия си сандвич и го хапни в обедната почивка. Така ще спестиш пари за едно хранене по време на мечтаното пътуване.

Спри да пушиш или поне намали цигарите – пушенето убива не само здравето ти, но и портфейла ти. Мисля, че и сам можеш да сметнеш каква сума ще спестиш, ако намалиш поне на половина цигарите.

Направи разпродажба – със сигурност в дома ти има ненужни вещи, които само заобикаляш, без да използваш. Може да ги снимаш и да ги пуснеш за продажба в някой интернет сайт или на фейсбук страницата си. Така едновременно ще освободиш пространство в дома си и ще допълниш с известна сума спестяванията си.

Следи сайтовете за колективно пазаруване – много често там ще откриеш страхотни оферти за какво ли не на супер изгодни цени. Така сумата за възстановяване по кредитната ти карта, ще е по-ниска, а тази на спестяванията – по-висока.

Дай почивка на колата си - винаги, когато можеш се придвижвай пеша или с метро. Ще си спестиш не само време за намиране на място за паркиране, но и ще намалиш разходите си за гориво, което автоматично е още една капка в морето на спестяванията ти.

Ограничи алкохола - той е враг номер едно на черния ти дроб и на кредитната ти карта. Много е приятно да излезеш в петък вечер с приятели на бар и да пийнеш по едно, две, а защо не и няколко питиета. Неприятното идва после – главоболие и изтъняла банкова сметка. Със сигурност имаш няколко вида алкохол вкъщи. Купи и сок, газирани напитки и защо не опиташ да си направиш импровизиран бар в домашни условия?! Сигурно имаш и балкон, който да превърнеш в градина? Остава само да поканиш приятелите си!

Пропусни киното - Вместо това си изтегли от интернет филм, който си искал да гледаш, а не си успял, купи си пакет пуканки и бутилка кола и ето ти домашно кино. Можеш да си поканиш компания, за да не ти е скучно. При всички случаи ще ти излезе по-евтино. Спестяваш поне от билет.

Абонирай се за бюлетините на туроператорите – така ще можеш да следиш кога започват ранните записвания за различни екскурзии и почивки и по този начин ще спестиш до 20% от крайната цена. А и ще получаваш информация за Last minute предложения, които също са на много изгодни цени.

С всички тези средства, намалявайки дневните си разходи и увеличавайки спестяванията си, ще направиш мечтаното си пътуване да изглежда по-малко като мечта и повече като реалност.

Ако все пак не успееш да спестиш достатъчно, когато дойде моментът за плащане на самолетните билети, резерваране на хотел или покриване на разходите по време на самата почива, може да разчиташ на Бяла Карта. Сега можеш да се възползваш и от промоцията „Бяла Карта с 0% лихва за 60 дни“ и без много да мислиш да планираш и платиш твоята лятна ваканция.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш