Кандидатствай Вход
Още полезни съвети за онлайн пазаруването и кредитната карта /част 2/

Още полезни съвети за онлайн пазаруването и кредитната карта /част 2/

  • Бяла Карта
  • 26.01.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1671

В този материал продължаваме да те запознаваме с най-важните стъпки за сигурно и изгодно пазаруване в онлайн пространството.

Тъй като знаем, че обичаш да купуваш стоки и услуги онлайн, то се стремим да ти бъдем максимално полезни. Затова ти предоставяме разнообразна информация и съвети, които да следваш, за да превърнеш пазаруването в приятно изживяване и междувременно да си спестиш време и пари.

Вече знаеш, че е препоръчително да имаш списък със сайтове, които предлагат богата гама от продукти и услуги на изгодни цени. Така няма ти се налага, да се луташ из интернет в търсене на онлайн магазини, а вече ще знаеш къде да намериш най-големия избор на мобилни телефони, например. Също така, не трябва да изпускаш страхотната възможност да се абонираш за онлайн бюлетина на тези магазини. С Бяла Карта, получаваш преференциални цени на различни услуги и интересни стоки,директно от Белият магазин. Там ще намериш промоционални сделки, от които само ти можеш да се възползваш, защото плащаш с твоята кредитна Бяла Карта. Белият магазин се явява допълнително предимство за теб, което банковите кредитни карти не могат да ти предложат. Затова те съветваме да използваш уникалните възможности, които имаш с Бяла Карта.

Ето още неща, за които да внимаваш, преди да натиснеш бутона „Купи“:

Сигурност на сайта

Както се досещаш, сигурността за твоята кредитна карта, произтича от защитата на въпросния онлайн магазин. И разбира се, не трябва да пренебрегваш тази сигурност.

Според статистиките, киберпрестъпленията продължават да нарастват. Това означава, че да пазиш кредитната си карта перфектно защитена онлайн е твоят приоритет №1.

Естествено един от най-големите рискове при любимото ни онлайн пазаруване е защитеността на уебсайта и на самия процес на плащане. Това означава, че е препоръчително да се запознаеш с конкретния онлайн магазин – да се увериш, че е защитен, като погледнеш, дали има малък катинар пред адреса на сайта.

След като си сигурен, че сайтът разполага със защита, то е добре да проучиш съответния търговец, от който искаш да закупиш дадена стока или услуга. В това число: да провериш, дали има предишни доволни купувачи; дали изпълнява условията си в срокове; дали продуктът, който купуваш е точно това, което е представено в сайта и т.н.

Винаги е добра идея да видиш, дали търговецът, с който ще сключваш сделка има добри мнения и препоръки в профила си. Повечето уеб магазини предлагат такава опция, за да предотвратят евентуални неприятни изненади. Ако, например, прочетеш поредица от негативни мнения, че човекът, от който искаш да закупиш стоката, е несериозен и не доставя това, което е обещал, то може би е добре да потърсиш друг вариант, за да се сдобиеш с продукта, който искаш.

Ако, вече си уточнил тези подробности, то е моментът да се увериш в сигурността на метода за разплащане. Или с други думи – да знаеш, че няма вероятност някой да злоупотреби с личните ти данни и да използва неправомерно кредитната ти карта. Препоръчва се, да проверяваш винаги страницата, която се отваря за плащане, преди да въведеш данните на кредитната си карта. Също така, е добре да се увериш, че има валиден цифров сертификат. Като заключителна стъпка те съветваме, ако имаш тази възможност - да принтираш страницата, която показва, че си направил успешна транзакция. Тъй като това удостоверява плащането ти, в случай на проблеми с онлайн магазина, които не зависят от теб.

В последните години нарасна и броят на фалшивите онлайн магазини, които изглеждат изключително правдоподобно, но много често при тях липсва информация за самия магазин и важните условия за пазаруване. Затова ти препоръчваме, все пак, да се стремиш да пазаруваш от утвърдени в този бранш сайтове, които имат изграден имидж и лоялни клиенти.

След всяка поръчка от онлайн магазин е добре да проверяваш баланса по кредитната си Бяла Карта. Чрез нашия персонален акаунт мениджър това е лесно и бързо. Така ще си наясно точно каква сума е изхарчена и ще следиш стриктно всички транзакции. Превърни в навик следенето на баланса си, за да избегнеш евентуални неприятности. Запомни, че това е от първостепенно значение, ако искаш да предотвратиш злоупотреби с твоята кредитна карта.

След като вече си запознат с мерките за сигурност, които трябва да предприемеш, преди да купуваш стоки в интернет и знаеш как да държиш под око защитата на кредитната си Бяла Карта, е време да преминеш към онлайн пазаруването. Не забравяй, винаги да търсиш изгодните сделки и да следиш промоционалните кампании на Бяла Карта, за да получаваш само най-доброто, което заслужаваш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш