Кандидатствай Вход
Още полезни съвети за онлайн пазаруването и кредитната карта /част 2/

Още полезни съвети за онлайн пазаруването и кредитната карта /част 2/

В този материал продължаваме да ти споделяме полезни съвети за онлайн пазаруването и кредитната карта и ще се опитаме да те запознаем с най-важните стъпки за сигурно и изгодно пазаруване в интернет.

Тъй като знаем, че обичаш да купуваш стоки и услуги онлайн, то се стремим да ти бъдем максимално полезни.

Затова ти предоставяме разнообразна информация и съвети за безопасно онлайн пазаруване, които да следваш, за да превърнеш онлайн пазаруването в приятно изживяване и междувременно да си спестиш време и пари.

Вече знаеш, че е препоръчително да имаш списък със сайтове, които предлагат богата гама от продукти и услуги на изгодни цени.

Така няма ти се налага да се луташ в интернет в търсене на онлайн магазини, а вече ще знаеш къде да намериш най-големия избор на мобилни телефони, например.

Ето още неща, за които да внимаваш, преди да натиснеш бутона „Купи“.

Полезни съвети за онлайн пазаруването

Защитен ли е уебсайтът?

Както се досещаш, сигурността за твоята кредитна карта произтича от защитата на въпросния онлайн магазин. И разбира се, не трябва да пренебрегваш тази сигурност.

Според статистиките, киберпрестъпленията продължават да нарастват. Това означава, че да пазиш своята кредитна карта перфектно защитена онлайн е твоят приоритет №1.

Естествено един от най-големите рискове при любимото ни онлайн пазаруване е защитеността на уебсайта и на самия процес на плащане.

Това означава, че е препоръчително да се запознаеш с конкретния онлайн магазин и да се увериш, че е защитен. Проверката можеш да направиш изключително. Просто трябва да погледнеш дали има малък катинар пред адреса на сайта. Ако има такъв, това означава, че има защита. Ако ли не, по-добре не пазарувай от този онлайн магазин.

След като си сигурен, че сайтът разполага със защита, то е добре да проучиш съответния търговец, от който искаш да закупиш дадена стока или услуга.

Не забравяй да провериш и дали магазинът има доволни купувачи, дали изпълнява условията си в срокове, дали продуктът, който купуваш е точно това, което е представено в сайта и т.н., и т.н.

Винаги е добра идея да отделиш малко от времето си, за да провериш дали търговецът, с който ще сключваш сделка има добри мнения и препоръки в профила си.

Повечето уеб магазини предлагат такава опция, за да предотвратят евентуални неприятни изненади.

Ако например, прочетеш поредица от негативни мнения, че човекът, от който искаш да закупиш стоката не е сериозен и не доставя това, което е обещал, то може би е добре да потърсиш друг вариант, за да се сдобиеш с продукта, който искаш.

Сигурност на методите за плащане

Ако вече си уточнил тези подробности, то следващият момент е да се увериш в сигурността на метода за разплащане, с който магазинът работи.

Или с други думи, трябва да си сигурен, че предоставяйки данните си  няма вероятност някой да злоупотреби с тях и да използва неправомерно твоята кредитна карта или кредитни картни. 

Препоръчваме ти да проверяваш винаги страницата, която се отваря за плащане, преди да въведеш данните на кредитната си карта.

Също така, е добре да се увериш, че има валиден цифров сертификат.

И като заключителна стъпка те съветваме, ако имаш тази възможност - да принтираш страницата, която показва, че си направил успешна трансакция.

Даваме ти този съвет, тъй като страницата, която ще принтираш може да удостовери, че си извършил коректно плащане, ако се появят проблеми с онлайн магазина, които не зависят от теб.

В последните години нарасна и броят на фалшивите онлайн магазини, които изглеждат изключително правдоподобно, но много често при тях липсва информация за самия магазин и важните условия за пазаруване.

Затова ти силно ти препоръчваме при възможност да се стремиш да пазаруваш от утвърдени в този бранш сайтове и онлайн магазини, които имат изграден имидж и лоялни клиенти.

След всяка поръчка от онлайн магазин е добре да проверяваш баланса по кредитната си Бяла Карта

Чрез нашия персонален акаунт мениджър това е лесно и бързо. Така ще си наясно точно каква сума е изхарчена и ще следиш стриктно всички трансакции.

Превърни в навик следенето на баланса си, за да избегнеш евентуални неприятности. Запомни, че това е от първостепенно значение, ако искаш да предотвратиш злоупотреби с твоята кредитна карта.

След като вече си запознат с мерките за сигурност, които трябва да предприемеш, преди да купуваш стоки в интернет и знаеш как да държиш под око защитата на кредитната си Бяла Карта, е време да преминеш към онлайн пазаруването.

Не забравяй, винаги да търсиш изгодните сделки и да следиш промоционалните кампании на Бяла Карта, за да получаваш само най-доброто, което заслужаваш.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш