Кандидатствай Вход
Тенденции при разплащанията, които ще се наблюдават през годината

Тенденции при разплащанията, които ще се наблюдават през годината

Време е да обърнем внимание и на тенденциите при разплащанията и трансферите, които ще се развият или засилят през настоящата година. Защо тази тема е толкова важна? Най-вече защото технологиите се развиват непрекъснато, носейки на потребителите редица нови възможности, но и немалко рискове. Когато си наясно с протичащите процеси в областта на разплащанията, ти ще съумееш да се възползваш по най-добрия начин от предоставяните ти опции и същевременно да елиминираш наличните рискове. Ето какво най-общо ще наблюдаваме в тази сфера през следващите 12 месеца:

Иновативни начини за разплащания – ще бъде продължена тенденцията за появяване на все по-иновативни начини за разплащания. Очаква се съвсем скоро напълно интегрирани да бъдат гласовият метод за разплащания, както и този, при който за целта се използват чатботове в социалните мрежи. Споменатите и още подобни методи за разплащания несъмнено ще улеснят потребителя, позволявайки му да реализира парични трансфери на практика от всяка точка на земното кълбо. В същото време тези методи носят със себе си и потенциални рискове от финансови измами и източване на средства. При употребата им хората трябва да са особено внимателни и да поставят на първо място сигурността на своите лични финанси.

Подобряване на технологиите за сигурност – при сигурността също ще има развитие и подобряване. Те ще бъдат свързани с въвеждане на методи за бърза и безопасна идентификация, както и с нови начини за криптиране на личните данни, така че те да не попадат в неподходящи ръце. Съветваме те да не се задоволяваш с настоящите мерки по отношение на сигурността, които ти се предлагат. Винаги следи за новостите в този аспект, предлагани от компаниите, чиито инструменти или платформи за разплащане използваш. Ако нещо не ти е ясно във връзка с въпросните новости, не се притеснявай да се свържеш със служителите на компанията и да зададеш всички свои въпроси.

Пълна интеграция на физическите и онлайн продажбите -  разплащането е основен елемент в процеса на покупко – продажба и има огромно значение за потребителското изживяване. Какво желаят потребителите да им бъде предложено в този аспект, за да могат да се доверят на даден търговец? От една страна разплащанията да стават максимално бързо, лесно и удобно за тях, а от друга – да им бъдат гарантирани необходимите нива на сигурност и защита. Прогнозите са през 2020 година все повече търговци и доставчици на услуги да извършат успешна интеграция на своите физически и онлайн продажби, съчетавайки тези две предимства и повишавайки значително удовлетвореността на клиентите.

Повишаване на регулациите – при настоящото бурно технологично развитие и непрекъснато появяване на нови методи за разплащания, е неизбежно регулациите в сектора също да продължат да се повишават. Главната цел на тези регулации е възпиране на некоректни бизнес практики, както и осигуряване на възможно най-високо ниво на защита за потребителите. Немалка част от тях ще бъдат местни регулации, които отговарят на законодателството в съответната държава, както и на традициите и отличителните характеристики в потребителското поведение там. Компаниите, които искат да успеят на международния пазар, ще трябва да са достатъчно гъвкави, за да се адаптират към въпросните регулации, запазвайки добавената стойност на своите продукти и услуги за клиента.

Нарастване използването на кредитни карти – със сигурност ще продължи тенденцията по нарастване използването на кредитни карти в световен мащаб. Тя ще се открои в два аспекта – навлизането на кредитните карти на пазарите на държави и региони, в които не са били чак толкова популярни досега, както и още по-голямо увеличаване употребата им на техните настоящи пазари. Кредитната карта без никакакво съмнение е най-бързият, лесен и удобен инструмент за разплащане в съвременния свят. Инструмент, който предоставя на потребителите повече спокойствие и комфорт в тяхното ежедневие, както и редица допълнителни бонуси и награди.

И през новата 2020 година кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб, за да те подкрепя и улеснява във всички реализирани покупки и разплащания. Освен бързи и удобни, извършваните с нея операции са и изключително надеждни по отношение на сигурността. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилния си телефон. В съответния потребителски профил са налице пълната история на направените транзакции, както и друга важна информация за кредитната карта. Избери кредитна карта Бяла Карта и въведи желаните дози ред, организация и спокойствие в своите лични финанси.    

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш